Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 02 01

„Raptors“ dilema: ką daryti su Jonu Valančiūnu?

„Ką daryti su Jonu Valančiūnu?“ – kelia klausimą „Toronto Sun“. Galbūt pastarosios sėkmingos lietuvio rungtynės prieš Donatą Motiejūną ir „New Orleans Pelicans“ apramins skeptikus, tačiau Torontas jau atvirai kelia klausimą dėl lietuvio likimo Kanados komandoje.
Jonas Valančiūnas ir Dwane'as Casey
Jonas Valančiūnas ir Dwane'as Casey / Ray Vyšniausko nuotr.

„Raptors“ išgyveno sunkiausią mėnesį per dvejus metus – pergalių ir pralaimėjimų balansas po ilgos pertraukos nesiekė 50 procentų. O ieškodami 9 pralaimėjimų per 17 rungtynių priežasčių, kanadiečiai baksnoja į gynybą. Ten, natūralu, aukščiausia Jono Valančiūno figūra.

J.Valančiūnas niekada negarsėjo kaip geriausiai besiginantis priekinės linijos žaidėjas. Tačiau kai „Raptors“ gynėjai nemaitina „centro“ kamuoliais, lietuvis neturi galimybės savo taškais kompensuoti trūkumų savoje aikštės pusėje.

„Toronto Sun“ rašo, kad „Raptors“ gynėjai kartais skriaudžia Joną ir gynyboje, kai gindamiesi praleidžia savo priešininkus į baudos aikštelę, o ten aukštaūgis tiesiog nespėja taisyti komandos draugų klaidų. Tam jis per lėtas, konstatuoja žurnalistas Ryanas Wolstatas.

Ir šios problemos pastaruoju metu kartojasi nebe pirmą kartą. R.Wolstatas mato tik kelias išeitis.

R.Wolstatas: „Negalime išsiųsti tokio žaidėjo kaip Valančiūnas dykai, bet Toronte jis netinka.“

„Arba gynėjai turi maskuoti aukštaūgio trūkumus. Arba Valančiūnas turi žaisti mažiau. Arba „Raptors“ turi jį iškeisti. Yra tik tokios išeitys“, – teigia „Toronto Sun“.

Apie J.Valančiūno mainus kalbama vis garsiau. „Raptors“ generalinis vadybininkas Masai'us Ujiri negarsėja drastiškais sprendimais, todėl iš Nigerijos kilęs 46-erių specialistas pasielgtų sau nebūdingai, jei iki vasario 23-iosios – NBA mainų termino pabaigos, išsiųstų „centrą“ į kitą komandą.

„Tokių aukštaūgių kaip Valančiūnas vertė lieka labai neaiški. Orlandas turi šiek tiek geresnę Valančiūno versiją – Nikolą Vučevičių. Bruklinas ir Milvokis jau seniai ieško, kam duoti Brooką Lopezą bei Gregą Monroe, tačiau neranda pageidaujančiųjų, – rašo R.Wolstatas. – Negalime išsiųsti tokio žaidėjo kaip Valančiūnas dykai, bet Toronte jis netinka, o tai tik dar labiau aišku, kai „Raptors“ pratęsė sutartį su DeMaru DeRozanu.

Pratęsta sutartis reiškia, kad Valančiūnas Toronte niekada negaus daug kamuolių puolime ir taip negalės užmaskuoti savo trūkumų gynyboje. Be to, Valančiūno išsiuntimas padėtų „Raptors“ pasiruošti vasarai, kai reikės kelti atlyginimą Kyle'ui Lowry bei pratęsti sutartį su Patricku Pattersonu.“

Lyg tyčia, po šios „Toronto Suns“ publikacijos J.Valančiūnas sužaidė vieną geriausių sezono mačų, o NBA apžvalgininkai gyrė lietuvį ne tik už 20 taškų ir 12 atkovotų kamuolių, bet ir gerą darbą gynyboje.

J.Valančiūno žaidimą po pergalės prieš „Pelicans“ 106:104 įvertino ir treneris Dwane'as Casey.

„Jonas atliko nuostabų darbą po pertraukos gindamas krepšį. Dar tos kelios senosios mokyklos išprovokuotos pražangos. Tai buvo didžiulis indėlis“, – apibendrindamas rungtynes akcentavo „Raptors“ treneris.

Kalbos apie J.Valančiūno likimą, ko gero, netils iki vasario 23-iosios.

VIDEO: Visi 20 Jono Valančiūno taškų

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius