Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 07 27

Po 11 metų Oklahomoje R.Westbrookas pareiškė: „Dabar man rūpi viena komanda – „Rockets“

Russellas Westbrookas praleido 11 metų „Oklahoma City Thunder“ klube, tačiau penktadienį atvertė naują puslapį savo karjeroje ir buvo pristatytas kaip „Houston Rockets“ žaidėjas.
Russellas Westbrookas
Russellas Westbrookas / „Scanpix“ nuotr.

„Dabar man rūpi tik viena komanda ir taip yra „Houston Rockets“, – pareiškė R.Westbrookas spaudos konferencijoje.

Per superžvaigždės pristatymą „raketų“ generalinis vadybininkas Darylas Morey'us pasvarstė: „Tam, kad pasiektum kažką gero, turi kažką paaukoti.“

„Rockets“ išmainė Chrisą Paulą ir ateities šaukimus NBA naujokų biržoje, kad vėl suvestų buvusius komandos draugus R.Westbrooką ir Jamesą Hardeną.

„Mes esame draugai daugybę metų, – R.Westbrookas pasakojo apie ryšį su J.Hardenu. – Nuo tada, kai aš buvau 10-ties, jei tiksliau. Vėliau mes kartu žaidėme „Thunder“. Ir tam, kad kažką laimėtum, privalai paaukoti kai kurias savo žaidimo dalis. Mes abu tai suprantame.

Mes suprantame, kad turime vieną bendrą tikslą – laimėti čempionatą. Suprantame, ką turime daryti. Nei kiek dėl to nesijaudinu. Žinau, kad nerimo nejaučia ir Jamesas. Galiu žaisti be kamuolio, nebūtinai turiu palieti kamuolį, kad padaryčiau įtaką rungtynėms.“

„Scanpix“/AP nuotr./Jamesas Hardenas ir Russellas Westbrookas
„Scanpix“/AP nuotr./Jamesas Hardenas ir Russellas Westbrookas

„Thunder“ ekipoje R.Westbrookas ir J.Hardenas kartu žaidė tris sezonus. 2012-siais J.Hardenas buvo iškeistas į „Rockets“ komandą.

„Aš čia puikiai pritapsiu, – įsitikinęs R.Westbrookas. – Kai aikštė yra išplėsta, aš galiu atakuoti, veržtis. Gynyboje galėsiu keistis dengiamaisiais, kovoti dėl kamuolių. Galvoju, kad mūsų stilius yra puikus, tai, ko aš ir tikiuosi. Turėsime ir daug metikų.“

Tiek R.Westbrookas, tiek J.Hardenas yra vieni labiausiai dominuojančių žaidėjų NBA per pastaruosius dešimtmečius.

Po to, kai NBA šią vasarą įsisuko siautulinga mainų karuselė, o „Thunder“ paliko Paulas George'as, R.Westbrookas ir pradėjo svarstyti apie galimybę persikelti į kitą komandą.

Tada gynėjas pradėjo kalbėtis su Oklahomos klubu ir abi pusės nusprendė, kad geriausia išeitis – skirti skirtingais keliais.

„Rockets“ iškart buvo pirmas pasirinkimas R.Westbrookui, daugiausiai dėl J.Hardeno, kuris taip pat prisidėjo prie derybų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius