-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 04 23

Stebukladarys: Ja Morantas kuria naujus gravitacijos dėsnius

Sarah Bolton manevruoja ore, pasitelkusi juostas ir čiužinius, kurie praverčia ir apsaugo atliekant pratimus aštuonių metrų aukštyje. Buvimo ore pojūtis jai yra tarsi vaikystės fantazijų išsipildymas suaugusiųjų pasaulyje. S.Bolton vadovauja menų mokyklai Memfyje, kur savo stebuklus kuria ir Ja Morantas – NBA klubo „Memphis Grizzlies“ skrajoklis.
Ja Morantas ore atlieka triukus, panašius į tuos, kurių prireikia akrobatikos, riedlenčių ar BMW dviračių sporte.
Ja Morantas ore atlieka triukus, panašius į tuos, kurių prireikia akrobatikos, riedlenčių ar BMW dviračių sporte. / New York Times nuotr.

S.Bolton teigė, kad galėtų rasti panašumų tarp jos propaguojamo meno akrobatikos ir J.Moranto skrydžių link krepšio, panašių į „alley-oop“ dėjimą prieš „Orlando Magic“ praėjusį sezoną.

„Padaryti tai, kaip jis išsilaiko ore, kai nebelieka nuo ko atsispirti, – yra neįtikėtina“, – sakė S.Bolton.

„Scanpix“ nuotr./Ja Morantas
„Scanpix“ nuotr./Ja Morantas

Oro akrobatai atpažįsta vienas kitą.

„Grizzlies“ krepšininkai, kurie antradienį išlygino NBA atkrintamųjų varžybų seriją (1:1) prieš „Minnesota Timberwolves“, yra viena ryškiausių sezono staigmenų. Memfio klubas, kuriam dar praėjusį sezoną atstovavo Jonas Valančiūnas, buvo pratęs kautis nebent dėl patekimo į atkrintamąsias.

Tačiau šį sezoną „Grizzlies“ iškovojo 56 pergales ir patyrė tik 26 nesėkmes reguliariajame čempionate, finišavę antroje vietoje Vakarų konferencijoje.

Jų priešakyje – 22 metų jaunuolis, toks nepanašus ankstesnių dešimtmečių „Grizzlies“ lyderius – Zachą Randolphą ir Marcą Gasolį.

J.Morantas – didinga, dinamiška Memfio komandos pertvarkos dalis, gynėjas, kuris sklendžia ore ir ten daro tokius triukus, kokius mokėdavo nebent Vince'as Carteris ir Michaelas Jordanas.

Nedaug žmonių pasaulyje, įskaitant ir NBA žaidėjus, geba taip pakilti ir sklęsti ore, kaip tai daro J.Morantas. Jis yra pasiekęs 110 cm aukštį, šokdamas aukštyn iš vietos prieš NBA naujokų biržą 2019 metais, kuomet „Grizzlies“ pasirinko jį, turėdami šaukimą po „New Orleans Pelicans“ klubo, tada pirmuoju pakvietusio Zioną Williamsoną.

„Manau, kad tai tiesiog įgūdis, – sakė J.Morantas. – Nežinau, ką dar galėčiau pasakyti. Man tai pavyksta natūraliai.“

„Scanpix“ nuotr./Ja Morantas
„Scanpix“ nuotr./Ja Morantas

Tačiau Memfio ir Tenesio valstijoje žmonės, stebintys J.Moranto fokusus, vertina ir gerbia tokius jo sugebėjimus.

„Man patinka stebėti jo veidą tomis akimirkomis, – sakė S.Bolton. – Jis padaro tokius dalykus, kurie atrodo fiziškai neįmanomi, o tada tiesiog švyti džiaugsmu.“

191 cm ūgio J.Morantas yra truputį žemesnis nei NBA skrydžių pradininkai V.Carteris ir M.Jordanas, o tai jo gravitacijos triukus padaro dar įspūdingesniais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius