Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 05 17

Riteris ir jo ginklanešys: „Warriors“ lyderiai sužaidė istorinius sezonus

NBA reguliarusis sezonas pasibaigė, bet 20 komandų dar tik ruošiasi svarbiausioms kovoms. Tarp jų yra ir įkrintamosiose (angl. play-in) žaisiantys „Golden State Warriors“, kurios lyderiai reguliariajame sezone rinko istorinę statistiką.
Stephenas Curry ir Draymondas Greenas
Stephenas Curry ir Draymondas Greenas / „Scanpix“/AP nuotr.

Laisvųjų agentų rinkoje praradę Keviną Durantą, o prieš pat sezoną dėl dar vienos sunkios traumos netekę Klay Thompsono 2015-2019 m. be pertraukų NBA finale penkis sykius žaidę „Warriors“ buvo nurašyti iš kovos dėl aukščiausių pozicijų.

Nors sezonas „kariams“ lengvas nebuvo, įsibėgėję antroje jo dalyje „Warriors“ užkopė iki aštuntosios vietos Vakarų konferencijoje ir įkrintamųjų rungtynėse mes iššūkį NBA čempionams „Los Angeles Lakers“.

Svarbiausios San Francisko komandos atsigavimo priežastys yra dvi – Stephenas Curry ir Draymondas Greenas.

„Scanpix“ nuotr./„Warriors“ lyderis Stephenas Curry tapo rezultatyviausiu 2020-2021 m. sezono žaidėju.
„Scanpix“ nuotr./„Warriors“ lyderis Stephenas Curry tapo rezultatyviausiu 2020-2021 m. sezono žaidėju.

2014-2015 ir 2015-2016 m. sezonų naudingiausias žaidėjas S.Curry šiemet MVP prizo greičiausiai negaus, tačiau tokios įspūdingos statistikos, kokią jis rinko šiame sezone, snaiperis per karjerą dar nebuvo fiksavęs.

Stephas per mačą pelnydavo net po 32 taškus ir antrą kartą karjeroje tapo rezultatyviausiu lygos krepšininku.

Maža to, tai jis padarė būdamas jau 33-ejų metų amžiaus ir prisijungė prie vienintelio krepšininko NBA istorijoje, rezultatyviausiu lygoje tapusio jau perkopus 33 metų ribą – Michaelo Jordano.

„Chicago Bulls“ legenda iš viso per karjerą rezultatyviausiu NBA žaidėju buvo net 10 kartų, o paskutinius du sykius MJ tai padarė būdamas 34 ir 35 metų.

Tiesa, net ir M.Jordanui savo paskutinių sezonų Čikagoje metu nepavyko to, ką užfiksavo S.Curry – jis tapo vyriausiu visų laikų žaidėju, per sezoną rinkusiu bent po 30 taškų, 5 atkovotus kamuolius ir 5 rezultatyvius perdavimus. S.Curry rodikliai siekė atitinkamai 32, 5,5 ir 5,8.

Didele dalimi prie įstabaus S.Curry sezono prisidėjo ir pagrindinis jo ginklanešys Draymondas Greenas.

„Scanpix“ nuotr./Stephenas Curry ir Draymondas Greenas
„Scanpix“ nuotr./Stephenas Curry ir Draymondas Greenas

Daugiau nei 200 kartų rezultatyviai savo komandos lyderiui asistavęs „Warriors“ puolėjas tapo pirmuoju žaidėju lygos istorijoje, per sezoną atkovotų kamuolių ir rezultatyvių perdavimų pririnkusiu daugiau negu taškų.

D.Greenas šį sezoną pelnė 444 taškus (vid. po 7 per rungtynes), sugriebė 449 kamuolius (vid. 7,1) ir išdalino 558 rezultatyvius perdavimus (vid. 8,9).

Joks NBA krepšininkas, sužaidęs bent 30 rungtynių per sezoną, iki šiol nebuvo užfiksavęs tokios statistikos.

201 cm ūgio krepšininkas pasižymėjo ir dar vienu neįprastu rodikliu – jis net keturis sykius surinko dvigubą dublį nepelnydamas bent 10 taškų, t.y. rinkdamas tik dviženklius atkovotų kamuolių ir rezultatyvių perdavimų skaičius.

Vienintelis kitas NBA žaidėjas, šį sezoną surengęs tokį pasirodymą, buvo „Chicago Bulls“ puolėjas Thaddeusas Youngas, bet jam tai pavyko padaryti tik sykį.

D.Greenas šį sezoną atliko dar ir šešis trigubus dublius.

„Warriors“ prieš „Lakers“ žais naktį iš trečiadienio į ketvirtadienį 5 val. Lietuvos laiku. Kiek anksčiau, 2.30 val., prasidės Jono Valančiūno atstovaujamų „Memphis Grizzlies“ akistata su „San Antonio Spurs“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius