Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 04 19

Prie sienos priremtus „Celtics“ krepšininkus nušvilpė net savi sirgaliai

Geriausia šio sezono Rytų konferencijos reguliariojo sezono komanda „Boston Celtics“ praėjusios nakties mače nusileido aštuntąją vietą Rytuose užėmusiems „Chicago Bulls“. Favoritais laikyti Bostono krepšininkai jau atsilieka rezultatu 0-2, o po mačo pripažino, kad pasidavė per anksti bei žada kovoti iš paskutiniųjų Čikagoje.
Avery Bradley
Avery Bradley / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Prieš dvejus metus „Celtics“ pirmame etape sausu rezultatu 0-4 nusileido „Cavaliers“, tačiau tuomet „TD Garden“ arenoje susirinkę žiūrovai aktyviai palaikė savąją komandą.

Šį kartą „Celtics“ krepšininkai po antrojo pralaimėjimo paeiliui sulaukė švilpimo, nes pirmoji vieta Rytuose sirgalius privertė tikėtis daugiau. Bostono komanda reguliariajame sezone iškovojo 53 pergales, o dabar nesugeba pasipriešinti lygos vidutiniokams.

„Celtics“ gynėjas Avery Bradley po rungtynių pripažino, kad girdėjo, kaip varžovų įžaidėjas Rajonas Rondo dvikovos pabaigoje savo kolegoms tvirtino, jog Bostono krepšininkai jau pasidavė.

Pats gynėjas to neneigė.

„Apsižvalgiau aplinkui ir mačiau mūsų žaidėjus, nuleidusius galvas, – teigė A.Bradley. – Tačiau, kaip komanda, mes turime išlikti iki pat paskutinės rungtynių sekundės. Juk varžovai stebi mūsų elgesį. Mūsų neviltį jie naudoja kaip motyvaciją judėti toliau.

Girdėjau, kad Rajonas sakė, jog mes pasidavėme. To niekada negalima parodyti varžovams. Mes privalome išlikti pozityvūs ir kautis iki pat pabaigos. Nesvarbu, kaip baigiasi rungtynės.“

Atkrintamųjų startas „Celtics“ – kol kas istorinis. Jokia kita NBA komanda, užėmusi pirmąją vietą konferencijoje, dar nestartavo atsilikdama 0-2, kai žaidžiama iki keturių pergalių.

Vienintelį kartą panašus atvejis įvyko 1993-iaisiais, kai Vakarų konferencijos lyderiai „Suns“ atsiliko 0-2, tačiau vėliau laimėjo trejas rungtynes iš eilės ir pateko į kitą etapą.

Ar tai pavyks padaryti ir Bostono klubui?

AFP/„Scanpix“ nuotr./Jae Crowderis
AFP/„Scanpix“ nuotr./Jae Crowderis

„Tai nelabai gera situacija, – svarstė Jae Crowderis. – Niekas nenori pradėti atkrintamųjų pralaimėdamas dvejas rungtynes namuose. Tačiau tai ne pasaulio pabaiga. Mes esame stipri komanda ir turime nugalėti Čikagoje. Nebus lengva, bet mums gali pavykti.“

„Jae viską pasakė puikiai, – antrino jam Alas Horfordas. – Mums liko tik tiek. Trečiąsias rungtynes laimėti privalome.“

J.Crowderis: „Tai nelabai gera situacija. Tačiau tai ne pasaulio pabaiga. Mes esame stipri komanda ir turime nugalėti Čikagoje.“

Akivaizdu, kad komandai šiuo metu nėra lengva, nes pagrindinis jos įžaidėjas Isaiah Thomasas praėjusį savaitgalį neteko sesers ir akivaizdu, kad tai veikia jo žaidimą.

Vyriausiasis treneris Bradas Stevensas pripažino, jog šiuo metų ekipos rūbinėje dažniausiai yra tylu, tačiau problema tikrai gilesnė nei I.Thomaso emocinė būsena.

B.Stevensas savo atkrintamųjų varžybų karjeroje iškovojo vos 2 pergales ir patyrė 10 nesėkmių, o dabar jo laukia vienas didžiausių išbandymų.

„Žiūrėsime ir nagrinėsime įrašą bei bandysime išsiaiškinti pralaimėjimo priežastis, – teigė B.Stevensas. – Pirmose dvejose rungtynėse puikiai pasirodė tokie žaidėjai kaip Bobby Portisas ar Nikola Mirotičius. To galime tikėtis iš Dwyane'o Wade'o, tačiau šie vyrukai iššovė netikėtai.

Dwyane'as pradėjo mėtyti tritaškius, R.Rondo visuomet taip žaidžia atkrintamosiose, o Jimmy Butleris yra jų lyderis. Jų indėlis į pergales yra labai didelis.“

Trečiosios serijos rungtynės vyks iš penktadienio į šeštadienį Čikagoje, o jos gali būti lemtingos buksuojantiems Bostono krepšininkams. Atsilikdama 0-3, dar neišsikapstė jokia NBA komanda.

Per pastarąjį dešimtmetį aštuntoji konferencijos komanda pirmąją nugalėjo tris kartus. 2007 metais „Warriors“ įveikė „Maverics“, 2011-aisiais „Grizzlies“ nustebino „Spurs“, o dar po metų „Bulls“ patyrė netikėtą nesėkmę prieš „76ers“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius