Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2015 07 14

Prabėgus trims metams po „Linsanity“ karštinės Jeremy Linas ieško naujos progos

Vos po metų žaidimo „Los Angeles Lakers“ ekipoje į „Charlotte Hornets“ persikėlęs įžaidėjas Jeremy Linas tikisi surasti naują stabilią savo vietą. Prieš trejus metus „New York Knicks“ ekipoje pražydusio ir „Linsanity“ fenomeną pradėjusio 26 metų 191 cm ūgio krepšininko šlovė sumažėjo, bet jis tiki, kad „Hornets“ ji gali sugrįžti.
Jeremy Linas
Jeremy Linas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

J.Linas teigė, kad buvo sužavėtas „Hornets“ treneriu Steve'u Cliffordu ir jo planais, kokią vietą komandoje gali užimti J.Linas. Įžaidėjas su ekipa pasirašė dviejų metų 4,37 mln. JAV dolerių vertės sutartį.

Krepšininkas tikisi, kad S.Cliffordas leis jam daryti tai, ką jis darė 2011-2012 m. sezono antroje dalyje, kai J.Linas tapo tarptautine žvaigžde ir „Knicks“ ekipos vedliu į pergales.

Šlovės viršūnėje J.Linas paliko Niujorką ir pasirašė trijų metų 25 mln. dol. sutartį su „Rockets“, tačiau per du metus taip ir neįsitvirtino ekipoje. Ne pati geriausia vieta jam buvo ir „Lakers“ klubas, kur po mainų žaidė praėjusį sezoną.

„Noriu grįžti į komandą, kuri leidžia man būti tokiu krepšininku, koks esu. Aš esu agresyvus, atakuoju ir visada ieškau progų metimams. Manau, kad padėsiu ekipai surasti lengvesnius metimus“, – sakė J.Linas.

Jis teigė, kad jį išgarsinęs „Linsanity“ vyko prieš dešimtmetį ir mano, kad nuo to laiko nemažai patobulėjo. Krepšininkas atsimena kritiką dėl gynybos, per dažnų klaidų, prasto taiklumo ir nesugebėjimo varytis kamuolio į kairę. Nepaisant sumažėjusio žaidimo laiko „Rockets“ ir „Lakers“, jis tiki, kad patobulino šiuos elementus.

„Tikiu, kad esu geresnis žaidėjas, sugebu žaisti visur aikštėje. Manau, kad mano idėtas darbas padarė mane geresniu, tačiau aš negavau progos to įrodyti“, – sakė J.Linas.

„Hornets“ ekipoje J.Linas bus antrasis įžaidėjas po Kemba Walkerio, taip pat jis turėtų gauti progų žaisti ir atakuojančio gynėjo pozicijoje.

„Pirma, Jeremy gali pataikyti tritaškį, tačiau jis yra žaidimo organizatorius, gali sukurti progą puolime tiek sau, tiek komandos draugams. Jis yra alkanas ir nori tobulėti, o tai yra svarbu bet kokiame profesionaliame sporte“, – sakė „Hornets“ treneris S.Cliffordas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius