Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 12 07

Po pirmos treniruotės Denveryje – F.Campazzo džiaugsmas: „Jaučiuosi lyg mažas vaikas“

NBA svajonę išpildęs buvęs Madrido „Real“ įžaidėjas Facundo Campazzo jau lieja prakaitą „Denver Nuggets“ klube bei ruošiasi debiutiniam sezonui NBA. Po pirmosios treniruotės Kolorado valstijoje 29-erių metų 181 cm ūgio vijurkas iš Argentinos pristatė vietos žiniasklaidos atstovams ir neslėpė džiaugsmo.
Facundo Campazzo
Facundo Campazzo / „Scanpix“ nuotr.

Po pirmosios treniruotės Denveryje, Facundo Campazzo video konferencijos metu žurnalistams pasakojo apie prisitaikymo naujoje aplinkoje procesą, žaidimą šalia „Nuggets“ žvaigždės Nikola Jokičiaus, kitus žaidimo organizatorius Jamalą Murray ir Montę Morrisą, bei ką jis argentinietis gali duoti komandai.

„Esu labai laimingas galėdamas būti čia. Tai puiki komanda. Naujieji komandos draugai yra puikūs“, – sakė F.Campazzo.

29-erių įžaidėjas 2013-aisiais savo pavardės NBA naujokų biržoje neišgirdo, tačiau keli solidūs sezonai Senajame žemyne jam kelią į stipriausią planetos lygą atidarė pro kitus vartus.

„Pagaliau esu čia! – teigė buvusi Madrido „Real“ žvaigždutė. – Aš toks laimingas, šiuo metu jaučiuosi lyg mažas vaikas. Tai svajonės išsipildymas, bet sustoti neketinu. Tęsiu darbus, nes lengva nebus.“

Jaučiuosi lyg mažas vaikas.

Prisitaikymas persikeliant iš Europos į JAV krepšininkui niekada nėra lengvas, o apie adaptaciją naujoje krepšinio virtuvėje prakalbo ir mažasis F.Campazzo.

„Didžiausias skirtumas yra žaidimo greityje. NBA viskas yra greičiau, žaidimas labai intensyvus. Turėsiu prie to priprasti. Madride man teko vadovauti lėtesniam puolimui, o čia teks bėgti, išnaudoti erdves, užsiimti geras pozicijas bei žaisti kietai gynyboje. Adaptacija nebus lengva, bet atiduosiu visą save“, – sakė lietuviškosios „Nuggets“ naujokas.

Euroleague.net nuotr./Facundo Campazzo
Euroleague.net nuotr./Facundo Campazzo

„Turiu pagerinti judėjimą be kamuolio“, – pridūrė F.Campazzo.

Naujuoju argentiniečio komandos draugu tapo serbas Nikola Jokičius. 25-erių metų 213 cm ūgio centras garsėja aikštelės matymu bei gebėjimu organizuoti atakas. 2014-aisiais jis naujokų biržoje savo pavardę išgirdo 41-uoju šaukimu, o galiausiai išaugo į didžiausią „Nuggets“ žvaigždę.

Šie krepšininkai ragais buvo surėmę pasaulio čempionate, kuriame Argentina nužygiavo iki pat finalo.

„Vos antras kartas, kai matau jį. Nikola palieka puikaus vyruko įspūdį. Pasistengsiu pasinaudoti jo aukštu žaidimo intelektu. Stengiuosi 100 proc. priimdamas perdavimas ar atiduodamas kamuolį. Manau, kad Nikola visus žaidėjus aplink jį padaro geresniais. Pasistengsiu tuo pasinaudoti“, – aiškino dukart Eurolygos čempionas Facundo Campazzo.

Džiaugsmu tryškęs 181 cm ūgio įžaidėjas nekantrauja pradėti naująjį NBA sezoną, kuris startuos prieš pat Kalėdas – gruodžio 22-ąją dieną.

„Tai puiki komanda. „Nuggets“ puikiai žaidė praėjusį sezoną, – Mike'o Malone'o auklėtinių kelią iki Vakarų konferencijos finalo prisiminė krepšininkas. – „Nuggets“ įprastai žaidžia atkrintamosiose, o tai mane labai motyvuoja. Žaisti tokioje komandoje man yra tiesiog nuostabu.“

Denverio klube dirba ir du lietuviai – Tomas Balčėtis užima „Nuggets“ generalinio direktoriaus asistento pareigas, o buvęs krepšininkas Martynas Pocius dirba skautu.

VIDEO: „urBONUSas“: rinktinės gėda, „Ryto“ mįslės ir TOP 30 kontraktų Lietuvoje

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius