-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 06 18

Pirmieji dideli mainai – „Celtics“ atiduoda pirmąjį naujokų biržos šaukimą „76ers“

„Boston Celtics“ ir „Philadelphia 76ers“ ekipos galutinai susitarė dėl NBA naujokų biržos mainų, po kurių pirmasis Bostono šaukimas atiteks Filadelfijai. Ant kojų besistojanti organizacija žada pirmuoju numeriu kviesti Vašingtono universiteto žvaigždę Markelle'ą Fultzą.
Markelle'as Fultzas
Markelle'as Fultzas / „Scanpix“/AP nuotr.

Pirmasis apie šiuos gandus prabilo Davidas Aldridge'as iš TNT, o dabar jau kalba ir Marcas J. Spearsas.

„76ers“ atiduos „Celtics“ trečiąjį šių metų biržos šaukimą bei dar bent vieną šaukimą – 2018 m. biržos pirmojo rato šaukimą („Lakers“) arba 2019 m. biržos pirmojo rato šaukimą („Kings“).

M.Fultzas jau seniai buvo laikomas naujokų biržos pirmojo šaukime favoritu, tačiau „Celtics“ turi pakankamai stiprių gynėjų, tad juos domina krašto puolėjas Joshas Jacksonas, kuriam prognozuotas trečiasis šaukimas.

Mainai turėtų būti galutinai patvirtinti pirmadienį, praneša ESPN.

Šeštadienį M.Fultzas dalyvavo peržiūroje ir treniruotėje „76ers“ ekipoje. Kartu su juo buvo ir komandos žvaigždė Joelis Embiidas bei praėjusių metų pirmasis šaukimas Benas Simmonsas.

„76ers“ krepšininkai M.Fultzą sutiko kaip savą.

Kadangi pastarasis dėl traumų praėjusį sezoną aikštėje taip ir nepasirodė, „76ers“ gretose kitą sezoną gali debiutuoti net du pirmieji naujokų biržos šaukimai. Tai būtų pirmasis toks kartas NBA istorijoje.

„Leidžiu Dievui tai išspręsti. Aš tiesiog kasdien atsikeliu ir einu treniruotis, nekreipiu dėmesio, į šiuos gandus. Esu tikrai palaimintas, būdamas šioje vietoje. Kad ir kas atsitiktų, esu pasirengęs parodyti savo talentą bet kur“, – kalbėjo M.Fultzas.

19 metų 193 cm ūgio gynėjas praėjusiame NCAA sezone „Huskies“ ekipai per rungtynes rinko po 23,2 taško, 5,7 atkovoto kamuolio ir 5,9 rezultatyvaus perdavimo per 25 rungtynes.

Didesnį taškų vidurkį universitete iš visų NBA naujokų per pastaruosius 10 metų turėjo tik Kevinas Durantas (2006-07) ir Michaelas Beasley (2007-08 m.). Abu jie pašaukti antraisiais numeriais.

„76ers“ ketvirtą sezoną iš eilės naujokų biržoje turi vieną iš trijų pirmųjų šaukimų. 2014 m. ekipa trečiuoju numeriu pasirinko J.Embiidą, 2015 m. irgi trečiuoju pakvietė Kahlilą Okaforą, o pernai pirmuoju pasirinko B.Simmonsą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius