TIK ŽMONĖS Cinema: A. Valujavičiaus filmas „Irklais per Atlantą“
Žiūrėti
Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2019 11 01

Pelenės istorija: kaip nurašytas amerikietis už milijoną drebina NBA arenas

Kendrickas Nunnas 2016-aisiais buvo pašalintas iš Ilinojaus universiteto komandos dėl smurto artimoje aplinkoje. 2018-ųjų NBA naujokų biržoje jo nenorėjo jokia NBA komanda. Nors „Golden State Warriors“ galiausiai pasiūlė jam kontraktą, šis buvo nutrauktas dar neprasidėjus sezonui ir amerikiečiui metus teko žaisti NBA G lygoje. Visgi galiausiai gavęs šansą „Miami Heat“ komandoje 24-erių gynėjas atsidėkojo Floridos ekipai įspūdingu debiutu stipriausioje pasaulio lygoje ir pagerintu pusšimtį metų galiojusiu NBA rekordu.
Kendrickas Nunnas
Kendrickas Nunnas / „Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 NBA Miami Heat

Karjeros pradžia K.Nunnui buvo itin sunki. Dar būdamas 20-ties amerikietis buvo apkaltintas moters užpuolimu, už ką jam buvo skirta 18 mėnesių lygtinio įkalinimo bausmė ir pavesta atlikti daugybę valandų viešųjų darbų.

Už tai K.Nunnas buvo pašalintas iš Ilinojaus universiteto bei metus, kuriuos dauguma profesionalų karjeros siekiančių krepšininkų išnaudoja paskutiniam žingsniui į NBA, praleisti be krepšinio – į savo mylimo sporto aikštelę kaltę prisiėmęs ir bausmę atlikęs gynėjas grįžo tik po metų, kai apsivilko Oklando universiteto aprangą.

VIDEO: „Atsarginiai“: D.Sabonio milijonai „Pacers“, M.Jordano pareiškimai ir skubotos išvados

Nors su ja K.Nunnas žibėjo ir NCAA pirmenybėse rinko net po 25,9 taško, NBA komandų jis neįtikino – nepakviestas naujokų biržoje, nedidukas gynėjas neįsitvirtino ir tuo metu NBA čempionėje „Warriors“ komandoje.

Vos 188 cm ūgio atakuojančio gynėjo pozicijoje įprastai žaidžiantis krepšininkas balandį sudarė dvejų metų sutartį su „Heat“. Įspūdį Majamio ekipai K.Nunnas padarė užsirekomenduodamas G lygoje, kur atstovaudamas „Santa Cruz Warriors“ snaiperis per susitikimą rinko po 19,3 taško ir atliko po 3,8 rezultatyvaus perdavimo, Floridos komanda nė nelaukė vasaros ir K.Nunno parašą gavo vos pasibaigus praėjusiam NBA reguliariajam sezonui.

Kad „Heat“ neprašovė ir sumedžiojo neblogą laimikį galima buvo spręsti dar iš ikisezoninių rungtynių. K.Nunnas trissyk rinko dviženklį taškų skaičių, o savo talentus visu gražumu atskleidė mače prieš „Houston Rockets“ – akis į akį su Jamesu Hardenu susidūręs krepšininkas pataikė 6 tritaškius ir pelnė net 40 taškų, atverdamas akis tiek „Heat“, tiek ir kitų NBA komandų sirgaliams.

Sėkmingo žaidimo bangą K.Nunnas perkėlė ir į reguliarųjį sezoną. Jau debiutuodamas rungtynėse prieš „Memphis Grizzlies“ gynėjas surinko net 24 taškus, nustelbdamas tiek antrąjį naujokų biržos šaukimą Ja Morantą, tiek komandos draugą, didelį susidomėjimą NBA sirgaliams keliantį naujoką Tylerį Herro.

„Scanpix“ nuotr./Kendrickas Nunnas ir Tyleris Herro
„Scanpix“ nuotr./Kendrickas Nunnas ir Tyleris Herro

Ir tai nebuvo vienkartinis žybtelėjimas. Per kitas ketverias rungtynes K.Nunnas taip pat fiksavo solidų rezultatyvumą – pelnė 18, 25, 17 ir 28 taškus, iš viso per pirmąsias penkerias savo NBA karjeros rungtynes rinkdamas net po 22,4 taško.

Toks įspūdingas rezultatyvumas 24-erių lygos naujokui kol kas leidžia puikuotis rezultatyviausio „Heat“ žaidėjo statusu, lenkiant tokias žvaigždes kaip Jimmy Butleris ar Goranas Dragičius, bei gerinti NBA rekordus: K.Nunnas tapo daugiausiai taškų (112) per pirmąsias penkerias NBA karjeros rungtynes surinkusiu žaidėju, nepakviestu naujokų biržoje. Ankstesnis rekordas priklausė Connie Hawkinsui, kuris debiutuodamas „Phoenix Suns“ ekipoje 1969-1970 m. driokstelėjo per penkis mačus pelnydamas 105 taškus.

K.Nunno karjeros pradžios skaičiai įspūdingai atrodo net ir lyginant su NBA žvaigždžių statistika. Joks kitas „Heat“ žaidėjas per pirmas penkerias rungtynes su Majamio ekipos apranga nebuvo pelnęs tiek daug taškų – įskaitant ir Dwyane'ą Wade'ą, kuris debiutiniame savo sezone NBA per pirmuosius penkis susitikimus surinko 57 taškus, bei LeBroną Jamesą, kuris jau būdamas dusyk naudingiausiu lygos krepšininku „Heat“ gretose 2010 m. debiutavo per penkis mačus pelnydamas 102 taškus.

„Scanpix“ nuotr./Dwyaneas Wadeas ir LeBronas Jamesas
„Scanpix“ nuotr./Dwyaneas Wadeas ir LeBronas Jamesas

Apskritai per pastaruosius 25 metus už K.Nunną NBA lygoje geriau debiutavo tik Jerry Stackhouse'as ir Kevinas Durantas. Pirmasis 1995-aisiais su „Philadephia 76ers” apranga į lygą įsiveržė per penkerias rungtynes surinkdamas 124 taškus, o antrasis 2007-aisiais „Seattle SuperSonics“ sirgaliams prisistatė pelnydamas 113 taškų.

„Viskas – tik dėl sunkaus darbo, – savo proveržį NBA lygoje po pergalės prieš „Atlanta Hawks“ ir kol kas rekordinio 28 taškų asmeninio pasirodymo įvertino K.Nunnas. – Mano tikėjimas Jėzumi ir sunkus darbas – tai priežastys, kodėl man sekasi.“

Nors sužaistos dar tik 5 iš 82 reguliariojo sezono rungtynių, jau galima teigti, kad pasisekė ir „Heat“ komandai. Tikrą aukso grynuolį iškasusiai Floridos komandai rezultatyviausias ekipos krepšininkas šiame sezone atsieina vos 1,4 mln. JAV dolerių – pagal uždarbį „Heat“ ekipoje K.Nunnas užima vos 13-ąją vietą.

Jeigu panašų žaidimą išlaikys ir toliau, jau po kelerių metų sunkiai karjerą pradėjęs krepšininkas gali tikėtis net keliolika kartų didesnio atlygio.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius