Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 06 19

Shawnas Marionas baigs krepšininko karjerą

Ką tik pasibaigusiame NBA finale nė minutės nesužaidęs 37 metų veteranas Shawnas Marionas baigs profesionalaus krepšininko karjerą, praneša ESPN.
Shawnas Marionas
Shawnas Marionas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Keturis kartus NBA „Visų žvaigždžių“ rungtynėse dalyvavęs ir 2011 m. su „Dallas Mavericks“ klubu čempiono žiedą laimėjęs puolėjas apie savo sprendimą ESPN pranešė SMS žinute.

„Arizona Republic“ žurnalistams apie pasitraukimą 201 cm ūgio krepšininkas buvo užsiminęs dar sausį. Jis teigė galintis žaisti dar 2-3 sezonus, tačiau jam per sunku nematyti savo sūnaus kasdien.

Puolėjas galvojo apie pasitraukimą jau pernai, tačiau nusprendė prisijungti prie „Cavaliers“ ekipos „Didžiojo trejeto“, kad laimėtų antrą NBA čempiono žiedą. Vis dėlto, NBA finalo serijoje kavalierius 4-2 įveikė „Golden State Warriors“.

S.Marionas į NBA lygą pateko 1999 m., kai naujokų biržoje 9-uoju šaukimu jį pakvietė „Phoenix Suns“ klubas, kuriame jis žaidė 9 metus. Per šį laiką keturis sykius jis pateko į NBA „Visų žvaigždžių“ rungtynes.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Shawnas Marionas NBA čempionu tapo 2011 m. su „Mavericks“
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Shawnas Marionas NBA
čempionu tapo 2011 m. su „Mavericks“

Vėliau jis sezoną žaidė „Miami Heat“, trumpai buvo „Toronto Raptors“ ekipoje, o 2009-2014 m. atstovavo „Mavericks“.

Sėkmingiausias S.Marionui buvo 2005-06 m. sezonas, kai puolėjas rinko po 21,8 taško, 11,8 atkovoto kamuolio ir 1,7 bloko per rungtynes. Visi šie rodikliai yra geriausi jo karjeroje.

NBA lygoje veteranas yra sužaidęs 1163 rungtynes, iš kurių vos 101 pradėjo ne startiniame penkete. 2004 metų olimpinėse žaidynėse Atėnuose S.Marionas su JAV rinktine laimėjo bronzos medalius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius