Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 09 26

Po pertraukos rungtynes perlaužusi „Celtics“ atkūrė intrigą Rytų konferencijos finale

Slogiai penktąsias ir galimai paskutines Rytų konferencijos finalo rungtynes pradėjusi „Boston Celtics“ dar nesiruošia palikti NBA „burbulo“ Orlande. Po ilgosios pertraukos visai kitą savo veidą parodę „keltai“ 121:108 (18:26, 33:32, 41:25, 29:25) įveikė „Miami Heat“ ir serijos rezultatą sušvelnino iki 2:3.
Jaysonas Tatumas ir Marcusas Smartas
Jaysonas Tatumas ir Marcusas Smartas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Celtics“ rungtynes pradėjo vos 1 taikliu metimu iš 12 iš žaidimo, o pirmajame kėlinyje „žalieji“ kentėjo nuo įsismarkavusio Duncano Robinsono, kuris nusprendė prabilti būtent penktosiose Rytų konferencijos finalo rungtynėse – per ketvirtį pelnė 12 taškų.

Antrajame kėlinyje „Heat“ susikūrė rekordinę persvarą (40:28), tačiau tiek sėkmingai į žaidimą įsitraukęs Enesas Kanteris, tiek kiti „Celtics“ ekipos lyderiai aptirpdė deficitą, kuris prieš pertrauką siekė 7 taškus.

Bostono krepšininkai pamatus pergalei pasidėjo dėka įspūdingo trečiojo kėlinio, kurio pradžioje spurtavo 20:3 ir šiame mače nebesidairė atgal.

41 tašką savo varžovams per kėlinį atseikėjusi ekipa pasiekė savo šių atkrintamųjų varžybų rekordą, o toks aplaidumas gynyboje buvo nebūdingas ir įprastai geležinę gynybą demonstruojančiai „Heat“ komandai, kuriai tai buvo blogiausias kėlinys besiginant šiose atkrintamosiose.

Paskutiniojo ketvirčio pradžioje Majamio ekipai dar pavyko atstumą tarp ekipų sumažinti iki vienženklio skirtumo, tačiau du paeiliui sekę Jayleno Browno tritaškiai „Celtics“ ekipai užtikrino dar mažiausiai vienerias rungtynes NBA „burbule“.

„Celtics“ į priekį vedė du didžiausi šio klubo talentai. Trečiojo kėlinio herojaus Jaysono Tatumo sąskaitoje 31 taškas, 10 atkovotų kamuolių ir 6 rezultatyvūs perdavimai, o J.Browno – 28 taškai ir 8 atkovoti kamuoliai.

„Heat“ šiame mače siaubingai nekrito iš tolimojo nuotolio – ekipa realizavo vos 7 tritaškius iš 36 (19,4%). Kovą dėl kamuolių jie pralaimėjo 38:50.

Nors ekipos aukštaūgis Bamas Adebayo šiame mače buvo arti trigubo dublio, po susitikimo krepšininkas nevyniodamas žodžių į vatą visą kaltę prisiėmė sau.

„Žaidžiau šūdinai. Tai yra esminis dalykas. Šias rungtynes nurašau ant savęs. Tai ne mano komandos draugų, ne trenerių štabo, o mano kaltė“, – kalbėjo Adebayo.

Šeštosios serijos rungtynes bus žaidžiamos naktį iš sekmadienio į pirmadienį Lietuvos laiku.

„Boston Celtics“: Jaysonas Tatumas 31 (12/14 baud.), Jaylenas Brownas 28, Danielis Theisas (13 atk. kam., 3 blk.) ir Kemba Walkeris (7 rez. perd.) po 15, Marcusas Smartas 12 (8 atk. kam., 8 rez. perd.), Gordonas Haywardas 10, Enesas Kanteris 8.

„Miami Heat“: Goranas Dragičius 23, Duncanas Robinsonas 20, Jimmy Butleris 17 (8 atk. kam., 8 rez. perd.), Jae Crowderis ir Tyleris Herro po 14, Bamas Adebayo 13 (8 atk. kam., 8 rez. perd.).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius