TIK ŽMONĖS Cinema: A. Valujavičiaus filmas „Irklais per Atlantą“
Žiūrėti
Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2022 02 09

Sakramentas sutiko Domantą Sabonį išskėstomis rankomis: „Esame apimti ekstazės“

„Sacramento Kings“ klubo vadovas džiaugsmingai pranešė apie mainus su „Indiana Pacers“, iš kurios trys krepšininkai jau persikėlė į Sakramentą. Ten su nauja komanda antradienį susipažino ir Domantas Sabonis.
Domantas Sabonis po daugiau nei ketverių metų Indianoje persikėlė į "Sacramento Kings".
Domantas Sabonis po daugiau nei ketverių metų Indianoje persikėlė į „Sacramento Kings“. / „Scanpix“ nuotr.

„Sacramento Kings“ oficialiai pranešė apie mainus likus 20 minučių iki rungtynių su „Minnesota Timberwolves“ praėjusią naktį.

Kaip jau skelbėme, Domantas Sabonis drauge su Justinu Holiday ir Jeremy Lamby iš „Indiana Pacers“ keliasi į Sakramentą, o „Kings“ savo ruožtu irgi atidavė tris žaidėjus Indianapoliui: Tyresą Haliburtoną, Buddy Hieldą ir Tristaną Thompsoną.

„Kings“ generalinis vadybininkas Monte McNairas išplatino pareiškimą, kuriuo pasveikino naujokus ir padėkojo komandą paliekantiems žaidėjams.

„Esame apimti ekstazės, sutikdami Domantą, Justiną ir Jeremy į mūsų „Sacramento Kings“ šeimą, – sakė M.McNairas. – Tai buvo unikali galimybė gauti du kartus „All-Star“ žaidusį krepšininką (D.Sabonį) ir du veteranus perimetre – visi jie padės mums, o mes tęsime komandos statybas Sakramente.“

„Kings“ laikinasis treneris Alvinas Gentry negalėjo komentuoti mainų prieš rungtynes, kai dar nebuvo sudėlioti taškai dokumentuose, bet pripažino, kad „Kings“ paleidžia nuostabų talentą, t. y. T.Haliburtoną, į Indianą.

A.Gentry neslėpė, kad mainai visada sukelia emocijų.

„Manau, kad tokios situacijos visada būna sunkios ir jausmingos, bet mums reikia susitelkti saviems darbams ir suprasti, kad visko gali nutikti ir tiesiog turi judėti pirmyn“, – sakė „Kings“ treneris.

D.Sabonis tapo didžiausia mainų žvaigžde, nes vienintelis iš šešių žaidėjų yra dalyvavęs „All-Star“ rungtynėse.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Domantas Sabonis
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Domantas Sabonis

25 metų Lietuvos krepšininko statistika geriausia šį sezoną: 18,9 taško, 12,1 atkovoto kamuolio, 5 rezultatyvūs perdavimai, 1 blokas.

Sunkiojo puolėjo ir vidurio puolėjo pozicijose galintis žaisti 211 cm ūgio lietuvis į Sakramentą keliauja su tuo pačiu kontraktu, kurį buvo sudaręs su „Pacers“.

Sakramento spauda priminė, kad šiuo metu eina antrasis sutarties sezonas. Remiantis šia sutartimi, per ketverius metus D.Sabonis turėtų uždirbti 74,9 mln. dolerių.

Kitą sezoną lietuvio laukia 18,5 mln. dolerių atlyginimas, o 2023–2024 m. sezoną – 19,4 mln. dolerių.

Naujokai jau mieste

„Kings“ neturėjo galimybių sulaukti D.Sabonio, J.Holiday ir J.Lambo rungtynėse su „Timberwolves“ antradienį, kai Sakramento ekipa patyrė pralaimėjimą 114:134, nepaisant De'Aarono Foxo 29 taškų.

Bet viskas vyksta labai greitai.

Visi trys žaidėjai atvyko į Sakramentą antradienį.

„Kings“ treneris A.Gentry teigė, kad susitiko su naujaisiais žaidėjais, bet nebuvo įsitikinęs, ar jie jau pasirodys su „Kings“ apranga trečiadienį, kai Sakramento krepšininkai dar sykį žais su Mineapolio klubu.

„Nesu tikras, – sakė A.Gentry. – Mačiau juos tik porą minučių, tad matysime, nežinau, kaip veikia protokolai ar procedūros. Tačiau akivaizdu, kad mes laukiame jų komandoje, kad jie pradėtų žaisti, o mes bandytume pagerinti reikalus.“

Šiuo metu „Kings“ su 20 pergalių ir 36 pralaimėjimais rikiuojasi tryliktoje vietoje tarp penkiolikos Vakarų konferencijos komandų.

Tryliktoje vietoje Rytuose yra ir šį sezoną stringanti Indianos komanda (19-37), kuriai D.Sabonis atstovavo nuo 2017 metų.

Kita vertus, Sakramento krepšininkams tik poros pergalių trūksta iki Jono Valančiūno atstovaujamos „New Orleans Pelicans“, kuri dabar Vakaruose rikiuojasi dešimta ir stovi įkrintamųjų varžybų pozicijoje.

Sakramentas tikisi, kad D.Sabonis padės nutraukti net penkiolika metų trunkančią sausrą be atkrintamųjų varžybų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius