Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 08 31

Po istorinio vakaro – „Nuggets“ lyderio emocijos: „Šie batai man suteikė gyvenimą“

Prie sienos priremta „Denver Nuggets“ komanda laimėjo dvejas atkrintamųjų rungtynes iš eilės bei išplėšė lemiamą septintąjį serijos mačą. Kosminį krepšinį demonstruojantis ir naujus įspaudus NBA statistikos metraščiuose žymintis „Nuggets“ lyderis Jamalas Murray po pergalingo mačo sprogo emocijomis.
Jamalas Murray
Jamalas Murray / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 NBA Utah Jazz

Šeštose Vakarų konferencijos ketvirtfinalio serijos rungtynėse „Denver Nuggets“ prieš „Utah Jazz“ triumfavo 119:107, o labiausiai prie to prisidėjo 50 taškų varžovams atskaitęs Jamalas Murray.

23-ejų kanadietis pataikė 8 dvitaškius iš 12, 9 tritaškius iš 12, 7 baudų metimus iš 9. Jis dar atkovojo 5 kamuolius ir atliko 6 rezultatyvius perdavimus.

„Nuggets“ gynėjas tapo vos trečiuoju krepšininku istorijoje, kuriam atkrintamųjų išlikimo dvikovoje pavyko pelnyti 50 taškų. Tokiu pasiekimu dar gali pasigirti Sleepy Floydas ir Wiltas Chamberlainas.

J.Murray su bendražygiais siekia tapti dvyliktąja komanda NBA istorijoje, kuriai pavyko laimėti serijoje iki keturių pergalių nepaisant deficito 1-3.

Paskutinį tokį sugrįžimą užfiksavo LeBrono Jameso vedama „Cleveland Cavaliers“, ikoniškame 2016-ųjų NBA finale 4-3 pranokusi „Golden State Warriors“ krepšininkus.

„Jie tiki manimi, o aš tikiu jais. Sieksime tapti 12-ąja komanda istorijoje“, – sakė J.Murray, kurio sportinę avalynė puošė George'o Floydo ir Breonnos Taylor atvaizdai, dviejų afroamerikiečių, praėjusį pavasarį žuvusių nuo policijos rankos bei taip sukėlusių JAV visuomenėje seniai nematytą pasipiktinimo ir protestų bangą.

Po pergalės emocijomis sprogo ir ašaromis pratrūko J.Murray, teigęs, kad krepšinio aikštelėje jis kovoja už kai ką daugiau.

„Aš tiesiog noriu laimėti. Gyvenime rasite dalykų, kurie jūsų akyse turės reikšmę. Dalykų, už kuriuos reikia kovoti. NBA, kaip kolektyvinis vienetas, atradome kažką, dėl ko verta kovoti, – po mačo kalbėjo J.Murray. – Aš nešioju šiuos batus kaip simbolį, kad tęsčiau kovą visame pasaulyje. Viskas, ką galiu pasakyti, tai niekada negalime nustoti kovoti. Mes norime laimėti. Aš rodau emocijas, jos negali nepasirodyti. Tai nėra tik Amerikos problema, taip nutinka visur. Susiburti į krūvą neužtenka vieno susitikimo. Reikia kelių, reikia skambučių, nes atsiranda pasipriešinimas. Pasaulis per naktį nepasikeis, bet mes bandome kautis virš 400 metų. Šie batai man suteikia gyvenimą. Nors šių žmonių nebėra, jie davė man gyvenimą. Jie padėjo man surasti jėgų tęsti kovą šiame pasaulyje. Tai aš ir toliau ketinu daryti.“

J.Murray tapo pirmuoju NBA krepšininku per pastaruosius 19 metų, kuriam trejose atkrintamųjų rungtynėse iš eilės pavyko įmesti bent po 40 taškų.

Ketvirtajame serijos susitikime jis surinko 50 taškų, 11 atkovotų kamuolių ir 7 rezultatyvius perdavimus, o penktajame – 42 taškus, 8 atkovotus kamuolius ir 8 rezultatyvius perdavimus.

Išskyrus „Nuggets“ lyderį, tik Michaelui Jordanui trejose atkrintamųjų varžybose iš eilės yra tekę įmesti bent 40 taškų, atkovoti bent 5 kamuolius ir atlikti bent 5 rezultatyvius perdavimus.

Kosminį krepšinį užsukęs J.Murray tapo ketvirtuoju krepšininku NBA istorijoje po Donovano Mitchello, M.Jordano ir Alleno Iversono, kuris atkrintamųjų serijoje 50 taškų pelnė bent du kartus.

VIDEO: J.Murray pasirodymas

„Aš žaidžiu iš širdies ir didelės aistros. Ir kai tu dėl kažko kovoji, rungtynės reiškia daug daugiau. Mes ilgą laiką kovojome ir jau pavargome būti pavargusiais, – sakė emocijų neslėpęs „Nuggets“ pergalės kalvis. – Tai emocinis dalykas, nes tai sukasi ne tik apie mane. Tai gyvenimas. Tai ne… Tai tavo gyvenimas. Įsivaizduokite, kad prarandate savo gyvenimą. Aš nežinau, ką dar pasakyti. Įsivaizduokite, kaip tėvas praranda savo gyvenimą, kol turi mažus vaikus. Įsivaizduokite, kaip tėvas, sūnus ar brolis yra septynis kartus šaudomas prieš savo vaikus. Įsivaizduok tai.“

Lemiamos serijos rungtynės – naktį iš antradienio į trečiadienį.

View this post on Instagram

Jamal Murray has been unstoppable ????

A post shared by Bleacher Report (@bleacherreport) on

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius