Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 09 21

„Raptors“ apžvalgininkė: „Jonas Valančiūnas su Lietuvos rinktine subrendo“

„Toronto Raptors“ klubas sekė Jono Valančiūno pasirodymą Europos čempionate ir dalijosi lietuvio pasiekimais po kiekvienų rungtynių. Pasibaigus čempionatui, klubo apžvalgininkė Holly MacKenzie pasidalijo savo pastebėjimais apie Lietuvos rinktinę ir J.Valančiūno žaidimą.
Jonas Valančiūnas
Lietuvos krepšinio rinktinės sutikimas Vilniaus Rotušės aikštėje / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Sidabras nėra tas pats kas auksas, bet jo užtenka bilietui į Rio“, – lietuvių pasiekimą įvertino H.MacKenzie.

Garantuotai J.Valančiūnui teks daugiau laiko aikštėje lemiamomis minutėmis. 

„Nors turėjo sėstis ant suolo likus žaisti 3:27 min, J.Valančiūnas dar kartą pradžiugino stipriu pasirodymu šiame čempionate ir buvo apdovanotas vieta tarp geriausių čempionato žaidėjų. 23-ejų krepšininkas Lietuvos rinktinėje pirmavo pagal taškus, atkovotus kamuolius ir blokus bei trečias visame čempionate pagal taškų procentą iš žaidimo“, – Toronto klubo „centro“ indėlį į rinktinės pergales apibūdino apžvalgininkė.

H.MacKenzie priminė, kad J.Valančiūnas Lietuvai atstovauja jau aštuonerius metus, per kuriuos pelnė du Europos čempionato sidabro medalius, aukso medalius pasaulio U-19 ir U-18 čempionatuose bei bronzą ir auksą U-16 pirmenybėse.

J.Valančiūnui Lietuvoje talkino ir vienas iš Toronto klubo trenerių Nickas Nurse, kuris tobulino lietuvio pataikymą iš vidutinio nuotolio.

Anot krepšinio apžvalgininkės, kitą sezoną NBA J.Valančiūnas turėtų gauti daugiau minučių ketvirtajame kėlinyje: „Per vasarą Toronto ekipą paliko net keturi aukštaūgiai, todėl garantuotai J.Valančiūnui teks daugiau laiko aikštėje lemiamomis minutėmis. NBA yra kas kita nei tarptautiniai turnyrai, tačiau negalima paneigti, kad svarbesnė rolė Lietuvos rinktinėje pastaraisiais metais jam padėjo subręsti. J.Valančiūnas tobulėja ir tampa geriausiu žaidėju, koks jis gali būti. Ir tai pasitarnaus jo gimtajai šaliai ir antriesiems namams Toronte.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius