Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 08 03

Patys brangiausi: 3 NBA treneriai, kurie artėjantį sezoną uždirbs daugiausia

NBA čempionai „Cleveland Cavaliers“ šią vasarą savo vyriausiąjį trenerį Tyronną Lue apdovanojo 35 mln. JAV dolerių vertės sutartimi, kuri truks penkerius metus. Vos pusmetį tokias aukštas pareigas užimantis strategas akimirksniu tapo vienu geriausiai apmokamų lygos trenerių, tačiau sąrašo viršūnės dar nepasiekė. Pažvelkime į tris geriausiai apmokamus savo komandų generolus NBA.
Tyronnas Lue
Tyronnas Lue / „Scanpix“/AP nuotr.

3. Tomas Thibodeau, „Minnesota Timberwolves“

„Scanpix“/AP nuotr./Tomas Thibodeau
„Scanpix“/AP nuotr./Tomas Thibodeau

Vidutinė metinė alga: 10 mln. JAV dolerių

T.Thibodeau po 2014-2015 m. sezono buvo atleistas iš „Chicago Bulls“ vyriausiojo trenerio posto nepaisant to, kad per visą savo karjerą šiame klube iškovojo 255 pergales ir patyrė 139 nesėkmes (64,7 proc. pergalių).

Strategas visus penkis sezonus su „buliais“ pateko į atkrintamąsias varžybas, o be jo praėjusį sezoną Čikagos klubas iškovojo 42 pergales ir nepateko tarp aštuonių stipriausių ekipų Rytų konferencijoje.

Vienas geriausių lygos trenerių užims ne tik minėtąsias pareigas, tačiau bus atsakingas ir už savo komandos sudėties reikalus. Tai reiškia, kad jis galės pasirašyti sutartis su norimais krepšininkais bei atlikti mainus.

Jauna ir talentinga sudėtis, milžiniška alga ir visiška kontrolė leis T.Thibodeau komandą formuoti taip, kaip jam pačiam norisi.

2. Docas Riversas, „Los Angeles Clippers“

„Scanpix“ nuotr./Docas Riversas
„Scanpix“ nuotr./Docas Riversas

Vidutinė metinė alga: šiek tiek daugiau nei 10 mln. JAV dolerių

D.Riversas per savo tris sezonus Los Andžele neatvedė savo klubo į NBA čempionų sostą, tačiau iškovojo net 166 pergales ir patyrė 80 pralaimėjimų (67,5 proc.). Jo vadovaujama „Clippers“ visuomet yra viena geriausių komandų Vakarų konferencijoje, o tokia ji ir turėtų būti, nes strategas uždirba milžiniškus pinigus.

„Clippers“ gretose, D.Riversas užima tas pačias pareigas, kaip ir T.Thibodeau Minesotoje – jis yra vyriausiasis treneris bei ekipos prezidentas. Stratego kontraktas baigsis 2019 metais, o mokant tokią sumelę iš jo tikimasi nemažai.

D.Riversas vieną kartą savo trenerio karjeroje jau atvedė komandą į NBA čempionų titulą, tačiau tai jis padarė 2008-aisiais treniruodamas „Boston Celtics“

Per trejus metus Los Andžele jis su „Clippers“ nė karto nebuvo Vakarų konferencijos finale.

1. Greggas Popovichius, „San Antonio Spurs“

„Scanpix“ nuotr./Tony Parkeris ir Greggas Popovichius
„Scanpix“ nuotr./Tony Parkeris ir Greggas Popovichius

Vidutinė metinė alga: 11 mln. JAV dolerių

San Antonijaus klubas turi patį geriausią trenerį visoje lygoje. G.Popovichius apskritai turėtų būti įvardijamas kaip vienas geriausių strategų visoje NBA istorijoje, nes tai įrodo jo pasiekimai.

G.Popovichius vyriausiuoju „Spurs“ treneriu dirba jau 20 metų ir iš viso laimėjo 1089 kartus ir patyrė 485 nesėkmes, o tai yra net 69,2 proc. pergalių.

Jis savo ekipai atnešė penkis čempionų titulus, o geriausiu reguliariojo sezono treneriu tapo tris kartus (2003, 2012 ir 2014 metais). Todėl nėra nieko nuostabaus, kad tai geriausiai lygoje apmokamas NBA vyriausiasis treneris.

Po Rio de Žaneiro olimpinių žaidynių G.Popovichius pradės treniruoti ir JAV superžvaigždžių kupiną šalies krepšinio rinktinę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius