Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 01 26

„Pelicans“ treneris turi sprendimą pagrindinei Donato Motiejūno bėdai

Trečiadienį NBA arenoje Naujajame Orleane susitiko du Lietuvos krepšininkai – Donatas Motiejūnas ir Domantas Sabonis. Nors pergalę išsivežė „Oklahoma City Thunder“, tačiau D-Mo džiaugėsi trečiomis sezono rungtynėmis su dviženkliu pelnytų taškų skaičiumi. Kol kas lietuvio žaidimas „New Orleans Pelicans“ svyruoja kaip amerikietiški kalneliai, tačiau ekipos treneris Alvinas Gentry yra kantrus ir supranta – reikia laiko.
Donatas Motiejūnas ir Domantas Sabonis
Donatas Motiejūnas ir Domantas Sabonis / „Facebook“ nuotr.

Sausio 7 dieną „Pelicans“ debiutavęs D.Motiejūnas iškart išsiskyrė puikiu maču – surinko 11 taškų, atkovojo 5 kamuolius ir atliko 4 rezultatyvius perdavimus. Vis dėlto kito panašaus pasirodymo teko laukti daugiau nei dvi savaites.

Pirmadienį lietuvis prieš NBA čempionę „Cleveland Cavaliers“ sužaidė rezultatyviausias rungtynes – pelnė 14 taškų. Šįkart prieš „Thunder“ taškų skaičius ir vėl buvo dviženklis – antrame mače iš eilės.

„Jis vis dar nėra geros formos, bet žaidžia vis geriau ir geriau. Žinote, pasiekti gerą forma krepšinyje galima tik žaidžiant. Mes stengiamės jam skirti kiek tik galima daugiau laiko aikštėje“, – apie D-Mo situaciją dar prieš pastarąsias rungtynes kalbėjo „Pelicans“ treneris Alvinas Gentry.

D-Mo žaidimo laikas aikštėje dažniausiai išauga, kai „Pelicans“ lyderis Anthony Davisas negali rungtyniauti. Su „Cavaliers“ jis nežaidė visai, o pasirodymą prieš „Thunder“ baigė dar pirmoje mačo dalyje.

Naujojo Orleano klubas turi nemažai aukštaūgių, o pirmuoju numeriu į pagalbą A.Davisui skuba buvęs Donato bendraklubis ir varžovas dėl minučių „Rockets“ ekipoje Terrence'as Jonesas. Štai į NBA čempionų krepšį jis įmetė net 36 taškus.

Vis dėlto lietuvis turi pranašumą prieš kitus komandos draugus priekinėje linijoje.

„Jis yra lyg įžaidėjas, gerai mato aikštę, gali išplėsti mūsų žaidimą. Kai turi matantį aikštę aukštaūgį, tai tikrai padeda geriau žaisti puolime. Man patinka, kaip jis jaučia žaidimą“, – sakė A.Gentry.

D.Motiejūnas šiuos trenerio žodžius buvo puikiai patvirtinęs pirmuose trijuose susitikimuose, kai atitinkamai rinko keturis, tris ir tris rezultatyvius perdavimus. Vėliau šie skaičiai sumažėjo, bet vidurkis išlieka neblogas – 1,5 per rungtynes.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius