-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 05 09

Sezoną apibendrinęs „Raptors“ strategas tikisi, kad Jonas Valančiūnas taps vikresniu

Jono Valančiūno „Toronto Raptors“ jau baigė savo pasirodymą NBA atkrintamosiose varžybose, o antrus metus iš eilės Dwane'o Casey auklėtiniai atsitrenkė į beveik nesustabdomą „Cleveland Cavaliers“ barjerą. Finalinėje Toronto ekipos spaudos konferencijoje vyriausiasis treneris D.Casey gyrė J.Valančiūno sportinę formą, bet pripažino, kad jis turi tapti vikresniu.
Dwane'as Casey
Dwane'as Casey / AFP/„Scanpix“ nuotr.

2016–2017 m. sezone J.Valančiūnas mus nustebino keliomis labai rezultatyviomis rungtynėmis, tačiau pirmą kartą per labai ilgą laiką prarado vietą starto penkete.

Krepšininkas iš Lietuvos šioje tritaškiais paremtoje NBA eroje tiesiog neranda savo vietos ir dažnai buvo keičiamas gerokai vikresniu bei galinčiu pataikyti iš toli Serge'u Ibaka.

„Šį sezoną mes paėjome keletą žingsnių į priekį, bet neišvengėme ir nuopolių. Bandėme daugiau naudoti tolimus metimus, nes pagrindiniai mūsų varžovai Rytuose tritaškius mėto puikiai.

Kalbant apie Joną, tai jo sportinė forma yra geriausia, kokioje jis tik buvo per visą savo karjerą. Manau, kad jis yra vikrus, o jo gynyba po varžovų užtvarų buvo labai patikima.

Tačiau problemos Jonui bei visiems kitiems panašaus stiliaus aukštaūgiams prasideda tada, kai varžovai turi iš toli pataikantį vidurio puolėją. Arba jie šioje pozicijoje naudoja sunkųjį krašto puolėją, kuris yra gerokai vikresnis.

Tuomet labai nukenčia gynyba stabdant greitas varžovų atakas, kurios gali pakeisti žaidimo tėkmę. Tikiu, kad Jonas yra pakankamai geras atletas, jog sugebėtų gynyboje būti vikrus, o čia Toronte jis įvykdė viską, ko iš jo prašėme.

Tai vienas dalykas, prie kurio sunku dirbti sezono metu. Mums reikia treniruočių stovyklos, kurioje galėtume dirbti prie varžovų vidurio puolėjo gynybos greitose atakose.“

Teigiama, kad J.Valančiūnas sunkiai dirba, norėdamas pagerinti savo tolimus metimus, o šį sezoną jis pataikė ir savo pirmąjį karjeroje. Tiesa, per penkerius metus jis metė vos keturis ir pataikė vieną.

VIDEO: Dwane'o Casey sezono pabaigos spaudos konferencija

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius