Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 05 01

Sezoną baigusių „Clippers“ vasarą laukia rimtos permainos?

Praėjusio vakaro mače tarp „Los Angeles Clippers“ ir „Utah Jazz“ nebuvo jokio stebuklingo sugrįžimo ar magiškos rungtynių pabaigos. Namuose žaidę Kalifornijos krepšininkai ramiai stebėjo, kaip tiksi laikrodis iki jų sezono pabaigos ir septintąsias serijos rungtynes šeimininkai pralaimėjo 91:104. Tai gali būti paskutinis kartas, kai aikštėje matėme tokios sudėties „Clippers“, nes jų vasarą gaubia nežinia.
Blake'as Griffinas ir Chrisas Paulas
Blake'as Griffinas ir Chrisas Paulas / „Scanpix“/AP nuotr.

„Clippers“ baigė savo pasirodymą 2016-2017 m. sezone dėl to, kad „Jazz“ vyriausiasis treneris Quinas Snyderis juos nugalėjo taktiškai. Puikius skaičius šioje serijoje rinkęs Chrisas Paulas sunkiai rado būdus, kaip įveikti Jutos gynybą:

„Mūsų užtvaros jiems buvo nė motais. Aikštėje mums buvo labai ankšta.“

Dvi savaites „Jazz“ gynyba bandė sukaustyti „Clippers“ puolimą, o tai jiems galų gale padaryti pavyko. Q.Snyderio auklėtiniai puikiai susitvarkė su Jamalo Crawfordo reidais, iš už užtvarų išlendančiu J.J. Reddicku, o Derrickas Favorsas puolime bausdavo savo varžovus metimais iš vidutinio nuotolio.

Tiesa, R.Gobertas praleido dvejas rungtynes dėl traumos, o septintose greitai prisirinko pražangų.

Šešerius metus iš eilės C.Paulas su Blake'u Griffinu bei DeAndre Jordanu laimėjo daugiau nei 60 proc. rungtynių reguliariajame sezone, tačiau taip ir nepateko į konferencijos finalą atkrintamosiose varžybose.

„Turėjome labai daug bandymų“, – po pralaimėjimo sekmadienį pripažino ir pats C.Paulas.

Po pralaimėjimo sekmadienį savo karjerą baigė Paulas Pierce'as, o vyriausiasis treneris bei komandos vadovas Docas Riversas atsisakė kalbėti apie „Clippers“ ateities klausimus. Šią vasarą laisvaisiais agentais taps J.J.Reddickas, C.Paulas ir B.Griffinas.

„Scanpix“ nuotr./Paulas Pierce'as
„Scanpix“ nuotr./Paulas Pierce'as

Ar „Clippers“ metas versti kitą puslapį savo klubo istorijoje? Galbūt, tačiau daugiausiai lems ne pačios komandos sprendimai, bet laisvaisiais agentais tapusių krepšininkų pasirinkimas. D.Riversas vis dar tiki Los Andželo komandos perspektyvomis, tačiau nebūtinai taip galvoja visi minėtieji žaidėjai.

Naujoji krepšininkų sutartis su NBA komandų savininkais leis „Clippers“ pasiūlyti C.Paului sutartį, kurios vertė bus apie 200 mln. JAV dolerių. Tačiau B.Griffino ir J.J.Redicko situacija yra kiek keblesnė.

„Clippers“ puolėjas B.Griffinas prieš keletą mėnesių teigė, kad jo sprendimas priklausys nuo ekipos pasirodymo atkrintamosiose varžybose, tačiau jose jis patyrė traumą, o jo klubas pralaimėjo pirmame etape.

Taigi, B.Griffinas dabar turi keletą mėnesių pagalvoti apie tai, ką jis nori veikti ateityje, o tas pats galioja ir J.J.Redickui. Pastarojo paslaugomis neabejotinai domėsis visas būrys NBA ekipų.

C.Paulas, B.Griffinas ir J.J.Redickas yra krepšininkai, kuriems labai rūpi pergalės, o dažnai pačiu geriausiu pasirinkimu jas pasiekti buvo „Clippers“. Tačiau dabar viskas keičiasi, nes praeityje patirta nemažai nesėkmių, o variantų persikelti į kitą komandą visi žaidėjai tikrai turės daugiau nei keletą.

„Clippers“ dėl traumų pastaraisiais metais taip ir negavo padoraus šanso pakovoti dėl NBA čempionų žiedų, tačiau kartais taip jau atsitinka.

„Kai kurios komandos taip ir negauna progos pademonstruoti savo tikrojo potencialo.“, – savo apmaudą liejo J.J.Reddickas.

„Clippers“ kol kas yra viena geriausių komandų Vakarų konferencijoje, tačiau vasarą ji gali pasikeisti neatpažįstamai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius