-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2016 03 20

Sabonio efektas: kol varžovas gyrė lietuvį, jo treneris ieškojo pasiteisinimų

Dar prieš prasidedant „Kovo beprotybei“ Gonzagos ekipą nurašė ne tik JAV prezidentas Barackas Obama, bet ir daugelis apžvalgininkų. Po antros pergalės ir vietos aštuntfinalyje sukasi visai kitos kalbos. „Nenustebčiau, jeigu jie patektų į finalinį ketvertą“, – po skaudaus pralaimėjimo kalbėjo Jutos treneris Larry Krystkowiakas.
Domantas Sabonis
Domantas Sabonis / „Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Domantas Sabonis
„Kovo beprotybė“ | „Gonzaga Bulldogs“(28-7) – „Utah Utes“(27-9) 82:59 (44:29, 38:30) | Sabonis 19+10 

Viena pagrindinių to priežasčių – Domantas Sabonis. Prieš svarbią dvikovą su Juta ir akistatą su aukštaūgiu Jakobu Poeltlu lietuviui pagyrų negailėjo, tačiau vardijo austro pranašumus. Vienas iš jų – prognozuojamas šeštasis NBA naujokų biržos šaukimas.

D.Sabonis įrodė, kad pats yra vertas daug geresnių prognozių nei šaukimų trisdešimtukas, kuriame jis iki šiol buvo minimas.

Galingą dvigubą dublį – 19 taškų ir 10 atkovotų kamuolių – surinkęs lietuvis šįkart sulaukė rimtos pagalbos ir iš komandos draugų, tačiau varžovų lyderio J.Poeltlo neutralizavimas – didelis lietuvio nuopelnas.

Šis per 24 minutes pelnė vos 5 taškus ir atkovojo 4 kamuolius bei anksti prisirinkęs pražangų sėdo ant suolo.

„Arvydo Sabonio sūnus Jakobui Poeltlui šiek tiek nusileido ūgiu, bet niekuo daugiau“, – apie Europos talentų dvikovą rašo AP apžvalgininkas.

Varžovų treneriui L.Krystkowiakui tai pripažinti buvo kiek sunkiau: „Nenoriu ieškoti pasiteisinimų, bet žinau, kad Jakobas pasitempė kulkšnį. Sabonis tuo puikiai pasinaudojo... Jis puikiai kovojo dėl kamuolių. Mūsų aukštaūgiai bandė jį sustabdyti, bet tai nedavė daug naudos.“

Treneris negalėjo susitaikyti, kad dėl pražangų limito turėjo savo lyderį laikyti ant suolo ir  skundėsi  NCAA sistema, kuri leidžia tik penkias pražangas, o ne šešias, kaip NBA.

Perspektyvusis austras jau greitai gali mėgautis šia išlyga NBA, jeigu tik ten bandys patekti: „Turėsiu viską gerai apgalvoti ir per kelias savaites nuspręsti.“

„Jakobas labai talentingas. Bet mes norėjome nugalėti. Tai yra neįtikėtina. Mes tiesiog džiaugiamės apskritai čia patekę“, – apie „Kovo beprotybę“ kalbėjo D.Sabonis.

VIDEO: Domantas Sabonis

Pats J.Poeltlas po rungtynių gyrė savo varžovą: „Jis nuostabus žaidėjas. Šiandien jis sužaidė daug labai gerų atkarpų. Jo universalumas sunkina gynybą prieš jį.“

Gonzagos ekipos treneris Markas Few kaip visada turėjo už ką girti lietuvį: „Jis labai agresyvus ir stiprus vyrukas. Jeigu tu su juo nesi žaidęs, tau tikrai prireiks laiko susigaudyti, kas vyksta.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius