-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 03 30

„Raptors“ padėtis Rytų konferencijoje: ar gali lietuvio klubas pavyti LeBroną?

„Toronto Raptors“ su Jonu Valančiūnu kovoja dėl pirmos vietos Rytų konferencijoje. 24sek apžvelgia likusius lietuvio klubo varžovus reguliariajame sezone ir „Raptors“ galimybes kilti aukštyn. Tiesa, Toronto klubui netrūksta ir persekiotojų, kurie turi realių šansų pagerinti savo pozicijas.
Jonas Valančiūnas
Jonas Valančiūnas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Toronto klubas šiąnakt susitinka su „Atlanta Hawks“ ekipa, kuri būtent ir taikosi aplenkti kanadiečius. Komandas skiria keturios pergalės, taigi „Raptors“ turi šiokį tokį pranašumą.

Tiesa, pastaruoju metu „Raptors“ forma pradėjo smukti, o kovoje su „Hawks“ greičiausiai nebus Kyle'o Lowry, kurį kankina alkūnės trauma. Daugiausiai uždirbantis komandos žaidėjas DeMarre'as Carrollas taip pat kelia vis daugiau abejonių. Po traumos atsigaunantis krepšininkas jau turėjo pradėti žaisti kontaktinį krepšinį, tačiau, atrodo, kad trauma atsinaujino.

„Raptors“ pralaimėjo trejas iš pastarųjų ketverių NBA rungtynių. „Raptors“ paguodai komanda atrado naują variklį – Normaną Powellą. Gynėjas pastarosiose trejose rungtynėse vidutiniškai aikštėje praleido 33 minutes, per kurias rinko 15 taškų.

„Hawks“ forma yra pavydėtina. Komanda laimėjo devynerias iš pastarųjų dešimties rungtynių ir tikisi dar pagerinti savo pozicijas Rytų konferencijoje.

Rytų konferencijos lyderių aštuntukas
„Cleveland Cavaliers“ 52-22
„Toronto Raptors“ 49-24
„Atlanta Hawks“ 45-30
„Miami Heat“ 43-30
„Boston Celtics“ 43-31
„Charlotte Hornets“ 43-31
„Detroit Pistons“ 40-35
„Indiana Pacers“ 39-35

Po kovos su „Hawks“ Toronto klubui liks sužaisti dar aštuonerias rungtynes. Trejas namuose ir penkerias išvykose. Sunkiausia išvyka turėtų būti į San Antonijų, kur puikiai šį sezoną rungtyniauja vieni NBA lyderių „Spurs“. Taip pat lauks dar viena akistata su „Hawks“, tačiau kiti varžovai „ant popieriaus“ yra įveikiami.

Nugalėjus „Grizzlies“, „Knicks“, „Nets“ ir „76ers“ Toronto klubas teoriškai galėtų tikėtis pakilti į pirmąją vietą ir aplenkti „Cavaliers“. Tiesa, LeBrono Jameso komanda turėtų pralaimėti visas likusias rungtynes, o tai sunkiai tikėtina.

Realiausia, kad „Raptors“ išliks Rytų konferencijoje antri ir neužleis pozicijų į nugarą kvėpuojantiems „Hawks“, „Heat“, „Celtics“ ir „Hornets“ klubams.

Likusios „Raptors“ rungtynės
„Raptors“ (49-24) – „Hawks“ (45-30)
„Grizzlies“ (41-33) – „Raptors“ (49-24)
„Spurs“ (62-12) – „Raptors“ (49-24)
„Raptors“ (49-24) – „Hornets“ (43-31)
„Hawks“ (45-30) – „Raptors“ (49-24)
„Raptors“ (49-24) – „Pacers“ (39-35)
„Knicks“ (30-45) – „Raptors“ (49-24)
„Raptors“ (49-24) – „76ers“ (9-66)
„Nets“ (21-53) – „Raptors“ (49-24)

Jeigu reguliarusis sezonas pasibaigtų šiandien, „Raptors“ klubo pirmajame atkrintamųjų varžybų etape lauktų „Detroit Pistons“ klubas. Septintoje vietoje esantis Detroito klubas tik viena pergale lenkia „Pacers“, todėl Rytuose dar gali būti staigmenų.

Visgi „Raptors“ tai nebūtų pats sudėtingiausias varžovas – šį sezoną Kanados klubas „Pistons“ nugalėjo dukart ir kartą nusileido. Detroito komandos lyderiai – Andre Drummondas, Reggie Jacksonas ir Tobias Harris.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Reggie Jacksonas ir Jonas Valančiūnas
AFP/„Scanpix“ nuotr./Reggie Jacksonas ir Jonas Valančiūnas

49 pergales turinčiam „Raptors“ klubui trūksta vienos pergalės iki absoliutaus komandos pergalių rekordo reguliariajame sezone. Tai rodo, kad klubas pastaruoju metu eina tinkame linkme. Praėjusiais metais J.Valančiūno ekipa gerino rekordą, pasiekę 49 pergales.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius