Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 06 24

Stipriausia visų laikų NBA naujokų karta – su Žydrūnu Ilgausku

Birželio 25-ąją Brukline NBA slenkstį peržengs bent 60 naujų jaunų žaidėjų. Krepšinio gerbėjams jie dar mažai pažįstami, o nuspėti, kuris iš jų bus NBA elito žaidėjas dar labai sudėtinga. Per visą istoriją į NBA atėjo daugybė krepšininkų. Kuri karta buvo stipriausia? „Bleacher Report” verdiktas – 1996-ųjų NBA naujokai, tarp kurių buvo ir lietuvis Žydrūnas Ilgauskas.
Žydrūnas Ilgauskas
Žydrūnas Ilgauskas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Kauno „Atleto“ aprangą išaugęs 21 metų 220 cm ūgio bokštas plačiai išsišiepė, kai Naujajame Džersyje NBA komisaras Davidas Sternas atsargiai, stengdamasis nesuklysti, ištarė lietuvio pavardę.

Priėmęs artimųjų sveikinimus būsimasis Big Z pajudėjo scenos link, užsimaukšlino žydrai baltą „Cavs“ kepuraitę ir šluostėsi džiaugsmo ašaras.

VIDEO: Žydrūnas Ilgauskas pašauktas NBA naujokų biržoje

Jis spaudė trimis galvomis žemesnio D.Sterno ranką. Prieš jį ir po jo tai darė daugybė krepšininkų, kurie vėliau tapo NBA legendomis, rekordų savininkais, Visų žvaigždžių rungtynių dalyviais ir dar daugiau.

Pirmuoju šaukimu „Philadelphia 76ers” pasirinko Alleną Iversoną – vieną geriausių „mažylių“ per visą NBA istoriją. Jis vienuolika kartų žaidė NBA Visų žvaigždžių rungtynėse, 2001 m. tapo NBA sezono MVP, keturis kartus buvo rezultatyviausias lygos žaidėjas, o jo žudantis driblingas tapo prekiniu ženklu.

Tik tryliktuoju šaukimu tiesiai iš vidurinės į NBA žengė Kobe Bryantas. Penkiskart NBA čempionas, du kartus finalo MVP, kartą – lygos MVP, trylika sykių Visų žvaigždžių rungtynių dalyvis, dukart rezultatyviausias sezono žaidėjas, devyniskart – simbolinio NBA penketo narys. Kobe yra vienas geriausių visų laikų paskutinių akimirkų žaidėjų, kartą įmetęs ir 81 tašką.

„Charlotte Hornets“ vadovai turbūt iki šiol gailisi, kad iškeitė gyva NBA legenda tapusį žaidėją į „Los Angeles Lakers“.

Penkioliktuoju šaukimu „Phoenix Suns“ pakvietė dukart NBA MVP Steve'ą Nashą – tikrą kamuolio virtuozą ir rezultatyvių perdavimų specialistą.

Šeštuoju šaukimu „Minnesota Timberwolves“ pasikvietė vieną iš trijų geriausių NBA snaiperių Ray'ų Alleną ir jį iškart iškeitė į kitą NBA žvaigžde tapusį įžaidėją Stephoną Marbury (4 šaukimas, „Milwaukee Bucks“).

Antruoju šaukimu buvo pasirinktas NBA gynybos uola Marcusas Camby („Toronto Raptors“), trečiuoju – puolime sunkiai sustabdomas sunkusis krašto puolėjas Shareefas Abdur-Rahimas („Vancouver Grizzlies“).

Tarp naujokų dar buvo tokie žaidėjai kaip Antoine'as Walkeris (6 šaukimas), Predragas Stojakovičius (14), Jermaine'as O'Nealas (17), Derekas Fisheris (24). 1996 metais į NBA žengė, nors naujokų biržoje pakviestas nebuvo vėliau keturis kartus geriausiai besiginančiu NBA žaidėju tapęs vidurio puolėjas Benas Wallace'as.

Ši karta buvo tokia talentinga, kad net trečdalis visų pašauktųjų bent kartą žaidė Visų žvaigždžių rungtynėse.

Būtent taip vadinamasis ilgas 1996-ųjų kartos atsarginių suolas yra pagrindinė priežastis, kodėl daugelis antrąją, o ne pirmąją vietą geriausiųjų rinkimuose skyrė 1984-ųjų kartai su Hakeemu Olajuwonu (1 šaukimas), Michaelu Jordanu (3), Charlesu Barkley (5) ir Johnu Stocktonu (16) priešakyje. Šie keturi žaidėjai vėliau pateko į NBA Šlovės muziejų.

2003 metais į NBA pateko tokios žvaigždės kaip LeBronas Jamesas (1), Carmelo Anthony (3), Chrisas Boshas (4) ir Dwyane'as Wade'as (5). Ši karta – taip pat išskirtinė NBA istorijoje.

2015-ųjų NBA naujoku birža laikoma viena stipriausių, jei ne stipriausia nuo 2003-ųjų. Sutapimas – neabejojama, kad joje bus pakviestas lietuvis Artūras Gudaitis. Vidurio puolėjas, visai kaip Žydrūnas Ilgauskas, irgi gali patekti į „Cleveland Cavaliers“ komandą.

Bet ko iš tiesų verti 2015-ųjų naujokai, galėsime atsakyti tik po daugybės metų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius