Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 05 25

Pratrūkęs S.Kerras trankė stalą spaudos konferencijoje: „Pakaks!“

„Golden State Warriors“ treneris Steve'as Kerras prieš rungtynes su „Dallas Mavericks“ spaudos konferencijoje nenorėjo kalbėti apie krepšinį, kuris, pasak specialisto, nieko nereiškia.
Steve'as Kerras
Steve'as Kerras / „Scanpix“ nuotr.

„Nuo to momento, kuomet išėjome iš treniruotės, buvo nužudyta 14 vaikų. Už 400 mylių nuo čia. Taip pat ir mokytojas“, – kalbėjo S.Kerras, omenyje turėjęs masines žudynes, įvykusias pradinėje mokykloje nedideliame miestelyje Juvaldyje.

Nuo tada, kai kalbėjo treneris, žuvusiųjų skaičius padidėjo iki 19 vaikų bei 2 suaugusiųjų.

Negyvas ir 18-metis įtariamasis. Teksaso viešojo saugumo departamento pareigūnai CNN sakė, kad šaulys pašovė savo močiutę, o po to apie vidurdienį nuvyko prie Robbo pradinės mokyklos, kur paliko savo automobilį ir, dėvėdamas neperšaunamą liemenę, įėjo į švietimo įstaigą ginkluotas pistoletu ir šautuvu.

„Kada mes kažką padarysime? – šaukė S.Kerras, daužęs kumščiais stalą. – Esu pavargęs. Esu pavargęs eiti čia ir reikšti užuojautą šeimoms. Esu pavargęs nuo tylos minučių. Pakaks!“

„Warriors“ treneris dažnai pasisako prieš smurtą ginklais. Jo tėvas buvo nušautas teroristiniame išpuolyje Beirute 1984-siais. Didelę savo karjeros dalį S.Kerras skiria kalbėjimui apie būtinybę sugriežtinti ginklų kontrolę.

Sunku net pagalvoti, jei toje mokykloje būtų buvę jūsų šeimos nariai.

Vėliau strategas, kuris pralaimėjo ketvirtąsias serijos rungtynes 109:119, paprašė visas mintis skirti ne krepšiniui, o žuvusiųjų šeimoms.

Jasonas Kiddas, treniruojantis „Mavs“ komandą, taip pat kalbėjo apie siaubingus įvykius Teksase.

„Tikrai žaisime kraujuojančiomis širdimis, – sakė J.Kiddas. – Kaip treneriai, kaip tėvai. Mes turime vaikų, žmonės šioje salėje turi vaikų. Juk tai pradinė mokykla. Sunku net pagalvoti, jei toje mokykloje būtų buvę jūsų šeimos nariai.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius