Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 07 30

Ricky Rubio po mainų kelsis į Klivlandą

Ispanijos krepšinio rinktinės lyderis Ricky Rubio vėl palieka „Minnesota Timberwolves“ klubui. Po metų sugrįžimo ispanas išmainytas į „Cleveland Cavaliers“. Klivlando klubas siunčia į Mineapolį Taureaną Prince'ą, 2022 metų naujokų antrojo rato šaukimą ir neįvardinamą sumą pinigų.
Ricky Rubio
Ricky Rubio / FIBA nuotr.

R.Rubio pradės etapą ketvirtajame NBA klube.

30-metis ispanas 2011-2017 metais žaidė „Minnesota Timberwolves“, paskui du sezonus „Utah Jazz“, metus – „Phoenix Suns“, kol pernai per NBA naujokų biržą mainais vėl buvo sugrįžęs į „Timberwolves“.

Tačiau pastarieji metai Minesotoje buvo permainingi.

Ispanijos įžaidėjas sunkiai pritapo komandoje, o gynėjų duetas su D'Angelo Russellu retai buvo sėkmingas. R.Rubio rinko po 8,6 taško ir atliko po 6,4 rezultatyvaus perdavimo. Jis buvo tapęs pirmojo praėjusių metų NBA naujokų biržos pasirinkimo Anthony Edwardso mentoriumi ir padėjo puolėju tobulėti per debiutinį sezoną lygoje, bet Mineapolio klubas pasiekė tik 23 pergales, pralaimėjo 49 rungtynes ir trečius metus iš eilės liko už atkrintamųjų varžybų ribos.

„Scanpix“ nuotr./Ricky Rubio
„Scanpix“ nuotr./Ricky Rubio

Klivlando ekipa irgi trejus metus gyvena be atkrintamųjų varžybų. Praėjusį sezoną ji laimėjo tik 22 mačus.

Vietoj R.Rubio „Timberwolves“ gavo Taureaną Prince'ą. 27 metų snaiperis praėjusį sezoną metė tritaškius 37 proc. ir rinko po 10,1 taško Klivlando komandai. Prieš tai jis žaidė „Brooklyn Nets“ ir „Atlanta Hawks“.

T.Prince'as uždirbs 13 mln. dolerių ateinantį sezoną – 4,8 mln. dolerių mažiau nei R.Rubio.

Šiuo metu R.Rubio žaidžia Tokijo olimpinėse žaidynėse. Ketvirtadienį jis pelnė 26 taškus ir labiausiai prisidėjo prie Ispanijos rinktinės pergalės 81:71 prieš Argentiną.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius