Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 05 09

„Raptors“ komandą pribloškė žinia apie Joną Valančiūną

„Didžiulis smūgis“, – taip Jono Valančiūno netektį įvertino „Toronto Raptors“ klubo vadovas Masai'us Ujiri. Jis ir visa „Raptors“ komanda liūdnai sutiko naujienas apie 24 metų lietuvio traumą, kuri „centrą“ išvedė iš rikiuotės visai NBA atkrintamųjų varžybų Rytų konferencijos pusfinalio serijai. Bet serijoje iki 4 pergalių 2-1 pirmaujantis Torontas nepasiduoda.
Jonas Valančiūnas
Jonas Valančiūnas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Jonas turėjo puikią seriją, puikias atkrintamąsias. Jis mūsų starto penketo „centras“, todėl tai didžiulis smūgis. Bet dar didesnis smūgis tai yra pačiam Jonui. Jam tai sunku ištverti. Taip pat ir komandoms. Bet toks tas NBA gyvenimas. Turime eiti į priekį“, – po J.Valančiūno netekties pasisakė M.Ujiri.

„Raptors“ vadovas dar nė karto nebendravo su Toronto žiniasklaida atkrintamųjų metu. Tačiau žinia apie J.Valančiūną pastūmėjo M.Ujiri prabilti viešai.

„Jonas nusivylęs. Kai vyrukas žaidžia taip gerai, atrodo, kad tik dangus jam gali būti riba. Mačiau, kad Jonas buvo nusiminęs. Tačiau vėliau jis patikino, kad padarys viską, jog greičiau grįžtų. Stebėsime, kaip jis progresuos bėgant laikui“, – pasakojo M.Ujiri.

Jis nesiryžo prognozuoti, kada tiksliai grįžtų į aikštę, bet patikino, kad „Raptors“ kausis.

Vertindamas J.Valančiūno pasirodymą atkrintamosiose, M.Ujiri neslėpė susižavėjimo lietuvio žaidimu.

„Aš labai sužavėtas jo žaidimu. Kartais reikia kantrybės. Jis talentingas, jaunas vyrukas, o NBA reikia laiko. Ypač aukštaūgiams“, – pridūrė M.Ujiri.

VIDEO: J.Valančiūno trauma Majamyje

Nusivylęs ir „Raptors“ treneris Dwane'as Casey. Jis manė, kad Jonas po traumos dar sugrįš į aikštę ir nesitikėjo, jog trauma gali būti tokia rimta.

„Maniau, kad jis dar išbėgs į aikštę, nes yra kietas vyrukas, kuris tokiose situacijose veržiasi į priekį. Bet kai gavau žinią, kad žaisti nebegalės, įtariau, kad kažkas negerai. Jonas tą vakarą turėjo žaisti turbūt geriausias savo rungtynes atkrintamosiose, – galingą Jono startą ir dvigubą dublį per du pirmuosius kėlinius (14 tšk., 10 atk. kam.) prisiminė D.Casey. – Dabar kiti žaidėjai turės kompensuoti jo netektį. Mūsų žaidimo schemos nesikeis. Nesvarbu, kas užims jo vietą, bet tas žmogus turės kompensuoti Jono gynybą, užtvaras ir įnešti į žaidimą indėlį“.

Paklaustas, ar Jonas buvo geriausias „Raptors“ žaidėjas šio sezono atkrintamosiose varžybose, D.Casey išsisuko nuo klausimo, bet įvertino „centro“ indėlį.

„Sunku pasakyti, kuris žaidėjas buvo geriausias atkrintamosiose varžybose. Tik žinau, kad Jonas tobulėjo kiekvieną vakarą ir darė daug gerų dalykų: užtvaros, gerėjanti gynyba du prieš du, rezultatyvumas. Todėl labai liūdna, kad jo netekome“, – kalbėjo D.Casey.

„Valančiūnas žaidė geriausią krepšinį tada, kai mums labiausiai to reikėjo. Jo indėlis buvo didžiulis, žmogau, – neslėpė rezultatyviausias „Raptors“ žaidėjas DeMaras DeRozanas. – Bus sunku kompensuoti jo netektį. Bet turime gerus komandos draugus, kurie padarys viską, ko reikia.“

Ketvirtąsias serijos rungtynes Majamyje „Raptors“ žais naktį iš pirmadienio į antradienį Lietuvos laiku.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius