Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 06 16

Šeštosios NBA finalo rungtynės: ką reikia žinoti?

Nors „Cleveland Cavaliers“ pralaimėjo 5-ąsias NBA finalo serijos rungtynes „Golden State Warriors“ ir atsilieka 2-3, po mačo vykusioje spaudos konferencijoje LeBronas Jamesas pavadino save geriausiu pasaulio krepšininku. „Cavaliers“ lyderis pažadėjo dar pagerinti ir taip įspūdingą savo žaidimą finale. Tačiau to gali nepakakti, jeigu „Warriors“ lyderis Stephenas Curry ir toliau žais taip, kaip pastaruosiuose mačuose. Pristatome jums galbūt lemiamų rungtynių, kurios vyks 4 val. nakties Lietuvos laiku, aspektus.
LeBronas Jamesas
LeBronas Jamesas

LeBronas – MVP? „Aš turiu žaisti dar geriau. Manau, kad galime laimėti šią seriją, jaučiuosi pasitikintis“, – po penktojo mačo sakė L.Jamesas.

Sunku įsivaizduoti, kaip L.Jameso žaidimas NBA finalo serijoje dar gali pagerėti. „Cavs“ lyderis finalo serijoje renka po 36,6 taško, mesdamas 40 proc. taiklumu, atkovoja po 12,4 atšokusio kamuolio ir atlieka po 8,8 rezultatyvaus perdavimo.

„Neturiu nubrėžęs savo galimybių krepšinio aikštėje lubų. Žinau, kad ant savo pečių pasiimu labai daug naštos, tačiau yra kaip yra“, – kalbėjo L.Jamesas.

Michaelas Jordanas ir LeBronas Jamesas lemiamose NBA atkrintamųjų rungtynėse

NBA specialistai jau kalba, kad nesvarbu, kaip baigsis NBA finalo serija, jos naudingiausiu žaidėju bus būtent L.Jamesas.

1969 m. įsteigtas Billo Russello vardu pavadintas NBA finalų MVP apdovanojimas tik kartą, tais pačiais 1969 m., atiteko finale pralaimėjusios ekipos žaidėjui. Tai buvo „Los Angeles Lakers“ lyderis Jerry Westas.

Ar Lebronas Jamesas paseks Jerry Westo pėdomis

Ar „Cavaliers“ reikia „centro“? Klivlando ekipos treneris Davidas Blattas gali džiaugtis, kad, be L.Jameso, finalo serijoje itin daug duoda ir Rusijos krepšininkas Timofejus Mozgovas. Prie NBA vidutiniokų priskiriamas „centras“, iškritus Kevinui Love'ui ir Andersonui Varejao, šį sezoną tapo itin svarbiu „Cavaliers“ žaidėju gynyboje.

Pasirinkti D.Blattui padeda ESPN statistika, rodanti, kad su T.Mozgovu ekipai sekasi kur kas geriau.

Vis dėlto, ketvirtose serijos rungtynėse „Warriors“ treneris Steve'as Kerras nusprendė remtis žemu penketu ir nesinaudoti „centru“ Andrew Bogutu. Trenerio teigimu, šioje serijoje „centrai“ nėra svarbiausi krepšininkai.

Nors T.Mozgovas dominavo baudos aikštelėje, surinkdamas 28 taškus ir 10 kamuolių, tačiau penktajame mače D.Blattas priėmė S.Kerro iššūkį ir rusui leido žaisti tik 10 minučių. „Cavaliers“ vis tiek pralaimėjo.

D.Blattas turi rinktis – žaisti žemu penketu be T.Mozgovo ar daryti viską taip pat, kaip serijos pradžioje. S.Kerras savo taktikos greičiausiai nekeis, tad D.Blatto pasirinkimas gali būti labai svarbus.

Pasirinkti D.Blattui padeda ESPN statistika, rodanti, kad su T.Mozgovu ekipai sekasi kur kas geriau.

Kaip Klyvlendui sekasi su ir be Timofejaus Mozgovo

Kaip sustabdyti S.Curry? Naudingiausias NBA reguliaraus sezono žaidėjas strigo NBA finalo serijos pradžioje, tačiau 4-ajame ir 5-ajame mače buvo nesustabdomas.

Stephenas Curry
Stephenas Curry

Per pastarąsias dvejas rungtynes S.Curry rinko po 29,5 taško, tritaškius mesdamas 55 proc. taiklumu. Gynėjas dar pridėjo po 4,5 atkovoto kamuolio ir 5,5 rezultatyvaus perdavimo per susitikimą.

S.Curry pagaliau susitvarkė su varžovų „X faktoriumi“ po pirmųjų mačų vadintu australu Matthew Delavedova, kuris nė iš tolo neprilygsta „Warriors“ lyderiui. Nei gynyboje, nei puolime.

„Warriors“ lyderį atkrintamosiose buvo pristabdęs „Memphis Grizzlies“ įžaidėjas Mike'as Conley. S.Curry serijoje su Memfio ekipa į krepšį metė „tik“ 43 proc. taiklumu.

Stepheno Curry progresas NBA finale

„Mes žaidėme kaip komanda, stengėmės visi būti jo kelyje, įtraukėme ir aukštaūgius. Tačiau „Warriors“ žaidėjai jam stato labai daug užtvarų, visada ieško jo. Reikia gynybą remti fizine jėga. Stengiausi visada būti prie jo, pasitikti S.Curry jam gaunant kamuolį, neduoti laisvų metimų“, – savo patirtimi dalijosi M.Conley.

Bėda ta, kad „Cavs“ dabar neturi M.Conley lygio gynėjų.

„Mes sunkiai dirbome visus metus, kad būtume tokioje pozicijoje. Manau, kad galime įveikti „Cavaliers“ ir užbaigti seriją. Pasitikime savimi“, – sakė S.Curry.

„Mėšlo krūva“. Taip savo žaidimą NBA finalo serijoje pavadino „Cavaliers“ snaiperis J.R.Smithas. Tiesą sakant, gynėjo tritaškių pataikymas serijoje su „Warriors“ tikrai nenusipelnė bent kiek švelnesnio epiteto.

J.R.Smithas yra bene vienintelis žaidėjas, be L.Jameso, „Cavaliers“ ekipoje, sugebantis susikurti progą metimui pats. Vis dėlto, to nepakanka – reikia ir pataikyti.

Tikrai geru 38,3 proc. taiklumu tritaškius reguliariajame sezone svaidęs J.R.Smithas finalo serijoje tai daro vos 26,2 proc. taiklumu. Dukart po du metimus iš 5 pataikęs J.R.Smithas pirmajame mače įmetė 3 iš 10, ketvirtajame prametė visus 8, o penktajame pataikė vos 4 iš 14 tritaškių.

J.R.Smithas visas finalo serijos rungtynes pradėjo nuo suolo, tad jis turi tapti tuo žmogumi, kuris leidžia bent kiek atsikvėpti L.Jamesui. Jei „Warriors“ ir toliau žais tokį greitą žaidimą kaip 4 ir 5 mače, „Cavs“ privalės surasti bent trumpų atkarpų, per kurias L.Jamesas galėtų atsikvėpti.

M.Delavedova, J.R.Smithas ir Imanas Shumpertas privalo pataikyti bent šiek tiek geriau. Daug metimų šie gynėjai meta laisvi arba beveik laisvi, kai L.Jamesas kerta į baudos aikštelę arba prieš jį dvigubinama gynyba ir „Cavs“ lyderis atmeta kamuolį atgal. Pataikius šiuos tritaškius, galima tikėtis „ištempti“ iki septintųjų rungtynių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius