-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 04 06

Po istorinio fiasko „Lakers“ per dantį traukia ne tik sirgaliai, bet ir varžovai

„Los Angeles Lakers“ (31-48) sezonas pasibaigs sekmadienį. Po dar vieno pralaimėjimo praėjusią naktį LeBronas Jamesas ir kompanija prarado visus šansus žaisti NBA atkrintamosiose. Toks „ežerinių“ fiasko sukėlė pašaipas socialiniuose tinkluose ir JAV žiniasklaidoje.
15. Anthony Davisas („Los Angeles Lakers“) – 40,6 mln. JAV dolerių
Anthony Davisas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Be traumuoto L.Jameso vertęsi „Lakers“ praėjusią naktį neturėjo šansų prieš NBA lyderius „Phoenix Suns“ (110:121), o „San Antonio Spurs“ (34-45) klubui nugalėjus „Denver Nuggets“ (116:97), prarado bet kokius šansus finišuoti bent dešimtoje vietoje Vakarų konferencijoje ir pratęsti sezoną įkrintamosiose varžybose.

15min antradienį jau rašė apie „Lakers“ po sezono laukiančias permainas, kurių metu posto greičiausiai neteks vyr. treneris Frankas Vogelis, bus bandoma iškeisti milžinišką kontraktą turintį Russellą Westbrooką, o L.Jameso ir Anthony Daviso duetas ir toliau turėtų likti Los Andžele.

Vis dėlto kol kas didžiausiame Kalifornijos mieste – gedulo nuotaikos.

Prieš sezoną grandiozinius mainus įvykdę ir R.Westbrooką gavę „Lakers“ buvo vadinami vienais iš dviejų ryškiausių favoritų laimėti titulą – geriau lažybininkai vertino tik „Brooklyn Nets“ šansus.

Tačiau „Lakers“ tapo pirmąja komanda istorijoje, prieš sezoną buvusia tarp dviejų rimčiausių pretendenčių į čempionų žiedus, bet nepatekusia net į atkrintamąsias.

„Šios „Lakers“ komandos nepatekimas į atkrintamąsias yra vienas didžiausių nusivylimų NBA istorijoje! Vienas dalykas yra neįgyvendinti tikslų atkrintamosiose, bet nepatekti į jas apskritai yra absurdiška“, – tviteryje rašė NBA čempionas Kendrickas Perkinsas, dabar dirbantis analitiku televizijoje.

„Lakers“ rimtai mane apgavo! Jie tikrai privertė mane galvoti, kad kažką nuveiks, o mano kvaila galva tuo patikėjo. Faktas, kad jie turi 17 pralaimėjimų daugiau nei pergalių, verčia mano odą šiauštis! Jie negali išvengti kritikos dėl šito“, – pridūrė ilgametis NBA žaidėjas.

Daug dėmesio po „Lakers“ fiasko sulaukė LeBrono Jameso citata, kurią jis pasakė prieš sezoną. Tuomet Los Andželo klubas buvo kritikuojamas dėl vyriausios sudėties NBA istorijoje – net devyni komandos žaidėjai buvo vyresni nei 30 metų.

„Toliau kalbėkite apie mano komandą, mūsų amžių, tai, kaip mes žaidžiame, kad patiriame traumas, kad mūsų laikas jau praėjo ir t. t. Bet prašau, padarykite man vieną paslaugą! Toliau apie tai kalbėkite, kai sezonas prasidės! Tai viskas, ko prašau“, – tuomet rašė Karalius, o dabar ši žinutė yra primenama „Lakers“ lyderiui – ja dalinasi tūkstančiai NBA gerbėjų.

Pašaipų „Lakers“ sulaukia ne tik iš gerbėjų ar žurnalistų, bet ir iš varžovų.

Prieš trejus metus palikti „New Orleans Pelicans“ klubą užsimanęs Anthony Davisas atėjo į rungtynes su marškinėliais, ant kurių buvo užrašyta žymi frazė iš animacinio filmuko: „Tai viskas, draugai“.

Vėliau A.Davisas buvo iškeistas į „Lakers“, o dabar viena komandų, eliminavusių „ežerinius“, yra būtent „Pelicans“, įveikę Los Andželo klubą net tris kartus šį sezoną ir užsitikrinę vietą įkrintamosiose praėjusią naktį.

„Tai viskas, draugai! Po šiandienos rezultatų mūsų įkrintamųjų varžovai jau aiškūs: tai – „Spurs“, – rašoma „Pelicans“ tviteryje.

Istoriją priminė ir paskutinę vinį į „Lakers“ karstą įkalę „Suns“. Jie pernai atsiliko nuo Los Andželo klubo atkrintamųjų serijoje, o tuometinis „Lakers“ vidurio puolėjas Andre Drummondas pasityčiojo iš Jae Crowderio gynybos prieš LeBroną.

Nuo tada „Suns“ įveikė „Lakers“ jau 10 kartų iš eilės.

Pats LeBronas paskutinio pralaimėjimo jau nebeištvėrė. Dėl čiurnos skausmų nerungtyniavęs puolėjas paliko areną anksčiau nei nuskambėjo finalinė sirena.

Įdomu tai, kad į atkrintamąsias L.Jamesas nepateko ketvirtą kartą karjeroje. Jose jis nežaidė per pirmus savo du sezonus Klivlande 2004 ir 2005 m. bei 2019 metais, kai buvo traumuotas ir nepateko į lemiamas kovas su „Lakers“.

Tiesa, jau patirti 48 pralaimėjimai yra didžiausias toks skaičius LeBrono karjeroje, o jis dar gali augti, nes iki reguliariojo sezono pabaigos „Lakers“ sužais tris mačus.

Daugiau reakcijų į „Lakers“ nesėkmę:

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius