Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
04 30

Šansai likti Naujajame Orleane maži: kur pasuks Jonas Valančiūnas?

​​​​​​​Jonas Valančiūnas pradeda atostogas Naujajame Orleane, bet po jų į Luizianos miesto komandą veikiausiai nebesugrįš.

Jonas Valančiūnas iš širdies pasidarbavo paskutinėse „New Orleans Pelicans“ sezono rungtynėse, bet Lietuvos krepšininko 19 taškų buvo per mažai, kad NBA čempionatas jam prasitęstų.

Vakarų konferencijos ketvirtfinalio ketvirtajame mače Naujojo Orleano krepšininkai 89:97 nusileido „Oklahoma City Thunder“ ir pralaimėję seriją 0-4 praleido reguliariojo sezono Vakaruose nugalėtojus į kitą etapą.

„Pelicans“ pradeda atostogas, per kurias klubui teks spręsti ne vieną galvosūkį.

Jų bus Jonui Valančiūnui, nes sutartis su Naujojo Orleano klube baigėsi, o ženklai rodo, jog kitą savaitę 32-ąjį gimtadienį minėsiantis uteniškis pakeis komandą ateinančią vasarą.

„Scanpix“ nuotr./Jonas Valančiūnas
„Scanpix“ nuotr./Jonas Valančiūnas

Klausimas – dėl lyderių trejeto ir centro

„Pelicans“ komanda baigė sezoną, reguliariajame čempionate pasiekusi 49 pergales ir patyręs 33 nesėkmes.

Iš vienos pusės, pagal reguliariajame čempionate laimėtas rungtynes Naujojo Orleano krepšininkai pasiekė antrą rezultatą per klubo istoriją, o ryškiausia komandos žvaigždė Zionas Williamsonas pagaliau laikėsi be traumų didžiąją sezono dalį, kol neatėjo atkrintamosios kovos.

Kita vertus, pirmajame atkrintamųjų varžybų raunde pralaimėta 0:4, o ekipos lyderių trejetas – Z.Williamsonas, CJ McCollumas ir Brandonas Ingramas neįrodė, kad gali būti itin efektyvūs žaisdami kartu.

„Pelicans“ turės spręsti, ar toliau lipdyti komandą aplink šiuos tris žaidėjus, kurių dideli kontraktai apsunkina kitus ėjimus.

Z.Williamsonui liko ketverių metų 163 mln. dolerių sutartis. CJ McCollumas turi likusią dvejų metų 64 mln. dolerių sutartį.

B.Ingramui liko vienas sezonas už 36 mln. dolerių algą, o „Pelicans“ gali pasiūlyti jam naują maksimalią sutartį, kurios vertė būtų 4 metai ir 208 mln. dolerių.

ESPN rašo, jog didžiausias klausimas lieka dėl B.Ingramo – 26 metų puolėjas pelnė po 20,8 taško, bet pastaruosius tris sezonus irgi praleido nemažai mačų dėl traumų, o šiose atkrintamosiose kovose rezultatyvumas susitraukė iki 14,3 taško. Nežinia, ar jis vertas didelių įsipareigojimų, skaičiuojant, jog trims žaidėjams 2025–2026 m. sezoną reiktų išleisti 115 mln. dolerių.

„Scanpix“ nuotr./„Pelicans“ lyderis Zionas Williamsonas ir Jonas Valančiūnas
„Scanpix“ nuotr./„Pelicans“ lyderis Zionas Williamsonas ir Jonas Valančiūnas

Tad „Pelicans“ gali ryžtis mainams ir iškeisti CJ McCollumą arba B.Ingramą, o tai sukeltų domino efektą komplektuojant likusią sudėties mozaiką bei ypač aktualią vidurio puolėjo poziciją.

Ties J.Valančiūnu dega didžiausias klaustukas.

Priežastys, kodėl J.Valančiūnas neturėtų likti

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius