Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 03 28

Perspėjimas iš Niujorko: „Knicks“ gali neišleisti Mindaugo Kuzminsko į rinktinę

„Knicks“ naujoko duobė jam gali kainuoti rinktinę“, – skelbia „New York Post“. Niujorko žiniasklaida perspėja, kad „New York Knicks“ klubas gali neleisti Mindaugui Kuzminskui atstovauti Lietuvos rinktinei šių metų Europos čempionate.
Jonas Valančiūnas ir Mindaugas Kuzminskas
Jonas Valančiūnas ir Mindaugas Kuzminskas / Ray Vyšniausko nuotr.

„New York Post“ rašo, kad Niujorko klubas gali atrasti argumentų, kurie sutrukdytų 27-erių puolėjui atvykti į rinktinės nacionalinę stovyklą.

Vienas jų – vėlyvas Europos čempionato laikas. Turnyras vyks iki rugsėjo 17-osios.

Kaip tik rugpjūčio pabaigoje–rugsėjo pradžioje prasideda NBA komandų pasiruošimas sezonui.

„New York Post“ rašo, kad M.Kuzminskas įsitikinęs, jog klubas išleis jį į rinktinę, kadangi Europos čempionatas yra aukšto meistriškumo turnyras ir padės jam tobulėti.

„Jeigu nežaidi rinktinėje be rimtos priežasties, tai yra blogai“, – sakė pats M.Kuzminskas.

Bet „New York Post“ samprotauja, kad būtent žaidimas rinktinėje Rio de Žaneiro olimpinėse žaidynėse galėjo atsiliepti M.Kuzminsko išsikvėpimui sezono viduryje, kai jo tritaškių pataikymas smuko iki 32,6 procento.

Nesu tikras, ar tai naujokų siena, ar tiesiog banguotas žaidimas. Nekaltinčiau dėl to kelionių. Kaltinčiau tik save.

„Knicks“ trenerio Jeffo Hornaceko teigimu, M.Kuzminskas sausį atsitrenkė į „naujoko sieną“ – susidūrė su momentu, kai nustojo progresuoti. Kai gerokai krito lietuvio tritaškių pataikymas, „Madison Square Garden“ arenoje vis rečiau pasigirsdavo sirgalių pamėgtas ūžesys: „Kuuuuz!“

„Jis prarado pasitikėjimą savo metimu, tačiau jo gynyba buvo pakankamai nebloga, – apie NBA debiutantą kalbėjo J.Hornacekas. – Europiečiai nėra pratę tiek daug keliauti ir žaisti tiek rungtynių, todėl reikia laiko prisitaikyti.

Vieni naujokai prie to prisitaiko greičiau, kiti – lėčiau. Pavyzdžiui, nors Ronas Bakeris nežaidė tiek, kiek Kuzminskas, jam nekilo problemų. Bet kitą sezoną tai nebebus problema.“

AFP/„Scanpix“ nuotr./Jeffas Hornacekas
AFP/„Scanpix“ nuotr./Jeffas Hornacekas

„Nesu tikras, ar tai naujokų siena, ar tiesiog banguotas žaidimas, – komentavo M.Kuzminskas. – Bet aš džiaugiuosi, kad pagaliau aš vėl esu aš.

Spaudžiau save žaisti geriau, bet turėjau keletą labai prastų mačų. Kartais sužaidžia tiesiog psichologinis faktorius. Mesdavau taip pat, bet kai sezono pradžioje pataikiau, tai vasarį viską pramečiau. Dabar metimas grįžta.

Nekaltinčiau dėl to kelionių. Kaltinčiau tik save.“

M.Kuzminskas atsigauna. Pakeitęs traumuotą Carmelo Anthony, krepšininkas pastarąją savaitę įmetė 14 taškų į „Portland Trail Blazers“ ir 19 į „San Antonio Spurs“ krepšį.

„Knicks“ treneris pridūrė, kad NBA tarpsezoniu komanda daug dirbs su gynyba, kuri šį sezoną buvo Niujorko klubo Achilo kulnu. Gali būti, kad dėl to M.Kuzminskui rugsėjį teks klausyti ne Dainiaus Adomaičio nurodymų ant Europos čempionato parketo, o J.Hornaceko pastabų „Knicks“ treniruočių salėje.

VIDEO: Rezultatyviausios M.Kuzminsko rungtynės NBA – 19 taškų

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius