Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 08 22

Šarūno Marčiulionio sūnaus ateitis: ESPN žvalgai įžvelgia NBA perspektyvą

Lietuvos šešiolikmečių rinktinėje NBA žvalgų akį labiausiai patraukė legendos sūnus. Šarūno Marčiulionio atžala Augustas įvardijamas kaip perspektyvų rungtyniauti NBA turintis įžaidėjas. Tiesa, ESPN turi svarbių pastabų talentingam jaunuoliui.
Augustas Marčiulionis
Augustas Marčiulionis / FIBA.com nuotr.

„Augustas Marčiulionis, buvusio žymaus NBA žaidėjo ir Lietuvos krepšinio legendos sūnus, įrodė, kad buvo geriausias atakų organizatorius visame turnyre, nepaisant problemų atakuojant krepšį. Jis pataikė 38,2 proc. dvitaškių ir 11,1 proc. tritaškių. Tačiau „Ryto“ programos auklėtinis įspūdingai vadovauja ir turi neįtikėtiną pojūtį žaidimui, yra labai kūrybiškas krepšininkas ir atlieka perdavimus laiku“, – šešiolikmetį gyrė ESPN žurnalistas Mike'as Schmitzas.

Jis aprašė daugiausiai potencialo turinčius Europos šešiolikmečių čempionato A ir B divizionų žaidėjus. ESPN publikacijoje iš lietuvių buvo minima tik A.Marčiulionio pavardė.

Skaičiuojant statistika per 40 minučių vidurkį, A.Marčiulionis atliko daugiausiai rezultatyvių perdavimų visame turnyre – vid. 10,2.

FIBA nuotr./Augustas Marčiulionis
FIBA nuotr./Augustas Marčiulionis

ESPN atkreipė dėmesį į lietuvio fizines savybes: didžiules pėdas, stiprias kojas ir milžiniškus žingsnius, kurie leidžia jam neįtikėtinai judėti viena linija.

Amerikiečiams paliko įspūdį A.Marčiulionio gebėjimas keisti žaidimo tempą, žaidimo kryptį ar išvengti užtvarų. Tiesa, ESPN pažymi, kad A.Marčiulionis turėtų geriau užbaigti atakas.

Be įgūdžių puolime, ESPN dar įstrigo A.Marčiulionio gynyba, kurią ypač sustiprino gerai sudėtas jo kūnas ir ilgos galūnės, kuriomis galima užkirsti varžovams kamuolio perdavimo linijas.

„Jeigu Marčiulionis ūgtels iki 196 cm, koks buvo jo tėvas, jis turi šansų tapti NBA perspektyvų turinčiu žaidėju, tik jeigu sustiprins savo metimą, kuris gerėja vidutiniame nuotolyje, bet vis dar neišpuoselėtas iki trijų taškų zonos“, – reziumavo ESPN.

FIBA nuotr./Šarūnas Marčiulionis
FIBA nuotr./Šarūnas Marčiulionis

Europos šešiolikmečių čempionate, kuriame Lietuva finišavo septinta, A.Marčiulionis gaudamas pasireikšti po 22 minutes rinko vid. 5,9 taško, atkovodavo ir perimdavo 2,9 kamuolio bei atlikdavo 5,7 rezultatyvaus perdavimo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius