Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 03 23

R.Gobert'as pasidalijo keistais koronaviruso simptomais, kurie gali išduoti nešiotojus

Pirmasis koronavirusu NBA užsikrėtęs krepšininkas Rudy Gobert'as dalijasi keistais išgyvenimais. „Utah Jazz“ vidurio puolėjas prasitarė apie simptomą, kuris, anot britų specialistų, išduoda užslėptus koronaviruso nešiotojus.

NBA kovo 12-ąją sustabdė NBA sezoną, kai R.Gobert'o koronaviruso testas buvo teigiamas. Praėjus beveik dviem savaitėms, 27-erių prancūzas dalijosi keistais išgyvenimais.

„Norėjau pranešti jums apie ligos eigą. Vienas iš koronaviruso simptomų – uoslės ir skonio praradimas. Negaliu nieko užuosti jau 4 dienas. Ar kas nors jaučia ką nors panašaus?“ – tviteryje klausė 453 tūkst. sekėjų lydimas R.Gobert'as.

Kaip išsiaiškino britų otorinolaringologijos asociacija, kurios specialistai tiria ausų, nosies ir gerklės sritis, skonio ir uoslės netekimas gali būti vienas kertinių koronaviruso nešiotojų simptomų.

Anot jų, dažniausiai jis pasireiškia tada, kai virusu užsikrėtę žmonės neturi jokių kitų pagrindinių simptomų, rašo „New York Post“.

„Jauniems pacientams, kuriems nepasireiškia jokie kiti pagrindiniai simptomai, tokie kaip kosulys ar karščiavimas, gali pasireikšti uoslės ir skonio netekimas“, – „Sky News“ sakė britų otorinolaringologijos asociacijos profesorius Nirmalis Kumaras.

Remiantis asociacijos pranešimu, tokie uoslės ir skonio sutrikimai fiksuojami COVID-19 židiniuose visame pasaulyje.

„Vis smarkiai daugėja pranešimų apie reikšmingą padidėjimą pacientų, kurie nejusdami kitų simptomų, turi uoslės ir skonio sutrikimų, – pažymima specialistų išvadose. – Didžiausias staigus tokių atvejų padidėjimas praneštas Irane, bet JAV, Prancūzijoje ir Šiaurės Italijoje dabar dalijamasi analogiškais atvejais.

Vokietijoje du trečdaliai pacientų skundėsi uoslės ir skonio sutrikimais,. Tokie pasireiškė ir trečdaliui pacientų Pietų Korėjoje, kurie priskiriami prie švelnios koronaviruso infekcijos formos.

Tokie pacientai lig šiol galėjo būti viruso nešiotojais, padidinusiais COVID-19 infekcijos plitimą.“

VIDEO: „Atsarginiai“: gilėjanti NBA krizė ir traumų sustabdytos žvaigždės

Britų otorinolaringologijos asociacija tikisi, kad šių simptomų išviešinimas pastūmės juos pajautusius žmones anksčiau karantinuotis ir sumažinti koronaviruso sklaidą.

NBA kol kas užfiksuota 14 teigiamų koronaviruso testų.

R.Gobert'as buvo vienas didžiausių koronaviruso problemos skeptikų. Jis liūdnai pagarsėjo po savo spaudos konferencijos ironiškai palietęs visų žurnalistų mikrofonus, o po trijų dienų sužinojęs apie COVID-19 diagnozę.

„Nuo tos akimirkos, kai sužinojau diagnozę, išgyvenau labai daug emocijų. Dažniausiai tai yra baimė, nerimas, sumišimas. Pirmas ir svarbiausias dalykas yra tai, jog noriu atsiprašyti žmonių, kuriems galėjau pakenkti. Tuo metu neįsivaizdavau, kad galiu būti užkrėstas, – vėliau atviravo R.Gobert'as. – Buvau neatsargus ir nesiteisinu. Tikiuosi, jog mano istorija bus rimtas įspėjimas ir visus privers į šį reikalą pažiūrėti rimtai. Padarysiu viską, kas įmanoma, kad viruso plitimas būtų sustabdytas. Esu labai gerai prižiūrimas ir tikrai pasveiksiu. Dar kartą dėkoju už palaikymą ir raginu rūpintis savo saugumu ir sveikata. Su meile.“

Diagnozavus koronavirusą, R.Gobert'as paaukojo 500 tūkst. JAV dolerių kovai su šia pandemija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius