Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2021 11 05

S.Pippenas savo knygoje metė šešėlį ant M.Jordano: išvadino hipokritu ir savanaudžiu

Legendinis krepšininkas Scottie Pippenas išleido savo memuarų knygą „Unguarded“, o joje neslėpė kritikos savo ilgamečiam partneriui „Chicago Bulls“ klube Michaelui Jordanui. Ypač aštriai S.Pippenas pasisakė apie pernai šviesą išvydusį dešimties dalių serialą „The Last Dance“, kuriame pagrindinis vaidmuo priklausė M.Jordanui.
„Chicago Bulls“ krepšininkai
„Chicago Bulls“ krepšininkai / ZUMAPRESS / Scanpix nuotr.

Šešis NBA čempionų titulus su MJ laimėjęs S.Pippenas knygoje rašo, jog seriale M.Jordanas piešiamas kaip herojus, o kitiems legendinių „Bulls“ nariams skiriama nepakankamai dėmesio.

„Serialas šlovino Michaelą Jordaną, bet nepakankamai išaukštino mane ir mano puikius komandos draugus, – rašė Scottie. – Kaip Michaelas gali su mumis taip elgtis po to, ką padarėme ir jo brangiajam prekės ženklui? Dar blogiau, kad Michaelas už serialą gavo 10 mln. dolerių, o aš ir kiti žaidėjai neuždirbome nė skatiko.“

„Prodiuseriai užtikrino jam galimybę redaguoti galutinį produktą. Serialas nebūtų buvęs išleistas be jo palaiminimo. Jis buvo pagrindinis veikėjas ir režisierius. Michaelas norėjo įrodyti dabartinei kartai, kad jis yra svarbesnis už gyvenimą ir vis dar svarbesnis už LeBroną Jamesą, kurį daugelis laiko lygiu Michaelui ar net geresniu už jį, – tęsė S.Pippenas. – Aš jam buvau nieko daugiau kaip tik antraeilis personažas. Jis mane pavadino „geriausiu visų laikų komandos draugu“. Jis negalėjo pasirodyti viršesnis net jei būtų stengęsis.“

„Scanpix“ nuotr./Scottie Pippenas ir Michaelas Jordanas
„Scanpix“ nuotr./Scottie Pippenas ir Michaelas Jordanas

Dabar 56-erių buvęs krepšininkas dokumentiniame seriale M.Jordano buvo pavadintas „savanaudžiu“ dėl 1997-1998 m. sezone uždelstos kojos operacijos, bet S.Pippenas savo knygoje kirto atgal ilgamečiam savo komandos draugui, su kuriuo Čikagoje žaidė 11 metų.

„Žinote, kas yra savanaudiška? Savanaudiška yra pasitraukti iš lygos prieš pat treniruočių stovyklą, kai komanda jau nebegali pasirašyti laisvųjų agentų“, – 1993 m. istoriją, kai M.Jordanas netikėtai padarė pertrauką nuo krepšinio po tėvo žūties, prisiminė S.Pippenas.

„Scanpix“ nuotr./Scottie Pippenas
„Scanpix“ nuotr./Scottie Pippenas

Knygoje Scottie pavadino geriausiu visų laikų krepšininku laikomą MJ hipokritišku ir nejautriu. Be to, jam nepatiko ir tai, kaip M.Jordanas elgdavosi su komandos draugais ar kitais klubo darbuotojais.

„Matant, kaip prastai Michaelas elgėsi su komandos draugais, man buvo nejauku, kaip ir tada, kai dar žaidėme“, – rašė S.Pippenas.

Legendinis krepšininkas pabrėžė ir tai, jog niekada su M.Jordanu netapo artimais draugais, nors kartu žaidė ilgiau nei dešimtmetį.

„Nesame su Michaelu artimi ir niekada nebuvome“, – rašė Scottie.

„Scanpix“ nuotr./Michaelas Jordanas
„Scanpix“ nuotr./Michaelas Jordanas

Savo knygoje jis kritikuoja ir daugiau žymių NBA asmenybių. Charlesą Barkley, taip ir likusį be čempiono žiedo, jis pavadino „nepakankamai atsidavusiu, kad laimėtų titulą“, o „Detroit Pistons“ legendą Isiah Thomasą išvadino „nešvariu žaidėju, su polinkiu į neadekvačius pasisakymus“.

S.Pippenas prisiminė ir 1994 m. istoriją, kai atsisakė žengti į aikštę po to, kai „Bulls“ treneris Philas Jacksonas per minutės pertraukėlę nubraižė lemiamą derinį Toni Kukočiui. Dalyvaudamas radijo laidoje anksčiau šiemet S.Pippenas teigė, kad Ph.Jacksonas pasielgė rasistiškai, o dabar dar sykį tai pakartojo, pridurdamas, kad „Jacksonas jį žemino ir paliko nuošalyje“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius