Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 03 28

S.Curry ir Sh.O‘Nealas nuskynė dar vieną trofėjų – „Oskarą“

NBA žvaigždės Stephenas Curry ir Shaquille‘as O‘Nealas savo laimėjimų kolekciją papildė dar vienu trofėjumi. Šįkart laimėtu už krepšinio aikštelės ribų – prestižiniu „Oskaru“.
Stephenas Curry ir Shaquille'as O'Nealas
Stephenas Curry ir Shaquille'as O'Nealas / „Scanpix“ nuotr.

Naktį į pirmadienį Los Andžele (JAV) jau 94-tą sykį išdalinus kino meno ir mokslo akademijos apdovanojimus, vienas iš „Oskarų“ – už geriausią trumpametražės dokumentikos filmą – atiteko juostai „Krepšinio karalienė“ („Queen of Basketball“).

S.O‘Nealo ir S.Curry prodiusuotame filme pasakojama legendinės JAV krepšininkės Lusios Harris istorija.

Šių metų sausį mirusi amerikietė iki šiol yra vienintelė moteris, pakviesta NBA naujokų biržoje. 1977-aisiais 137-uoju šaukimu tą padarė tuometinė „New Orleans Jazz“ ekipa (dabar „Utah Jazz“).

Tiesa, krepšininkė atsisakė žaisti NBA lygoje ir niekada nežaidė su vyrais. Vėliau paaiškėjo, kad L.Harris tuo metu buvo nėščia.

1976-aisiais L.Harris pelnė istorinius pirmuosius moterų krepšinio taškus olimpinėse žaidynėse. Kartu su JAV rinktine ji iškovojo sidabrą.

Atsiimdamas „Oskarą“ filmo režisierius Benas Proudfootas atkreipė dėmesį į kitą garsią JAV krepšininkę, šiuo metu Rusijoje už narkotikų laikymą suimtą Brittney Griner.

Prieš ketverius metus „Oskarą“ buvo laimėjęs ir Kobe Bryantas, apdovanotas už savo atsisveikinimo su karjera filmą „Brangus krepšini“ („Dear Basketball“).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius