Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 01 27

Prasideda NBA žvaigždžių rinkimai: D.Saboniui jie svarbūs ir dėl atlyginimo dydžio

NBA paskelbė, jog jau nuo rytojaus pradės šio sezono „Visų žvaigždžių“ dalyvių rinkimus. Juose dalyvausiančiam Domantui Saboniui papildomos motyvacijos turėtų suteikti ir galimas piniginis paskatinimas.
Domantas Sabonis
Domantas Sabonis / „Scanpix“ nuotr.

„Visų žvaigždžių“ dalyvių rinkimai startuos jau ketvirtadienį perpiet JAV rytinės pakrantės laiku (19 val. Lietuvos laiku), o finišuos vasario 16-ąją.

„Visų žvaigždžių“ rungtynių starto penketo nariai bus paskelbti vasario 18-ąją, o atsarginiai krepšininkai bus įvardyti vasario 23-ąją.

Tiesa, dar neaišku, ar rungtynės įvyks. Ilgą laiką manyta, kad dėl pandemijos bus atsisakyta žvaigždžių susibūrimo po vienu stogu, tačiau prieš kelias dienas imta kalbėti apie galimybę surengti „Visų žvaigždžių“ rungtynes kovo 7-ąją Atlantoje.

D.Sabonis tarp 24 ryškiausių NBA žaidėjų pretenduoja patekti jau antrą sezoną iš eilės – dar pernai jis debiutavo „Visų žvaigždžių“ rungtynėse Čikagoje, tapdamas vos antruoju tą padariusiu lietuviu.

„Scanpix“ nuotr./Domantas Sabonis „All-Star“ mače
„Scanpix“ nuotr./Domantas Sabonis „All-Star“ mače

Šiemet būti išrinktam į prestižinį renginį lietuviui apsimoka ir finansiškai. Jo sutartyje, kuri įsigaliojo šiame sezone, įrašyta sąlyga, jog už patekimą į „Visų žvaigždžių“ rungtynes D.Sabonis gautų papildomus 1,3 mln. JAV dolerių.

Be bonusų, D.Sabonis už 2020-2021 m. sezoną iš „Pacers“ klubo susižers 18,5 mln. dolerių.

Be jo, tokią sąlygą sutartyse dar turi ir daugiau potencialių „Visų žvaigždžių“ rungtynių dalyvių – Jaylenas Brownas, Rudy Gobert'as, Julius Randle'as ir dar aštuoni krepšininkai.

Jei būtų išrinktas į „Visų žvaigždžių“ rungtynes, D.Sabonis pakartotų Žydrūno Ilgausko pasiekimą – jis taip pat tarp žvaigždžių buvo patekęs dusyk (2003 ir 2005 m.).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius