-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 03 05

Po beprotiško vakaro Toronte – aukščiausias pažymys Jonui Valančiūnui

„Toronto Raptors“ klubas iškovojo dar vieną pergalę NBA pirmenybėse, 117:115 įveikdamas „Portland Trail Blazers“, ir pratęsė namuose laimėtų rungtynių seriją iki 12-os. Tuo tarpu lietuvis Jonas Valančiūnas pratęsė savo dominavimą puolime ir gavo aukščiausia įvertinimą.

26 su puse minutės žaidęs lietuvis pelnė 17 taškų (7/8 dvit., 3/6 baud.), atkovojo 10 kamuolių, atliko rezultatyvų perdavimą, bloką, kartą suklydo ir tris sykius prasižengė. Jo plius/minus rodiklis (+18) buvo didžiausias komandoje.

„Raptors“ žaidėjų pasirodymą vertinantis „Raptors Republic“ puslapis J.Valančiūnui parašė aukščiausią įvertinimą – A+. Tokius pačius pažymius už šias rungtynes gavo ir įspūdingai sužaidę lyderiai – DeMaras DeRozanas ir Kyle'as Lowry.

Lietuvis jau 13-ose rungtynėse iš eilės pelnė dviženklė taškų skaičių – tai naujas jo karjeros rekordas. Be to, Jonas įsirašė jau 14-ąjį dvigubą dublį sezone – tai geriausias rezultatas visoje „Raptors“ ekipoje. Per šias rungtynes Toronto ekipa patyrė vos dvi nesėkmes iš 14-os.

Jei ne dvi greitos pražangos per pirmąsias penkias žaidimo minutes, privertusios Dwane'ą Casey pasodinti J.V. ant suolo, lietuvio indėlis galėjo būti ir dar didesnis. Vis dėlto verta pastebėti, kad rimtai ant savęs supykęs J.Valančiūnas greitai padarė išvadas.

Lietuvis puikiai sugrįžo į mačą antrajame ketvirtyje, per kurį surinko 9 taškus ir atkovojo 5 kamuolius. Vos kartą per likusį laiką prasižengęs „centras“ sužaidė du ypač svarbius epizodus ketvirtajame kėlinuke, kai „Raptors“ persvarai grėsė didžiausias pavojus.

Likus žaisti 5 min. Jonas sugriebė puolime atšokusį kamuolį, pamatė atsidengusį K.Lowry ir po lietuvio perdavimo įžaidėjas smeigė tritaškį (102:97). Jau kitoje atakoje J.V. dar kartą taisė komandos draugus – pataisė K.Lowry metimą (104:98).

„Raptors“ treneris D.Casey po mačo spaudos konferencijoje pagyrė J.Valančiūną už šiuos du epizodus ir pripažino gerą lietuvio indėlį į puolimą.

„Centro“ žaidimas puolime pastarąjį mėnesį varo į neviltį visus varžovus. Vos vieną metimą iš žaidimo prieš „Blazers“ prametęs lietuvis pastaruoju metu krepšį atakuoja įspūdingu 64,8% taiklumu.

VIDEO: 12-oji iš eilės pergalė namuose: „Raptors“ palaužė „Blazers“

Pastarąsias 30 dienų J.Valančiūnas per mačą vidutiniškai renka po 14,2 taško, 8,5 atkovoto kamuolio, 1 bloką ir vos 1,3 klaidos per susitikimą. 

K.Lowry bei D.DeRozanas puolime žaidžia vis geriau ir naudingiau, tačiau lietuvio žaidimas aiškiai rodo – „Raptors“ nėra vien šių dviejų gynėjų komanda. Toronto ekipa Rytuose labai smarkiai mina ant kulnų lyderei „Cleveland Cavaliers“ ir turi visus šansus užbaigti reguliarųjį sezoną konferencijos viršūnėje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius