Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 09 23

Pirmąją pergalę iškovoję „Nuggets“ žaidėjai: „Jaučiamės, lyg turėtume pirmauti 2-1“

Nepalūžtančioji „Denver Nuggets“ ekipa trečiajame Vakarų konferencijos finalo mače 114:106 sudavė sprigtą „Los Angeles Lakers“ ekipai bei tęsia kovą dėl bilieto į NBA superfinalą. Serijoje iki keturių pergalių Mike'o Malone'o kariauna atsilieka 1-2, nors jaučiasi, lyg pirmautų.
Nikola Jokičius
Nikola Jokičius / „Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 NBA Denver Nuggets

Kolorado ekipa skaudžiai krito antrajame serijos susitikime, kai paskutinę akimirką ją nužudė „Los Angeles Lakers“ aukštaūgio Anthony Daviso tolimas šūvis.

Trečiąjį mūšį „Nuggets“ krepšininkai pradėjo su griežtu nusiteikimu – kartą pirmavo 20 taškų persvara, o mačo pabaigoje atlaikė ir lemiamą LeBrono Jameso vedamos „Lakers“ šturmą.

Pergalę mačo pabaigoje nulėmė dvi tolimas bombas paleidęs Jamalas Murray.

„Rungtynių pabaigoje Jamalas pataikė tikrai sunkius metimus. Tai priežastis, kodėl mes šiandien laimėjome, – sakė Nikola Jokičius. – Aš tikrai tikiu juo. Jis gali pataikyti tokius metimus. Nuoširdžiai tikiu, kad jis yra lygos superžvaigždė bei didžiulė šios komandos dalis. Šiandien jis atvedė mus į pergalę. Labai džiaugiuosi turėdamas tokį komandos draugą.“

23-ejų metų J.Murray surinko 28 taškus, atkovojo 8 kamuolius bei atliko 12 rezultatyvių perdavimų. Pastarasis rodiklis kanadiečiui yra rekordas šiose atkrintamosiose.

Per pirmąsias dvejas Vakarų konferencijos finalo pralaimėjimais pasibaigusias rungtynes gynėjas rinko po 23 taškus. Tai jam suteikė papildomos motyvacijos.

„Antrajame mače mes pergalę turėjome jau kišenėje. Manau, kad žaidėme puikiai. Jaučiamės, kad turėtume pirmauti serijoje 2-1, – mintimis dalijasi J.Murray. – Svarbiausia yra atsitiesti su teisingu mentalitetu. Tie pralaimėjimai mums labai skaudėjo, bet geras jausmas, kai gali atsitiesti ir tęsti kovą dėl bilieto į finalą.“

„Los Angeles Lakers“ buvo arti to, jog serijoje pirmautų 3-0. Mačo pabaigoje Kalifornijos krepšininkai buvo priartėję per vieną metimą, o NBA istorijoje dar nėra buvę atvejo, jog komanda triumfuotų serijoje atsilikdama 0-3.

„Kai deficitas didelis, po kiekvieno varžovo pataikyto ar mūsų pramesto metimo atrodo, lyg rungtynės slysta iš rankų, – sakė 30 taškų pelnęs LeBronas Jamesas. – Mes geriau žaidėme ketvirtajame kėlinyje, bet akivaizdu, jog mums atsirūgo pirmosios 36 minutės.“

„Visas rungtynes Denverio krepšininkai demonstravo puikią energiją. Pagal ją mes susilyginome tik dvikovos pabaigoje, – teigė komandos treneris Frankas Vogelis. – Nebuvome tokie aštrūs ir staigūs, kokie galėtume būti abejose aikštelės pusėse. Man patinka kovinė dvasia, kokią rungtynių pabaigoje parodė mano auklėtiniai, jog galėtų ištraukti pergalę.“

„Nuggets“ jau dukart šiose „burbulo“ atkrintamosiose varžybose parodė, jog gali serijoje atsitiesti net iš deficito 1-3.

„Mes tiesiog nenorime pasiduoti ir keliauti namo. Toks yra šios komandos mentalitetas“, – sakė Nikola Jokičius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius