Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 03 02

Po pertraukos žiūrovu tapęs Jonas Valančiūnas stebėjo kroato magiją

Kroatas Bojanas Bogdanovičius tik prieš savaitę buvo išmainytas ir atsidūrė „Washington Wizards“ komandoje. Bet puolėjui nereikėjo daug laiko apsiprasti naujoje ekipoje. Jo šou palaužė „Toronto Raptors“ klubą 105:96 (24:26, 38:20, 20:14, 23:36), o europiečio siautulį Jonas Valančiūnas pavydžiai stebėjo nuo suolo.
Jonas Valančiūnas
Jonas Valančiūnas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Suprasti akimirksniu

  • „Raptors“ nusileido „Wizards“ 96:105.
  • Kroatas B.Bogdanovičius į „Raptors“ krepšį įmetė 27 taškus.
  • Antrąjį kėlinį „Wizards“ pradėjo spurtu 26:1.
  • J.Valančiūnas pelnė 7 taškus ir atkovojo 11 kamuolių.
  • „Centras“ nebežaidė nuo 28-osios minutės.

Nebuvo taip, kad J.Valančiūnas nežaidė visai. 24-erių „centras“ gavo jam jau įprastą minučių skaičių – 21. Tiesa, lietuvis buvo pasodintas ant suolo dar vos trečiojo kėlinio pradžioje – 28-ąją minutę, ir nuo jo daugiau nebepakilo iki pat finalinės sirenos.

„Centras“ pelnė 7 taškus (3/12 dvit., 1/1 baud.), sugriebė 11 atšokusių kamuolių, atliko rezultatyvų perdavimą, suklydo 1 ir prasižengė 2 kartus.

Jam būnant aikštėje „Wizards“ pelnė 15 taškų daugiau nei „Raptors“ – tai buvo blogiausias +/- rodiklis visose rungtynėse.

Treneris Dwane'as Casey vėl rėmėsi jam labiau imponuojančiu žemu penketu, su Serge'u Ibaka ir P.J.Tuckeriu priešaky. „Wizards“ irgi labiau rėmėsi žemu penketu – lenkui Marcinui Gortatui davė pasireikšti 18 minučių, per kurias jis pelnė 12 taškų ir atkovojo 8 kamuolius.

Bet tai buvo ne aukštaūgių vakaras. „Wizards“ antrajame kėlinyje nokautavo „Raptors“ griausmingai pradėdami antrąjį kėlinį 26:1. Jį „Wizards“ iš viso laimėjo 38:20 ir iki pertraukos atitrūko 62:46. Po pertraukos Torontui pavyko sumažinti skirtumą, tačiau sugrąžinti intrigos – ne.

VIDEO: J.Valančiūno taškai prieš „Wizards“

B.Bogdanovičius buvo tas burtininkas, kuriam „Raptors“ nerado priešnuodžių. Kroatas vos per 25 minutes pelnė 27 taškus, pataikęs 6 tritaškius iš 7.

Jam taip krito, kad per tą magišką antrąjį kėlinį jo metančio iš toli nesustabdė net ir DeMaro DeRozano pražanga.

VIDEO: B.Bogdanovičiaus tritaškis su pražanga

„Raptors“ labai trūko traumą patyrusio Kyle'o Lowry – joks komandos narys neatliko daugiau 2 rezultatyvių perdavimų, o vienas „Wizards“ gynėjas Johnas Wallas išskirstė daugiau rezultatyvių perdavimų (13) nei visa Toronto komanda (11).

Nepasidaliję kamuoliu Toronto krepšininkai užleido „Wizards“ į trečiąją vietą Rytų konferencijoje. „Raptors“ turi atrasti kelią į pergales be pagrindinio įžaidėjo, kuris dėl riešo traumos komandai nepadės iki pat atkrintamųjų varžybų.

„Raptors“: D.DeRozanas 24, S.Ibaka 22 (12 atk. kam.), N.Powellas 17, C.Josephas 11.

„Wizards“: B.Bogdanovičius 27 (6/7 trit., 25 min.), B.Bealas 23, M.Morrisas 13, M.Gortatas ir J.Wallas (13 rez. perd.) po 12.

VIDEO: „Wizards“ antrajame kėlinyje nokautavo „Raptors“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Užsisakykite 15min naujienlaiškius