-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 08 26 /2020 08 27

NBA sezonas vėl stoja: komandos neina į aikštę ir boikotuoja rungtynes

„Toronto Raptors“ krepšininkai dar antradienį ėmė kalbėtis apie galimą NBA atkrintamųjų varžybų boikotą, o „Milwaukee Bucks“ nuo kalbų perėjo prie darbų – NBA lyderiai nėjo į aikštę, nors turėjo žaisti penktąsias serijos prieš „Orlando Magic“ rungtynes. To priežastis – rasinis neteisingumas, o tiksliau – prieš kelias dienas įvykusios šaudynės, kuriose policininkas septynis sykius į nugarą pašovė juodaodį Jacobą Blake'ą. Įkandin „Bucks“ krepšininkams pasekė ir kitos šiąnakt turėjusios žaisti komandos.
NBA komandos boikotuoja rungtynes
NBA komandos boikotuoja rungtynes / „Scanpix“ nuotr.

Kaip pranešė apie NBA rašantys JAV žurnalistai, „Bucks“ žaidėjai po apšilimo liko rūbinėje ir nėjo į aikštę, kur jau turėjo prasidėti jų rungtynės su „Magic“.

Pasikalbėti su krepšininkais į rūbinę nuėjo arbitrai, dar tikėjęsi pakeisti jų sprendimą ir prisikviesti juos į aikštę, tačiau „Bucks“ krepšininkai liko neperkalbami.

ESPN žurnalistas Adriano Wojnarowskis pranešė, kad Milvokio krepšininkai sutarė boikotuoti susitikimą ir į aikštę nebesugrįš.

Netrukus parketą paliko ir „Magic“ žaidėjai.

Praėjus pusvalandžiui po „Bucks“ boikoto, tokį patį sprendimą priėmė ir „Houston Rockets“ bei „Oklahoma City Thunder“ komandos.

„The Athletic“ žurnalisto Shamso Charanios teigimu, taip pat penktąsias serijos rungtynes turėjusios žaisti ekipos susitarė boikotuoti susitikimą ir į aikštę neiti.

Dar kiek vėliau sprendimą boikotuoti rungtynes priėmė ir „Los Angeles Lakers“ bei „Portland Trail Blazers“ krepšininkai. Jie turėjo žaisti vėlyviausiu šios nakties laiku.

Nėra aišku, kaip šioje situacijoje elgsis lygos vadovai.

Jie jau paskelbė nukeliantys visas trejas nakties rungtynes į vėlesnį laiką, tačiau neužsiminė apie galimas sankcijas.

Pagal NBA taisykles, rungtynių boikotas klubui gali užtraukti 5 mln. JAV dolerių bausmę ir įskaitytą pralaimėjimą, tačiau šiuo atveju lyga veikiausiai atsižvelgs į aplinkybes ir savo poziciją išreiškusių krepšininkų nebaus.

Drąsų „Bucks“ sprendimą iš karto palaikė ir kiti NBA žaidėjai – LeBronas Jamesas, Donovanas Mitchellas, Pau Gasolis, DeMaras DeRozanas ir kiti.

Apie galimą rungtynių boikotą pirmosios ėmė svarstyti „Raptors“ bei „Boston Celtics“ komandos. Pranešama, kad jų žaidėjai turėtų susitikti šiąnakt ir aptarti galimybę neiti į aikštę per rungtynes, kurios numatytos naktį iš ketvirtadienio į penktadienį Lietuvos laiku.

Protestai prieš rasinę nelygybę Jungtinėse Valstijose prasidėjo dar gegužės pabaigoje, kai prispaudęs kaklą keliu juodaodį George'ą Floydą kamerų akivaizdoje nužudė policininkas Minesotoje.

Pratęsus NBA sezoną, ant krepšininkų nugarų bolavo socialinės žinutės, o aikšteles puošė didžiuliai užrašai „Black Lives Matter“, tačiau žaidėjai nusprendė, kad to neužtenka po to, kai netoli Mičigano ežero įsikūrusiame miestelyje du policijos pareigūnai bent septyniskart šovė į nugarą J.Blake‘ui. 29-erių juodaodis šiuo metu guli ligoninėje būdamas labai sunkios būklės.

Mieste prasidėjo protestų banga, kurią norėdama nuraminti valdžia paskelbė komendanto valandą.

„Bucks“ klubui po praėjusių rungtynių išreiškus palaikymą J.Blake‘ui, ryškiausiai išstojo komandos gynėjas George'as Hillas atvirai pasisakė, kad žaidėjai nelabai ką gali padaryti būdami „burbule“.

„Mes negalime nieko padaryti. Pirmiausia, jei atvirai, mes neturėjome atvykti į šią prakeiktą vietą. Atvykimas čia surišo mums rankas, bet yra kaip yra, mes dabar esame čia. Negalime nieko padaryti, bet kai reikalai bus baigti, turėsime imtis darbo. Pasaulis privalo pasikeisti. Policijos sektorius turi keistis. Visuomenė irgi turi keistis. Šiuo metu jokių pokyčių mes nematome. Žmonės miršta kasdien, net dabar, kai mes kalbamės. Bet tai niekam neneša pasekmių, niekas neprisiima atsakomybės. Tai irgi turi pasikeisti“, – kalbėjo G.Hillas.

Tarp „Bucks“ sprendimo iniciatorių galėjo būti ir gynėjas Sterlingas Brownas, kuris pats patyrė policijos neteisingumą prieš kelerius metus, kai už neteisingą automobilio pastatymą pareigūnas jį ne tik suėmė, bet ir nukrėtė elektros šoku.

„Bucks“, kurie reguliariajame sezone pasiekė geriausią rezultatą visoje lygoje, po ketverių rungtynių prieš „Magic“ pirmauja 3-1. „Rockets“ ir „Thunder“ serijos rezultatas yra lygus 2-2, o „Lakers“ prieš „Blazers“ pirmauja 3-1.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius