Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 06 23

Penkios komandos, galinčios nustebinti NBA „burbulo“ turnyre

NBA ekipos ruošiasi liepą startuosiančiam sezono pratęsimui, tad kurios komandos keliaus iki pat finalo? „Sports Illustrated“ žurnalistė Elizabeth Swinton atrinko penketuką, kuris gali labiausiai nustebinti.
Kemba Walkeris
Kemba Walkeris / „Scanpix“ nuotr.

NBA toliau pluša prie čempionato sugrįžimo plano, kuris vyks Orlando mieste. Lyga paskelbė esmines turnyro datas, sveikatos bei saugumo protokolus.

COVID-19 išdarkė pasaulinį krepšinį, o 2019-2020 metų sezonas tapo nenuspėjamu bei unikaliu. NBA siekia išsiaiškinti čempioną, o čia galime sulaukti siurprizų.

22 komandos, tęsiančios sezoną, į treniruočių stovyklas suvažiuos birželio pabaigoje. Nuo sezono sustabdymo bus praėję daugiau nei trys mėnesiai. Šios sąlygos ir naujas formatas suteikia galimybę iššauti ir antrojo ešelono komandoms.

Klausimai išlieka ties „Disney“ parko „burbulu“. Darant prielaidą, jog viskas vyks kaip planuota, įdomu kaip Rytų ir Vakarų konferencijų lyderiams „Milwaukee Bucks“ ir „Los Angeles Lakers“ pavyks prisitaikyti prie situacijos.

Komandos, neturinčios ryškiausių žvaigždžių, arba užstrigs ties naujuoju formatu, arba pasinaudos išderintomis varžovų sportinėmis formomis bei šaus į viršų.

Ar laikas be krepšinio turės įtakos ekipų mikroklimatams? Kurie žaidėjai žibės po tokios ilgos pertraukos? Kokią įtaką turnyrui turės „burbulo“ veiksnys?

„Sports Illustrated“ pristato penkias komandas, kurios gali nustebinti liepą startuosiančiame NBA sezono pratęsime.

„Scanpix“ nuotr./Donovanas Mitchellas ir Jaysonas Tatumas
„Scanpix“ nuotr./Donovanas Mitchellas ir Jaysonas Tatumas

„Boston Celtics“

Brado Stevenso auklėtiniai Rytų konferencijoje užima trečiąją vietą (43-21), o „Celtics“ potencialas gynyboje suteikia jai šansą mesti iššūkį ir palaužti priekyje jų žengiančius „Toronto Raptors“ bei „Milwaukee Bucks“ klubus.

Bostono krepšininkai iki sezono sustabdymo pagal puolimo ir gynybos reitingus, skaičiuojamus per 100 atakų, žengė pirmajame lygos penkete – atitinkamai 112,9 bei 106,8 taško.

Didysis klausimas, ar „Celtics“ pavyks sugrįžti į buvusią sportinę formą.

Puolimas buvo subalansuotas – Jaysonas Tatumas, Kemba Walkeris ir Jaylenas Brownas fiksavo po didesnius nei 20 taškų vidurkius.

Kitos komandos irgi išgyvens sudėtingą pereinamąjį adaptacinį periodą, tačiau nedaugelis ekipų taip stipriai priklauso nuo balanso puolime, kaip kad „Celtics“.

Kiekvienas šio didžiojo trejeto žaidėjas sezono eigoje turėjo sveikatos problemų, tačiau per šiuos tris mėnesius turėjo užtektinai laiko išsilaižyti žaizdas bei pailsinti kūnus.

K.Walkeris dėl kelio traumos praleido keletą paskutinių reguliaraus sezono savaičių, tad jo sugrįžimas gali būti labai svarbus veiksnys.

Bostono krepšininkai gali nustebinti Orlande, jei lyderių trejetas bus sveikas ir pasiruošęs.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Pascalis Siakamas
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Pascalis Siakamas

„Toronto Raptors“

NBA žaidėjai sugrįš kaip reikiant pailsėję, o tai gali tapti didžiausiu dabartinių čempionų pranašumu.

Marcas Gasolis yra tas žmogus, kuris gali žengti žingsnį į priekį.

Šlaunies problemos stabdė 35-erių ispaną, šiame sezone jau praleidusį 28 rungtynes, o žaistuose mačuose rinkusį po 7,6 taško bei 6,3 atkovoto kamuolio.

Panašu, kad per koronaviruso atneštą pertrauką centras ne ilsėjosi, o liejo prakaitą.

„Tai puiku. Matydavau Marco veidą per video pokalbius ir galvodavau, jog jis turbūt meta svorį. Manau, kad jis ir Kyle'as atrodo gerai, kaip ir dauguma mūsų žaidėjų“, – sakė treneris Nickas Nurse'as.

M.Gasolis atrodo sportiškai, Fredas VanVleetas išsigydė petį, tad „Raptors“ gali pateikti netikėtumų Orlande.

Pagrindinis iššūkis laukia rengiant atakas, nes gynyba čempionų buvo pavyzdinė – 105,2 praleidžiamo taško per 100 atakų yra antras pagal gerumą rezultatas lygoje.

Geležinė „roplių“ gynyba gali kelti problemas „burbule“ visiems varžovams.

„Scanpix“ nuotr./Nikola Jokičius
„Scanpix“ nuotr./Nikola Jokičius

„Denver Nuggets“

Trečioje Vakarų konferencijos vietoje (43-22) esanti „lietuviškoji“ „Denver Nuggets“ pasitinka sudėtingą kelią link titulo, kurį „burbulas“ Orlande gali dar labiau apsunkinti.

Komandos sėkmė labai priklausoma nuo Nikola Jokičiaus ir Jamalo Murray žaidimo, tačiau sezono pratęsimą „Nuggets“ pasitiks toli nuo gimtosios Kolorado valstijos.

Žaidimas namuose Michaelo Malone'o auklėtiniams suteikdavo didelį pranašumą, o dabar sąlygos visiems bus vienodos.

„Nuggets“ sėkmė tiesiogiai koreliuos su fantastišku N.Jokičiaus sezonu. Serbas rinko po 20,2 taško, atkovojo po 10,4 kamuolio bei būdamas aikštelėje atlikdavo 38,2 proc. rezultatyvių komandos perdavimų.

Centras, kaip ir M.Gasolis, pauzės metu stipriai pasikeitė. Klubo krepšinio operacijų prezidentas Timas Connelly teigė, kad jis yra pasiruošęs ėjimui į paplūdimį.

Jei komanda nori įveikti „Lakers“ ar „Clippers“, J.Murray turi tapti didesniu faktoriumi. Gynėjas šį sezoną rinko po 18,8 taško, o tai yra geriausias rezultatas karjeroje, tačiau Orlande ekipai gali reikėti dar didesnės gynėjo pagalbos.

Sveikata yra „Nuggets“ pranašumas prieš tęsiant pirmenybes, bet tik laikas parodys, ar J.Murray taps papildomu ginklu, galinčiu ištraukti Denverio ekipą iki NBA finalo.

„Scanpix“ nuotr./Damianas Lillardas
„Scanpix“ nuotr./Damianas Lillardas

„Portland Trail Blazers“

Laukia įtemptos lenktynės dėl aštuntosios Vakarų konferencijos vietos, kuriose Damianas Lillardas su kompanija gali pateikti siurprizų.

Šiuo metu devintoje vietoje (29-37) esanti „Portland Trail Blazers“ prieš paskutinius reguliaraus sezono mačus bei atkrintamąsias pasitiki savimi.

Pertrauka leido sugrįžti Jusufui Nurkičiui, kuris šį sezoną dėl kojos lūžio dar nebuvo žaidęs.

Kitas vidurio puolėjas, Zachas Collinsas, irgi bus pasiruošęs žaisti, nors iki tol dėl peties traumos buvo rungtyniavęs vos trejose rungtynėse.

„Blazers“ puolimas priklauso nuo Damiano Lillardo ir CJ McCollumo, tačiau komandai reikia dydžio, jėgos ir pagalbos gynyboje, kurios reitingas siekė 114,1 taško per šimtą atakų.

Jei Portlando krepšininkai įšoks į atkrintamąsias, jie gali ten patriukšmauti.

J.Nurkičius ir Z.Collinsas dar tikrai nebus optimalios formos, tad prireiks laiko, kol komanda susiklijuos. Vaidmenys ekipoje pasikeis, nes Carmelo Anthony buvo užėmęs Z.Collinso vietą.

Bet svarbiausia atimti vietą atkrintamosiose iš Jono Valančiūno atstovaujamos „Memphis Grizzlies“.

„Scanpix“ nuotr./Benas Simmonsas, Giannis Antetokounmpo ir Joelis Embiidas
„Scanpix“ nuotr./Benas Simmonsas, Giannis Antetokounmpo ir Joelis Embiidas

„Philadelphia 76ers“

Labiausiai nenuspėjama komanda. Ar susižeidimus išsigydžiusi ekipa gali susitvarkyti problemas, kurios persekiojo ją 2019-2020 metų sezono metu?

Galime rasti argumentų, jog „76ers“ šokiruos NBA.

Beno Simmonso nugaros problemos jau praeityje. Joelis Embiidas turėjo daug poilsio, kad galėtų pailsinti petį. Treneris Brettas Brownas teigė, kad abu lyderiai yra pasiruošę žaisti, tačiau B.Simmonso laikas aikštelėje bus apribotas.

„Tai, mano nuomone, kuri dar nėra galutinai patvirtina, – mes galėsime Beną mesti į aikštelę. Nesitikiu, kad jis bus pasirengęs 100 proc., tačiau jis žais“, – sakė B.Brownas.

Šiuo metu Rytų konferencijoje šešta (39-26) esanti „76ers“ pasikliaus gynyba. Komandos, kurio remiasi metimais, dėl ilgos pertraukos gali turėti problemų, o tai atvers kelia Filadelfijos vyrukams.

„76ers“ turi bėdų, kurias reikia susitvarkyti. Pirmiausia, tai sezono metu braškėjęs mikroklimatas ekipoje. Antra, pagal puolimo reitingą (vid. 110,4) ekipa yra 17-oje vietoje pirmenybėse, o tai remiasi į snaiperių trūkumą.

Jei ši komanda bus sveika, ji turi potencialo visus nustebinti Orlande.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius