Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 04 13

Prieš svarbiausią sezono kovą – „Spurs“ liaupsės J.Valančiūnui: „Jis – monstras“

NBA lygoje prasidėjo įkrintamųjų kovos – vienerios rungtynės, po kurių sezonas tęsiasi arba baigiasi. Artimiausią naktį svarbiausios sezono rungtynės laukia ir Jono Valančiūno su „New Orleans Pelicans“ klubu.

Devintą vietą Vakarų konferencijoje užėmę „Pelikanai“ namie susitiks su laipteliu žemiau finišavusia „San Antonio Spurs“ ekipa.

„Spurs“ žaidėjai prieš lemiamą kovą pirštu bedė būtent į J.Valančiūną.

„Jis yra monstras. Aš iš tiesų esu didžiulis jo gerbėjas“, – pareiškė ryškiausia San Antonijaus ekipos žvaigždė Dejounte Murray.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Dejounte Murray prieš Joną Valančiūną
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Dejounte Murray prieš Joną Valančiūną

Amerikietis nepamiršo, ką praėjusiais metais lietuvis padarė tokiose rungtynėse. Tuomet dar „Memphis Grizzlies“ aprangą vilkėjęs JV pelnė 23 taškus, sugriebė 23 kamuolius ir užbaigė „Spurs“ sezoną.

„Varžovai turi CJ McCollumą ir Brandoną Ingramą, bet Jonas yra vyrukas, kuris prieš mus praėjusiais metais surinko 20 plius 20 dvigubą dublį. Jis – didelis, protingas ir talentingas. Negali ruoštis gynybai tik prieš CJ ir Brandoną, mums reikės stabdyti ir Joną“, – pabrėžė D.Murray.

Šiame sezone su „Spurs“ klubu J.Valančiūnas varžėsi jau 4 sykius. Lietuvio statistika tuose mačuose – 17 taškų ir 11,5 atkovoto kamuolio.

Gintis prieš J.Valančiūną teks austrui Jakobui Poeltliui, puikiai pažįstančiam lietuvį dar nuo „Toronto Raptors“ laikų. 2016-2018 metais krepšininkai buvo komandos draugai.

„Jonas – labai geras žaidėjas. Pažįstu jį labai gerai. Žaidėme ir kartu, ir vienas prieš kitą. Grumtis su juo visada būna su sunku. Jis labai stiprus, bet turi ir minkštą metimą, gali atsitraukti ir pataikyti iš toliau“, – teigė J.Poeltlis.

„Scanpix“/AP nuotr./Jonas Valančiūnas
„Scanpix“/AP nuotr./Jonas Valančiūnas

Šį sezoną dar dažniau iš toli atakuoti pradėjęs J.Valančiūnas tai daro 36,1 proc. tikslumu, vidutiniškai per kiekvieną mačą išmesdamas šiek tiek daugiau nei po du tritaškius (2,1).

„Jis labai universalus puolime. Bus sunku jį stabdyti, bet, manau, kad esu tam gerai pasiruošęs.

Manau, kad įkrintamosiose teisėjų švilpukai jau skambės rečiau, nei reguliariajame sezone. Turėsime prie to prisitaikyti ir žaisti kietai. Atsakyti jų jėgai tuo pačiu bus vienas iš svarbiausių akcentų“, – pabrėžė „Spurs“ vidurio puolėjas.

Naujojo Orleano ir San Antonijaus klubai į lemiamą kovą stos jau artimiausią naktį. Pralaimėtojo sezonas baigsis, o nugalėtojo lauks įkrintamųjų finalas su „Los Angeles Clippers“ ekipa.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius