-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2018 04 23

Pasodinto D.Sabonio klausimą nustelbė „Pacers“ blogiuko išpuoliai

Rungtynėse dar buvo likusios beveik penkios minutės, kai Domantas Sabonis sėdo ant suolo. Tuo metu „Indiana Pacers“ pirmavo vienu tašku, bet galiausiai suklupo 100:104, o rezultatyviausias Indianapolio ekipos krepšininkas lemiamu momentu įvykius stebėjo iš šalies.
Domantas Sabonis
Domantas Sabonis / „Scanpix“ nuotr.

Lietuvis ketvirtajame kėlinyje surinko 7 taškus, o iš viso finišavo su 19 taškų ir 6 atkovotais kamuoliais per 25 minutes.

Tačiau kodėl rezultatyviausio komandos žaidėjo nebuvo aikštėje, kai buvo i6 paskutiniųjų kaunamasi dėl pergalės? „Mylesas Turneris taip pat žaidė gerai. Mes naudojome tokią rotaciją ir tiesiog neužbaigėme rungtynių sėkmingai“, – po mačo savo sprendimą komentavo treneris Nate'as McMillanas.

VIDEO: D.Sabonio pasirodymas ketvirtosiose serijos rungtynėse

Stratego paminėtas M.Turneris surinko 17 taškų ir sugriebė 3 kamuolius, tačiau per lemiamas penkias ketvirtojo kėlinio minutes, kai žaidė vietoje D.Sabonio, pasižymėjo tik atkovotu kamuoliu ir pramestu tritaškiu.

Pats D.Sabonis, kalbintas „Fox Sports“, sakė, kad pagrindinė „Pacers“ problema yra ta, kad komandai nesiseka tolygiai sužaisti visų rungtynių.

„Turime žaisti visas 48 minutes“, – akcentavo D.Sabonis.

Lietuvis nesileido į detales, kai žurnalistas paklausė apie geriausią asmeninį pasirodymą atkrintamosiose: „Tiesiog buvau agresyvus, mano komandos draugai mane surado, o aš stengiausi užbaigti.“

Galbūt D.Sabonio pasirodymas ir pasodinimas ant suolo lemiamu momentu būtų sulaukęs didesnio dėmesio, jei ne prasitęsęs „Pacers“ blogiuko Lance'o Stephensono šou kovoje su LeBronu Jamesu ir kitais Klivlando žaidėjais.

VIDEO: L.Stephensono ir L.Jameso kova aikštėje

Indianos klubo gynėjas ir vėl iš kantrybės vedė Karalių. Buvo paskelbta minutės pertraukėlė, o L.Stephensono „artumu“ nepatenkintas L.Jamesas stumtelėjo savo varžovą ir buvo nubaustas technine pražanga.

„Na, aš išvis neturėjau gauti tos techninės pražangos. Buvo paskelbta minutės pertraukėlė, o tas vyrukas mane sekė, kai ėjau link suolo. Aš jį truputį stuktelėjau, o jis nusirito iki vidurio linijos. Su tokiomis situacijomis susiduriu nuo mokyklos laikų.

Čia tas pats, kai pamokoje draugas papasakoja pokštą, tu juokiesi ir mokytojo akyse lieki kaltas. Taip ir įvyko. Lance'as papasakojo pokštą, aš nusijuokiau, likau kaltas ir dabar turiu eiti pas direktorių. Štai kas nutiko“, – vaizdžiai situaciją nupasakojo L.Jamesas.

Tai buvo tik 16-oji „Cavaliers“ lyderio techninė pražanga per 221-ą atkrintamųjų susitikimą karjeroje.

Kai iki rungtynių pabaigos buvo likę vos 11 sekundžių, o „Pacers“ atsilikinėjo 3 taškais, L.Stephensonas taip griebė už Jeffo Greeno laikomo kamuolio, kad abu krepšininkai tėškėsi ant parketo ir vos nesukėlė rimtų peštynių.

VIDEO: L.Stephensono ir J.Greeno grumtynės

Vis dėlto „Cavaliers“ treneris Tyronnas Lue po mačo sakė, kad jam patinka L.Stephensono žaidimo stilius: „Žinote, mane Lance'as patinka. Jis yra ankstesnių laikų žaidėjas. Jis primena laikus, kai pats rungtyniavau. Tada žaidimas buvo labai fiziškas. Jis tave muš, neleis žaisti laisvai. Kartais teisėjai fiksuoja pažeidimą, kartais – ne.

Man toks stilius patinka. Jis eina į aikštę, žaidžia kietai, aštriai. Jis nenusileidžia nei vienam varžovui ir to reikia jo komandai. Lance'as primena senosios mokyklos auklėtinį.“

Būtent šie L.Stephensono epizodai tiek spaudos konferencijoje, tiek ir televizijos laidose buvo labiausiai aptarinėjami po ketvirtųjų rungtynių.

Serijoje iki keturių pergalių įsivyravo lygybė 2:2, o kovos vėl keliasi į Klivlandą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius