Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 01 27

„Raptors“ treneris džiaugiasi matydamas, kaip patobulėjo Jonas Valančiūnas

Jonas Valančiūnas daro tai, ko anksčiau nedarydavo. Arba bent jau nedarydavo taip nušlifuotai. „Toronto Raptors“ treneris džiūgauja matydamas lietuvio pažangą. „Jis dar ne ten, kur galėtų būti, bet JV auga. Jis tobulėja“, – po pergalės prieš „Washington Wizards“ džiaugėsi Dwane'as Casey.
Jonas Valančiūnas
Jonas Valančiūnas / „Scanpix“/AP nuotr.
NBA | „Toronto Raptors“ – „Washington Wizards“ 106:89 | Valančiūnas 13+12

Tai buvo solidžios J.Valančiūno rungtynės. 23 metų 213 cm ūgio „centras“ per 26 minutes įmetė 13 taškų (5/9 dvit., 3/4 baud.), atkovojo 12 kamuolių, blokavo 1 metimą, suklydo ir prasižengė po 4 kartus.

Jis pranoko „Wizards“ vidurio puolėją Marciną Gortatą (9 tšk., 8 atk. kam.). Būtent šių bokštų mikrodvikovą kai kurie laikė kertine. Beje, anksčiau J.Valančiūnas neretai nusileisdavo lenkui, bet šį kartą lietuvis davė pamokų labiau patyrusiam savo oponentui.

Jei ne greitos pražangos, skirtumas galėjo būti dar didesnis. „Raptors“ kritikai „Raptors Republic“ J.Valančiūnui skyrė B+.

„Labai gaila, kad jis turėjo pražangų problemą, nes atrodė geriau už Gortatą. Vien per penkias pirmąsias rungtynių minutes jis sugriebė net 6 kamuolius. Bet netrukus gavo antrąją pražangą ir buvo pakeistas. Vos tik pradėjęs trečiąjį kėlinį jis iškart surinko dvigubą dublį.  Tačiau greita pražanga jį vėl pasodino ant suolo. Jo ryžtingumas sužavėjo – jis buvo akivaizdžiai didesnis“, – rašė „Raptors Republic“.

VIDEO: Laimėta mikrodvikova: Jonas Valančiūnas pranoko lenkų žvaigždę

D.Casey gyrė J.Valančiūną ir už kitus žaidimo aspektus.

„Jis žymiai geriau trukdo varžovams mesti gindamasis du prieš du. Jis geriau suvokia situacijas gynyboje, pagauna varžovų greitį. Anksčiau kartais jis patekdavo į niekieno žemę. Kartais jam dar nepasiseka, bet pastaruoju metu Jonas kur kas geriau skaito žaidimą. Ypač rungtynių pabaigoje“, – tikino D.Casey.

Gal tai virs didesniu minučių skaičiumi svarbiausiu rungtynių metu: „Tikra atgaiva buvo ir jo žaidimas puolime du prieš du. Jis auga ir vis geriau jaučiasi ketvirtajame kėlinyje. Su Bismacku Biyombo jis sudaro gerą komandą, kai keičiasi tarpusavyje“.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius