-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 04 12

Savo darbą atlikęs Donatas Motiejūnas sulaukė puikios žinios iš Jutos

„Houston Rockets“ krepšininkai su Donatu Motiejūnu triumfuoja. Dėl vietos NBA atkrintamosiose varžybose kovojanti ekipa išvykoje 129:105 (38:21, 30:26, 35:27, 26:31) nepaliko vilčių „Minnesota Timberwolves“ komandai ir sulaukė puikių žinių iš Solt Leik Sičio. Ten „Dallas Mavericks“ patiesė „Utah Jazz“ klubą 101:92. Ši Dirko Nowitzkio kompanijos pergalė leido „Rockets“ pasivyti „Jazz“ krepšininkus ir pakilti į aštuntąją vietą Vakarų konferencijoje.
Donatas Motiejūnas
Donatas Motiejūnas / AFP/„Scanpix“ nuotr.
NBA | „Minnesota Timberwolves“(28-53) – „Houston Rockets“(40-41) 105:129 | Motiejūnas 7+4

Suprasti akimirksniu

  • „Rockets“ sutriuškino „Timberwolves“ klubą 129:105.
  • D.Motiejūnas per 19 minučių pelnė 7 taškus.
  • Kadangi „Mavericks“ nugalėjo „Jazz“, „Rockets“ pakilo į 8 vietą.
  • Laimėję paskutinį mačą, „Rockets“ pateks į atkrintamąsias.

Iki NBA reguliariojo sezono finišo likus vos vienerioms rungtynėms, „Rockets“ ir „Jazz“ savo sąskaitose turi po 40 pergalių ir 41 pralaimėjimą.

Kadangi tarpusavio dvikovų rezultatas lygus – 2:2, pagal NBA taisykles aukščiau turnyro lentelėje yra ta komanda, kuri su Vakarų konferencijos komandomis pasiekė daugiau pergalių. „Rockets“ rodiklis aukštesnis, todėl Hjustono klubas yra reikiamoje aštuntoje vietoje, į devintąją nustumdamas „Jazz“.

Į atkrintamąsias varžybas D.Motiejūnas pateks dviem atvejais.

„Rockets“ užsitikrins kelialapį į kitą etapą nugalėję vienus NBA autsaiderių „Sacramento Kings“. Tiesa, gali užtekti ir „Jazz“ krepšininkų kluptelėjimo rungtynėse su „Los Angeles Lakers“. Tada net nebereikėtų pergalės prieš „Kings“.

Lemiami mūšiai – naktį iš trečiadienio į ketvirtadienį.

Turnyro lentelė Vakaruose
Vieta Komanda Pergalės pralaimėjimai
7. „Dallas Mavericks“ 42-39
8. „Houston Rockets“ 40-41
9. „Utah Jazz“ 40-41

Kad „Rockets“ žengs žingsnį atkrintamųjų link Minesotoje buvo aišku jau po pirmojo kėlinio. „Rockets“ varžovus per pirmąsias 12 minučių nubloškė net 38:21.

„Timberwolves“ daugiau niekada taip ir nebeatsitiesė. Nors Minesota svečius pasitiko laimėję tris dvikovas iš eilės, tarp jų – ir nukaudami „Golden State Warriors“ 124:117, Jameso Hardeno ir Dwighto Howardo dominavimas aikštėje nepaliko „vilkams“ jokių vilčių.

J.Hardenas vien per pirmuosius tris kėlinius pelnė 34 taškus, o 19 taškų ir 8 atkovotus kamuolius surinkęs D.Howardas visiškai uždarė pirmąjį NBA naujokų biržos šaukimą Karlą-Anthony Townsą, kuris buvo išrinktas naudingiausiu praėjusios savaitės Vakarų konferencijos žaidėju – į „Rockets“ krepšį teįmetė 12 taškų (6/15 met.) ir atkovojo 5 kamuolius.

D.Motiejūnas per 19 minučių prie pergalės prisidėjo 7 taškais (2/5 dvit., 1/2 trit.), atkovojo 4 ir perėmė 2 kamuolius, atliko 3 rezultatyvius perdavimus, suklydo ir prasižengė po 2 kartus.

​​„Rockets“: Jamesas Hardenas 34, Trevoras Ariza 21, Dwightas Howardas 19, Joshas Smithas ir Patrickas Beverley po 11, Clintas Capela 10 (10 atk. kam.).

„Timberwolves“: Shabazz Muhammadas 23, Zachas LaVine'as 21, Gorgui Diengas 13, Karlas-Anthony Townsas ir Andrew Wigginsas po 12, Nemanja Bjelica 11 (14 atk. kam.).

VIDEO: „Rockets“ pasismagino Minesotoje ir su D.Motiejūnu sulaukė puikių žinių

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius