-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 07 25

Šokiruojančios NBA žvaigždžių dueto skyrybos – neramios dienos LeBrono Jameso karalystėje

Ne Paulo George'o, Jimmy Butlerio ar Chriso Paulo mainai buvo svarbiausios šios NBA vasaros naujienos. Kyrie Irvingas, patikimiausias LeBrono Jameso ginklanešys, pavargo būti vieno geriausių visų laikų krepšininko šešėlyje ir panoro palikti „Cleveland Cavaliers“. Neramios dienos LeBrono karalystėje. Kas laukia Klivlando?
Kyrie Irvingas ir LeBronas Jamesas
Kyrie Irvingas ir LeBronas Jamesas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Anot ESPN šaltinių, „Cavaliers“ organizacija elgiasi taip, lyg K.Irvingo mainai jau būtų neišvengiami, o santykiai su LeBronu Jamesu – nebepataisomi.

Viskas gali pasikeisti, jei K.Irvingas inicijuos susitikimą su L.Jamesu ir vyrai paspaus vienas kitam ranką. Tačiau situacija šiuo metu labai karšta.

Tiek, kad L.Jamesas, sužinojęs apie K.Irvingo ketinimus, norėjo šiam iškaršti savo kailį.

K.Irvingo stovykla kaltina L.Jameso aplinką nutekinus gandus apie gynėjo norą palikti Klivlandą.

Kalbama, kad K.Irvingas turi „Mambos“ mentalitetą. Kobe Bryantas yra šio „Cavaliers“ gynėjo herojus, o būtent K.Bryantas praėjusiame dešimtmetyje išprašė Shaquille'ą O'Nealą iš „Los Angeles Lakers“ ir tapo Angelų miesto veidu.

Geriausias šių dienų pavyzdys – Jamesas Hardenas, palikęs „Oklahoma City Thunder“ Kevinui Durantui bei Russellui Westbrookui, ir tapęs „Houston Rockets“ vedliu.

Tačiau K.Irvingo poelgiu stebisi net kolegos. „Portland Trail Blazers“ gynėjas Damianas Lillardas nusistebėjo, kaip kažkam gali nepatikti kasmet žaisti NBA finale. Tokią privilegiją K.Irvingui suteikė L.Jamesas, pats asmeniškai žaidęs jau septintame NBA finale iš eilės.

Net pačios ryškiausios superžvaigždės paaukoja savo ego, kad galėtų kautis dėl čempionų žiedo.

Tačiau K.Irvingo ego buvo aukščiau už viską. Galbūt jam įgriso LeBronas Jamesas, nors jis akivaizdžiai padaro savo komandos draugus geresniais žaidėjais.

Metimų skaičiumi K.Irvingas skųstis negalėjo, nes pastarąjį sezoną atakuodavo krepšį dažniau nei L.Jamesas. Beje, pirmą kartą Karaliaus karjeroje NBA.

K.Irvingas taip pat sužaidė savo rezultatyviausią NBA sezoną. Ir statistiškai kamuolys jo rankose užsibūdavo ilgiau nei L.Jameso.

Gynyboje Kyrie buvo visiškas minusas, o kai aikštėje žaisdavo be LeBrono Jameso, „Cavaliers“ žaidimas statistiškai krisdavo labai žemai.

Bet to buvo negana.

Jis prisitaikė prie L.Jameso kaip Robinas prie Betmeno ir pats gavo didžiulę naudą: iškovojo pirmąjį čempiono žiedą, tapo istorinio NBA superfinalo 1-3 dalimi, pataikė lemiamą metimą septintose finalo rungtynėse, gavo didžiulį postūmį rinkodaros srityje.

Bet galbūt K.Irvingas pajuto, kad L.Jamesas gali išvykti iš „Cavaliers“ 2018-ųjų vasarą ir palikti Klivlando klubą prie suskilusios geldos?

Gal K.Irvingui atsibodo, kaip visa „Cavaliers“ organizacija ir žaidėjai priversti šokti pagal LeBrono dūdelę? Ne tik aikštėje, bet ir už jos ribų, kur Karalius tyčia prasitęsdavo sutartį tik vieniems metams, palikdamas komandą nežinomybėje dėl ateities.

Atleistas „Cavaliers“ generalinis vadybininkas Davidas Griffinas buvo toji jungtis, kuri sutelkė LeBroną Jamesą, Kyrie Irvingą ir Keviną Love'ą bendram tikslui kritiniais momentais, kai trijulę draskė jautrūs konfliktai.

Bet savininko Dano Gilberto sprendimas pakeisti generalinį vadybininką priimtas pačiu netinkamiausiu metu.

Vienaip ar kitaip, tai labai ryžtingas ir rizikingas K.Irvingo sprendimas. Kokios grąžos ieško „Cavaliers“?

Anot Zacho Lowe'o iš ESPN, „Cavaliers“ nori kelių mainų dalių, bet jų prioritetas – kylanti jauna žvaigždė. Pagal idealų scenarijų, vicečempionai norėtų gauti dabar LeBronui galinčius padėti veteranus, jauną perspektyvų žaidėją ir naujokų biržos šaukimus.

Taip Klivlandas nušautų du zuikius vienu šūviu: dar bandytų pasispardyti su „Golden State Warriors“ dėl čempionų žiedų, ir drauge pasiruoštų scenarijui, jei LeBronas kitą vasarą paliktų „Cavaliers“.

Kad gautų kuo geresnę grąžą, anot ESPN šaltinių, „Cavaliers“ vadovybė peržiūrėjo ir išanalizavo visus pastarojo dešimtmečio žvaigždžių mainus.

Daug NBA komandų signalizuoja „Cavaliers“, kad yra pasirengę derėtis. Anot ESPN šaltinių, „Boston Celtics“ galėtų pasiūlytų mažąjį savo herojų gynėją Isaiah Thomasą ir juodadarbį puolėją Jae Crowderį, taip pat vieną iš auksinių savo naujokų biržos šaukimų.

Tačiau kadangi tai dvi geriausios Rytų konferencijos komandos, sandoris tarp jų mažai tikėtinas.

Daug kas prognozuoja „Cavaliers“ mainus su „Phoenix Suns“, kai už K.Irvingą Klivlandas gautų gerai besiginantį įžaidėją Ericą Bledsoe. Tačiau ką dar gali pasiūlyti Finiksas?

Devino Bookerio „Suns“ tikrai neatiduos, o mainai galėtų įvykti tik tada, jei Finiksas iškeistų 4-ąjį savo šaukimą Joshą Jacksoną.

Siūlomas ir toks trijų komandų sandoris, pagal kurį „Cavaliers“ gautų E.Bledsoe iš „Suns“ ir Carmelo Anthony iš „New York Knicks“. Tokiu atveju K.Irvingas persikeltų į „Knicks“, bet „Suns“ negautų nieko doro, išskyrus 7-ąjį Niujorko šaukimą Franką Ntilikiną ir ateities naujokų biržos šaukimus.

Trečia komanda mainuose, ko gero, bus neišvengiama dėl atlyginimų suderinimo. Kita vertus, „Cavaliers“ daugeliu atveju vėl žengs smarkiai virš mokesčių ribos.

Pinigų Klivlandui galėtų sutaupyti „Miami Heat“, pasiūlydami Goraną Dragičių, Wayne'ą Ellingtoną ir Justise'ą Winslową už K.Irvingą bei Imaną Shumpertą. Bet tai nėra patraukliausias paketas „Cavaliers“ komandai.

Galbūt tris naujokų biržos pirmojo rato šaukimus galėtų pasiūlyti „Atlanta Hawks“, o žaidėjais „Cavaliers“ užsipildytų įtraukę į mainus trečią komandą. Galbūt „Milwaukee Bucks“ už K.Irvingą galėtų pasiūlyti gynėjus Khrisą Middletoną bei Malcolmą Brogdoną kartu su dviem pirmojo rato šaukimais.

Įdomiu mainų partneriu galėtų tapti lietuviškasis „Denver Nuggets“ su Artūru Karnišovu ir Tomu Balčėčiu komandos vadovybėje.

Kai Denveris „centrą“ Nikolą Jokičių padarė kamuolio skirstytoju puolime, „Nuggets“ demonstravo geriausią puolimą NBA. Kyrie Irvingo atėjimas išdarkytų „Nuggets“ sistemą, tačiau galbūt tokio žmogaus kaip N.Jokičius ir reikia gynėjo tobulėjimui.

Klivlande nėra sistemos. Pats LeBronas Jamesas yra sistema. Todėl daugelis mano, kad kai LeBronas prisėsdavo ant suolo, todėl ir griūdavo visas „Cavaliers“ žaidimas, nepaisant to, kad aikštėje tuo metu būdavo K.Irvingo ir K.Love'o duetas.

„Nuggets“ turi sistemą, kuri sukasi aplink N.Jokičių. K.Irvingas ar su kamuoliu rankose didžiąją atakų dalį, ar be jo, vis tiek yra istoriškai vienas dažniausiai krepšį atakuojančių NBA žaidėjų.

K.Irvingas turi suprasti, kad toks krepšinis, paremtas aklu puolimu pamirštant visas gynybas ir komandos draugus, neužmauna čempionų žiedo ant piršto. O visų antra, niekas nenori žaisti su tokiais lyderiais.

O „Nuggets“ kaip tik desperatiškai bando sugrįžti į atkrintamąsias varžybas. Jeigu K.Irvingas sugebėtų geriau skirstyti kamuolį, jo trijulė su N.Jokičiumi ir Paulu Millsapu atrodytų labai intriguojančiai.

Beje, tai būtų žaidėjas, kuris prikeltų „Nuggets“ rinkodarą – Denveris į tribūnas pritraukia mažiausiai NBA žiūrovų iš visų NBA komandų.

Tik klausimas, ką galėtų pasiūlyti „Nuggets“. „Cavaliers“, ko gero, prašytų Wilsono Chandlerio, Gary Harriso, Jamalo Murray'aus, o šie du jauni vyrukai sudrumstų intriguojančią „Nuggets“ ateitį. Ir kas, jei K.Irvingas po dvejų metų paliktų Denverį? „Nuggets“ bandymas išsaugoti bent vieną iš dviejų jaunųjų žaidėjų gali tapti mainų stabdžiu.

Be to, šiuose mainuose dar reikėtų trečios komandos, kuri galėtų pasiūlyti tradicinį įžaidėją. Čia gali tekti pasitelkti „Brooklyn Nets“, kurie Klivlandui galėtų pasiūlyti Jeremy Liną. Tiesa, juo labai tiki „Nets“ treneris Kenny Atkinsonas, todėl skyrybos mažai tikėtinos.

Trečios komandos reikėtų ir tuo atveju, jeigu „Cavaliers“ norėtų susigrąžinti savo seną gerą bičiulį Andrew Wigginsą. Tai pirmasis 2014-ųjų NBA naujokų biržos šaukimas, kurį „Cavaliers“ turėjo iškeisti „Minnesota Timberwolves“ komandai tam, kad LeBronui į kompaniją atvestų Keviną Love'ą.

Tačiau nesutampa A.Wigginso ir K.Irvingo atlyginimai – jaunas puolėjas yra 11 milijonų JAV dolerių pigesnis nei „Cavaliers“ gynėjas. Tokiu atveju galbūt mainuose dalyvautų „Suns“, Klivlandui galintys pasiūlyti E.Bledsoe.

Kadangi tik ką pasirašė sutartį su įžaidėju Jeffu Teague, „Timberwolves“ jį į mainus galėtų įtraukti tik nuo gruodžio 15-osios. Bet „Cavaliers“ kažin ar turi tiek laiko palūkėti.

„Philadelphia 76ers“ susidomėjimas mainais diskutuotinas, „Utah Jazz“ nelabai turi, ką pasiūlyti, o galimybė įvykdyti mainus su „San Antonio Spurs“ irgi pernelyg sudėtinga. „Chicago Bulls“ jau atidavė Jimmy Butlerį Minesotai, Chriso Paulo svajonę sužlugdė „Houston Rockets“ mainai.

Blogiausia, kad K.Irvingas apie norą palikti Klivlandą prabilo ne prieš NBA naujokų biržą, kai „Cavaliers“ dar būtų galėję sumedžioti kažkurią iš žvaigždžių – Paulą George'ą, Jimmy Butlerį ar Chrisą Paulą, bet po jos, kai rinka jau susitraukė.

Tai bus labai sudėtingas sprendimas naujajam „Cavaliers“ generaliniam direktoriui Altmanui. Jo ėjimas gali pakeisti „Cavaliers“ organizacijos kursą artimiausiam penkmečiui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius