Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2016 02 20

Prieš debiutą Detroite – profilaktinė Donato Motiejūno kelionė

Iš Hjustono į Detroitą persikraustantis Donatas Motiejūnas pirmiausia skrido ne į motorų miestą ar Vašingtoną, o Niujorką. Kol „Pistons“ grūmėsi su „Wizards“ ir patyrė pralaimėjimą, ten 25-erių lietuviui gydytojai atliko nuodugnią nugaros apžiūrą. Bet „Pistons“ strategas Stanas Van Gundy visiškai ramus dėl trečdalį rungtynių šį sezoną praleidusio puolėjo.
Donatas Motiejūnas
Donatas Motiejūnas / „Twitter“ nuotr.
Temos: 2 NBA Detroit Pistons

Nors specialistas dar nebuvo tuo tikras, tikimasi, kad D-Mo debiutuos Detroite jau sekmadienio vakarą Lietuvos laiku, kai „Pistons“ namuose priims „New Orleans Pelicans“ ekipą.

D.Motiejūnas Detroite vilkės 9-uoju numeriu pažymėtus marškinėlius.

„Bus aiškiau po vizito pas gydytoją. Nors kai šnekėjau su juo telefonu, pasirodė, kad jis pasirengęs“, – pridūrė S.Van Gundy.​

56-erių amerikietis „Houston Rockets“ komandoje turėjo pažįstamą gydytoją, kuris nuramino trenerį. Esą D.Motiejūnas turi panašią problemą, kaip ir buvęs S.Van Gundy auklėtinis Orlande J.J.Redickas – kartais nugarą tiesiog diegs skausmas, dėl kurio teks praleisti keletą rungtynių iš eilės, bet visumoje – viskas tvarkoj.

Tikimasi, kad D.Motiejūnas Detroite debiutuos sekmadienio vakarą.

„Teks susitaikyti su tuo, kad vyrukas kartais praleis po 3-4 rungtynes. Bet tai nenusveria jo talento“, – pabrėžė S.Van Gundy.

Jeigu „Pistons“ treneris nebūtų ramus dėl lietuvio sveikatos, klubas nebūtų aukojęs gero NBA naujokų biržos šaukimo, kurį už D-Mo atidavė „Rockets“ komandai.

„Pistons“ direktorius Jeffas Boweris išsidavė, kad buvo ir kitų mainų pasiūlymų su D.Motiejūnu, bet jie buvo kitokie: „Su kitais žmonėmis. Ir žvelgiant iš mūsų varpinės tie mainai mums nepatiko“.

„Mums nereikėjo dar vieno 18-19 metų žaidėjo, kurį būtume gavę naujokų biržoje. Mūsų komanda ir taip jauna. O Motiejūnas yra talentingas ir dabar svarbiau su juo sustiprinti komandos sudėtį“, – mainus aiškino S.Van Gundy.​

Dvynių akistata

AFP/„Scanpix“ nuotr./Markieffas ir Marcusas Morrisai
AFP/„Scanpix“ nuotr./Markieffas ir Marcusas Morrisai

Be D.Motiejūno „Pistons“ šiąnakt patyrė pralaimėjimą Vašingtone, kur nusileido „Wizards“ 86:98 (15:29, 25:26, 21:28, 25:15).

Tai buvo ketvirtasis Detroito krepšininkų pralaimėjimas iš eilės. Su 27 pergalėmis ir 28 pralaimėjimais „Pistons“ Rytų konferencijoje žengia devinti.

M.Morrisas: „Manau, kad Detroite D-Mo pritaps ir iškart duos komandai naudos“

Pirmąsias rungtynes su „Pistons“ apranga sužaidė iš Orlando į Detroitą paskutinę mainų dieną persikėlęs puolėjas Tobias Harrisas. Jo debiutas – 21 taškas ir 9 tikslūs metimai iš 12.

Aikštėje įvyko brolių dvynių Morrisų akistata. „Pistons“ atstovaujantis Marcusas pasižymėjo 9 taškais ir 6 atkovotais kamuoliais, o po mainų iš „Phoenix Suns“ į Vašingtoną atvykęs Markieffas debiutavo 6 taškais.

Beje, Marcusas kartu su D.Motiejūnu NBA naujokų biržoje pateko į „Rockets“ 2011-ųjų vasarą.

„D-Mo jau sukaupė patirties ir jo mokyti nebereikia. Manau, kad Detroite jis pritaps ir iškart duos komandai naudos. D-Mo yra geras žaidėjas. Jis gali mesti į krepšį iš bet kokios situacijos. Be to, labai gerai mato aikštę. Ir jis ne tik greitas, plastiškas, bet ir stiprus. Manau, kad jis labai pravers „Pistons“ komandai“, – apie D.Motiejūną pasakojo M.Morrisas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius