Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 06 07

Šarūną Jasikevičių nustebino kvietimas iš NBA: „Nemaniau, kad viskas bus taip greitai“

Didžiąją žinią Šarūnas Jasikevičius sužinojo vienas paskutiniųjų. Jis jau anksčiau buvo gavęs signalų, kad „Toronto Raptors“ domisi galimybe lietuviu pakeisti atleistą trenerį Dwane'ą Casey. Kol galiausiai atėjo skambutis iš kitos Atlanto pusės. Šaras kuklinasi, bet pripažįsta, jog procesas buvo malonus.
Šarūnas Jasikevičius
Šarūnas Jasikevičius / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Prieš porą dienų net NBA pasiekė žinia, kad „Toronto Raptors“ vadovas Masai'us Ujiri susitiko su Šarūnu Jasikevičiumi aptarti galimybės treniruoti Kanados ekipą.

Šaras nėra pagrindinis pretendentas treniruoti vienų Rytų konferencijos favoritų, tačiau vien buvimas kelių kandidatų sąraše yra didžiulis įvertinimas. Dar joks Lietuvos krepšinio treneris nebuvo NBA radare.

ESPN įvardijo Šarūną kaip Eurolygos trenerių žvaigždę. Bet pati žvaigždė kuklinosi.

„Vienas iš paskutiniųjų sužinojau, kad domisi. Iš pradžių atėjo informacija, o po to gavau skambutį. Tikrai nustebino. Nemaniau, kad taip greitai viskas bus“, – prieš „Žalgirio“ treniruotę ketvirtadienį pasakojo Š.Jasikevičius.

Tai nebuvo tik eilinis pokalbis. „Raptors“ prezidentas net atvyko į Lietuvą susitikti su „Žalgirio“ pasakos autoriumi.

Šaras kuklinosi dėl susitikimo ir daug detalių neatskleidė, bet neslėpė, jog vizitas buvo malonus.

„Buvo malonu kalbėtis su visai kitos sferos komandomis. Malonu, kad domisi, bet daugiau sunku kažką pasakyti. Malonu buvo dalyvauti procese ir žiūrėsime, kur jis mus visus nuves“, – detalėmis nesidalijo treneris.

Viskas paprasta – jis nenori nukreipti minčių nuo paskutinio svarbiausio sezono uždavinio. Šeštadienį startuoja LKL finalo serija iki keturių pergalių su Vilniaus „Lietuvos rytu“.

„Nežinau, nenoriu daug komentuoti, nes noriu susitelkti į finalą, – tikino Š.Jasikevičius. – Žinau, kad ir žaidėjai turi savų reikalų. Vis dėlto tai logiška – birželis, tad svarbiausia išeiti į kitas rungtynes susitelkus ir susikoncentruoti tik į „Žalgirio“ reikalus.

Serija atrodo labai ilga, bet joje viskas vyksta labai greitai: gali svilti padai, gali atsidurti šalia pergalės. Reikia suvokti, kad viskas vyksta labai greitai ir tai nėra maratonas.

Galvoju, reikia mokėti atsiriboti nuo tokios informacijos. Šiandien, galima sakyti, tas žaidėjų turgus prasidėjo nerealiai anksti. Kontaktai vyksta jau sausį-vasarį. Gal nieko konkretaus, bet tai vyksta.

Reikia atsiriboti. Reikia eiti, atidirbti treniruotėse, pasiruošti ir kautis šimtu procentų.“

VIDEO: Nuo klausimo apie futbolą bėgęs Šaras prisipažino nesitikėjęs, kad pasiūlymas iš NBA bus toks greitas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius