Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 04 16

Pirmasis Jono Valančiūno ir „Raptors“ išbandymas – akistata su „Pacers“

Įdomiausia Lietuvai NBA atkrintamųjų varžybų pora. Geriausią klubo istorijoje reguliaraus sezono rezultatą pademonstravę „Raptors“ susigrums su didelį potencialą turinčia, tačiau savojo žaidimo dar neradusia „Pacers“ ekipa.
NBA: „Toronto Raptors“ – „Indiana Pacers“
NBA: „Toronto Raptors“ – „Indiana Pacers“ / „Scanpix“ nuotr.
NBA atkrintamosios | „Toronto Raptors“ – „Indiana Pacers“ | 19:30 LT laiku

Scenarijus. Serija prasidės dvejomis rungtynėmis „AirCanada Centre“ arenoje, tada dvikova kelsis į Indianapolį, kur komandos sužais tris susitikimus. Tikėtina, kad penkerių rungtynių neužteks išaiškinti nugalėtoją, tad serija turėtų užsibaigti dar dvejomis rungtynėmis Toronte.

Istorija. „Raptors“ ir „Pacers“ per savo istoriją tarpusavyje yra susitikę 78 kartus, iš kurių 45 kartus pergales šventė Indianos krepšininkai. Šiame sezone ekipos stojo į kovą 4 kartus ir 3 iš jų stipresni buvo „Raptors“. Atkrintamosiose varžybose tai bus pirmasis komandų susidūrimas.

Jonas Valančiūnas prieš priekinę Indianos liniją. Jonas šiame sezone prieš „Pacers“ rungtyniavo tik du kartus. Pagrindinis varžovų aukštaūgis Ianas Mahinmi per šias akistatas susirinko 11 pražangų. Ne ką geriau sekėsi ir jį keitusiems Mylesui Turneriui ir Jordanui Hillui.

Kanados ekipos treneris Dwane'as Casey turėtų duoti nurodymą savo auklėtiniams maitinti Joną kamuoliais ir stengtis išbauduoti Indianapolio ekipos priekinę liniją, taip atlaisvinant kelius po krepšiu savo ekipos lyderiams. Savo ruožtu, „Pacers“ strategas Frankas Vogelis, panašu, kad naudos didelę aukštaūgių rotaciją, stengdamasis išsaugoti norimus žaidėjus svarbiausioms rungtynių akimirkoms.

Orakulo inf./„Raptors“ ir „Pacers“ santykis
Orakulo inf./„Raptors“ ir „Pacers“ santykis

Kyle'as Lowry ir DeMaras DeRozanas prieš George'ą Hillą ir Monta Ellisą. Turbūt antras geriausias gynėjų duetas lygoje po „Splash Brothers“ kol kas sėkmingai veda savo komandą į priekį.

D.DeRozano 33 proc. taiklumas atakuojant iš trijų taškų zonos yra geriausias per jo karjerą. Pridėkime K.Lowry, iš toli atakuojantį 39 proc. taiklumu, ir gausime daug problemų „Pacers“ ekipai.

Jei George'as Hillas patenka tarp geriausiai besiginančių NBA įžaidėjų, tai Monta Ellis susidurs su problemomis, stabdydamas už save aukštesnį D.DeRozaną. Lauksime Indianos trenerių štabo įdomių sprendimų, galbūt aukojant centimetrus kitose mikrodvikovose ir prieš D.DeRozaną gynyboje statant Paulą George'ą.

P.George'as prieš DeMarre'ą Carrollą. Tai pirmas sezonas PG13 karjeroje, kai jis nepraleido nė vienos dvikovos dėl sveikatos problemų. Nenuostabu, kad visos Indianos ekipos fanų viltys sudėtos į jį.

Tačiau yra vienas bet. George'ui vienas neparankiausių varžovų yra būtent „Raptors“. 16,25 taškų vidurkis per keturias tarpusavio kovas ir tikrai prastas pataikymas – 20 taiklių metimų iš 65. Pridėkime tai, kad vienas geriausių NBA gynybos specialistų D.Carrollas (kuris vis dar žaidžia apribotas minutes, bet kalbama kad atkrintamosiose jo minučių skaičius aikštelėje augs) žaidė tik vienoje iš tų tarpusavio dvikovų. Indianos talentui gali būti velniškai sunki serija.

„Scanpix“ nuotr./NBA: „Toronto Raptors“ – „Indiana Pacers“
„Scanpix“ nuotr./NBA: „Toronto Raptors“ – „Indiana Pacers

Atsarginių dvikova. Kanados klubo gynybos specialistai Cory Josephas ir Normanas Powellas prieš atakuoti mėgstančius ir mokančius Ty Lawsoną ir Rodney Stuckey. Tai, kurie iš jų labiau pateisins savo specializaciją, gali turėti lemiamą įtaką serijos baigčiai.

#WeTheNorth .Visgi svarbiausias faktorius yra namų aikštės pranašumas, kurį turi „Raptors“. Puiki proga pateisinti savo šūkį, įrodant, kad Šiaurė tikrai priklauso jiems. Dvi pirmos pergalės serijoje yra būtinos prieš keliantis į Indianą.

Prognozė. Bandymas atspėti tikslų serijos rezultatą būtų būrimas iš kavos tirščių. Tikėtina Toronto pergalė rezultatu 4-2 kaip ir Indianos pergalė 4-1. Realiausia, kad prireiks visų septynių rungtynių.

"Toronto Raptors" – 55%

"Indiana Pacers" – 45%

Orakulo inf./Orakulo prognozė
Orakulo inf./Orakulo prognozė

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius