Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2017 12 14

Po šiurpios traumos atsigaunantis G.Haywardas žengė dar vieną žingsnį sugrįžimo link

„Boston Celtics“ puolėjas Gordonas Haywardas pagaliau nusiėmė specialų vaikščiojimo batą. Tam, kad žengtų pirmuosius laisvus žingsnius, jam prireikė kiek mažiau nei dviejų mėnesių gydymo. Žaidėjas kraupią traumą patyrė NBA sezono atidarymo rungtynėse.
Gordonas Haywardas
Gordonas Haywardas / „Scanpix“/AP nuotr.
Temos: 2 NBA Boston Celtics

Medikai pagaliau leido G.Haywardui numesti specialų didelį batą į šalį. Tik mažą įtvarą ant čiurnos užsidėjęs krepšininkas apsilankė bendruomeniniame renginyje, kuriame sakė įkvepiančią kalbą ir su vaikais žaidė kompiuterinius žaidimus.

„Gydymo procesas gali pasikeisti bet kurią akimirką, bet man šiandiena yra puiki, galiu vaikščioti be specialaus bato.

Dabar bandysiu judėti tolyn. Viskas dar priklauso nuo to, kaip mano koja reaguos į šį pasikeitimą. Nežinau, kiek aktyvus galėsiu būti, kad koja netintų.

Gali būti, kad vėl teks apsiauti batą, gali būti, kad daugiau jo akyse neregėsiu. Gydausi kiekvieną dieną, bet šiandien buvo puikus jausmas vaikščioti be įtvaro“, – ESPN.com sakė G.Haywardas.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Gordonas Haywardas lankėsi bendruomeniniame renginyje
AFP/„Scanpix“ nuotr./Gordonas Haywardas lankėsi bendruomeniniame renginyje

Pastarosiomis savaitėmis krepšininkas dėjo ir kitą žingsnį. Po traumos jis į krepšį mėtė sėdėdamas neįgaliojo vežimėlyje, tačiau dabar formą palaikė jau stovėdamas su įtvaru.

Gali būti, kad vėl teks apsiauti batą, gali būti, kad daugiau jo akyse neregėsiu. Gydausi kiekvieną dieną, bet šiandien buvo puikus jausmas vaikščioti be įtvaro

Kiekvienas žingsnis gydyme, kaip sako pats žaidėjas, yra svarbus atsakant į klausimą, ar jį dar galėsime pamatyti žaidžiantį šiame sezone. Pats G.Haywardas to neprognozuoja.

„Esu toks žmogus, kuris susikoncentruoja į trumpalaikį tikslą. Aš nusistatau daug užduočių, kurias turiu pasiekti ir jį jas koncentruojuosi tol, kol įvykdau.

Aplink mane yra daugybė puikių žmonių, „Celtics“ darbuotojai yra nuostabūs, jie daro viską, ko man reikia. Mano treneris Jasonas Smeathersas yra čia, mano žmona Robyn visada laukia namuose. Visi palaiko mano motyvaciją ir esu įsitikinęs, kad laikausi savo plano.

Tai yra komandinis darbas. Daug žmonių padeda siekti tikslo. Tai padaro gydymą lengvesnį“, – kovotojo dvasios nestokojo šiurpiai susižeidęs krepšininkas.

Anksčiau „Celtics“ skelbė, kad nesitiki G.Haywardo pamatyti aikštėje dar šį sezoną, bet treneris Bradas Stevensas tikino, jog komanda netrukdys krepšininkui daryti to, ką jis suplanuos.

Strategas rūpinasi, kad jo traumuotas auklėtinis turėtų metimo treniruočių ir reabilitacijos planą kiekvienai dienai.

Įdomu tai, kad „Celtics“ rūbinėje prieš kiekvienas rungtynes kabo 20-ju numeriu pažymėti G.Haywardo marškinėliai. Tai yra lyg mažas priminimas komandai ir pačiam krepšininkui, kad jis yra proceso ir tikslo dalis.

Mėtymo treniruotės ir reabilitacija, pasak žaidėjo, jam padeda grįžti į įprastinę krepšininko rutiną: „Tai man neleidžia blaškytis. Žinau, ką reikės daryti kiekvieną dieną. Tai padeda judėti pirmyn.“

Prieš trečiadienio „Celtics“ rungtynes žurnalistai paklausė trenerio B.Stevenso apie G.Haywardo išsivadavimą iš specialaus bato.

„Scanpix“ nuotr./ Bradas Stevensas
„Scanpix“ nuotr./ Bradas Stevensas

„Tai dar vienas punktas, kurį galima pažymėti varnele. Tačiau yra didelis skirtumas tarp bato nusiėmimo ir grįžimo į NBA aikštelę. Jo dar laukia ilgas kelias. Gerai, kad jis kiekvieną tokį dalyką laiko iššūkiu ir jo siekia“, – kalbėjo strategas.

Pats krepšininkas tikisi, kad, gerėjant sveikatai, jis vis dažniau bus su komanda, galbūt keliaus ir į išvykos rungtynes.

VIDEO: Kraupi Gordono Haywardo trauma

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius