Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 04 17

„Pistons“ nesudarys problemų atkrintamųjų režimą jau įjungusiam LeBronui

Prognozuotai laimėjusi Rytų konferenciją LeBrono Jameso vedama „Cavaliers“ pirmajame etape susikaus su gana netikėtai į atkrintamąsias patekusiais „Detroito Pistons“ krepšininkais. Motorų miesto ekipa iškovojo net 12 pergalių daugiau nei praėjusiame sezone ir pelnytai už borto paliko „Chicago Bulls“.
LeBronas Jamesas ir Andre Drummondas
LeBronas Jamesas ir Andre Drummondas
NBA atkrintamosios | „Cleveland Cavaliers“ – „Detroit Pistons“ | 22:00 LT laiku

Scenarijus. Situacija čia šiek tiek kitokia, nei Vakarų konferencijoje, kur skirtumas tarp pirmos ir aštuntos vietos yra daugiau nei akivaizdus. Detroito ekipa yra neparankus varžovas „Cavs“ ir realu, ekipoms teks pakeliauti, neapsiribojant tik keturiomis pirmomis rungtynėmis.

Istorija. 206 tarpusavio susitikimai reguliariuosiuose sezonuose ir 121 „Pistons“ pergalė. Atkrintamosiose pranašesni būdavo „Cavs“, iškovoję 11 pergalių per 17 susitikimų, ir laimėję dvi tarpusavio serijas iš trijų žaistų. Šiame sezone ekipos susitiko keturis kartus ir net trys rungtynės baigėsi blogųjų berniukų iš Detroito pergalėmis. Darosi įdomu.

Įdomiausi akcentai

Andre Drummondas. 20,3 taško ir 13,7 atkovoto kamuolio – tokią statistiką demonstravo „Pistons“ vidurio puolėjas prieš „Cavaliers“ šiame sezone. Vienintelis, bent kažkiek fiziškai jam prilygstantis žaidėjas, „Cavs“ gretose yra tragišką sportinę formą demonstruojantis Timofejus Mozgovas. Atkovoti kamuoliai puolime, taip gaunant antruosius šansus pelnyti taškus, bus didelis Detroito koziris.

Treneris. Staną Vun Gundy lyginti su Tyronnu Lue yra tas pats, kas lyginti NBA su NKL. Net neaišku, T.Lue ar L.Jamesas priima galutinius sprendimus. S.Vun Gundy, galime neabejoti, išnaudos visas sako ekipos stipriąsias puses, be to, jis žino, ką reiškia įveikti LeBroną atkrintamosiose, ką yra padaręs su „Magic“ ekipa 2009 metais.

„Cavaliers“ ir „Pistons“ tarpusavio rungtynių statistika
„Cavaliers“ ir „Pistons“ tarpusavio rungtynių statistika

Karalius Jamesas. Statistika kalba už save – L.Jamesas nėra pralaimėjęs nė vienos iš dešimties žaistų pirmųjų atkrintamųjų varžybų serijų. Be to, jis, kaip ir žadėjo, jau reguliariojo sezono pabaigoje įjungė atkrintamųjų rėžimą ir užbaigė sezoną mesdamas 28,4 taško, atkovodamas 8 kamuolius ir atlikdamas 8,5 rezultatyvaus perdavimo per paskutines 10 rungtynių.

Jei vienose serijos varžybose S.Vun Gundy ir ras jam priešnuodžių, tai galime neabejoti, kad jau kitose LeBronas grįš su savais argumentais.

Statistika. Į akis labiausiai krenta nebent „Pistons“ pranašumas kovojant dėl atšokusių kamuolių (46,3 prieš 44,5). Daugiau visose esminėse ir taiklumo ir kiekybinėse kategorijose geriau atrodo „Cavaliers“. Tačiau reikia pripažinti, kad bendra sezono statistika neatsispindėjo tarpusavio susitikimuose, kur „Pistons“, kaip jau minėjome, buvo pranašesni tris kartus iš keturių.

Prognozė. Kad ir kaip bandėme pateikti Detroito stipriąsias savybes, tačiau NBA atkrintamųjų serijas praktiškai visada laimi stipresnė komanda.

„Cavaliers“ šiuo metu tiesiog tokia yra. L.Jamesas, K.Irvingas ir K.Love'as, kad ir kaip strateguotume, yra geresni už A.Drummondas, Reggie Jacksoną ir Tobiasą Harrisą. „Cavaliers“ laimės ir jiems neprireiks septintų rungtynių.

Galimybės laimėti seriją
Galimybės laimėti seriją

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius