-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 05 18

Su kartėliu „Bulls“ sezoną apžvelgusį A.Karnišovą pralinksmino žurnalisto klausimas

Artūras Karnišovas nesitikėjo, kad su žiniasklaida bendrauti jam teks taip anksti, bet po „Chicago Bulls“ sezono pabaigos lietuvis sėdo aptarti prabėgusių pirmųjų savo metų vėjuotajame mieste. Nusivylimo neslėpęs lietuvis vylėsi, kad kitąmet jis jau pamatys savo komandą atkrintamosiose varžybose, o niūrią A.Karnišovo nuotaiką spaudos konferencijos pabaigoje bent trumpam išsklaidė netikėtas žurnalisto klausimas.

Ambicingai sezoną pasitikę ir kurį laiką Rytų konferencijos aštuoneto prieigose buvę „buliai“ galiausiai neatlaikė COVID-19 ir kitų komandų smūgių bei liko už įkrintamųjų (angl. play-in) ribos – 11-oje vietoje.

Iki dešimtosios vietos, kuri būtų leidusi pratęsti sezoną, Čikagai pritrūko vos dviejų pergalių – „Bulls“ sezoną užbaigė su 31-41 pergalių ir pralaimėjimų balansu, kai dešimtą vietą užėmę „Charlotte Hornets“ krepšininkai – su 33-39.

Prieš kiek daugiau nei metus „Bulls“ krepšinio operacijų viceprezidentu paskirtas ir už komandos komplektaciją atsakingu žmogumi tapęs A.Karnišovas sezono metu įvykdė ir vieną skambiausių pastarųjų mėnesių manevrų – baigiantis mainų terminui iškeitė kelis naujokų biržos šaukimus ir Wendellį Carterį į Juodkalnijos krepšinio žvaigždę Nikolą Vučevičių.

„Scanpix“/AP nuotr./Nikola Vučevičius
„Scanpix“/AP nuotr./Nikola Vučevičius

Nors 30-metis centras Čikagoje pritapo neblogai ir per 21 rungtynes rinko po 21,5 taško, atkovojo po 11,5 kamuolio bei atliko po 3,9 perdavimo, ištempti Billy Donovano treniruojamą komandą į įkrintamąsias jam nepavyko.

Po paskutinių rungtynių, kurias „Bulls“ sužaidė sekmadienį, A.Karnišovas sėdo prieš žiniasklaidos atstovus ir apžvelgė 2020-2021 m. sezoną.

„Tai buvo įsivertinimo metai, kuriuose netrūko ir šviesių laikotarpių, ir nusivylimo, ir užuominų, ko galime laukti ateityje, – kalbėjo lietuvis. – Ypač metų pabaigoje. Esu nusivylęs dėl žaidėjų ir sirgalių, kad mūsų sezonas jau baigėsi, bet žvelgiame į ateitį, kai nuoširdžiai pasikalbėsime apie komandą ir iššūkius, kurie mūsų laukia.

Pralaimėjome daug atkaklių rungtynių tiek sezono pradžioje, tiek vėliau, ir pamažu kasėme sau duobę, iš kurios nesugebėjome išlipti. Buvo daug rungtynių, kai gerai žaidėme tris su puse kėlinio, bet norint laimėti, privalu tam priaugti.

Pamažu kasėme sau duobę, iš kurios nesugebėjome išlipti.

Dabar esame mokymosi procese. Nuo rungtynių iki rungtynių mums dar trūko pastovumo, o tai yra subrendusių komandų bruožas, kuri prisitaiko prie negandų.

Suprantu, COVID-19 protokolai lėmė treniruočių, poilsio trūkumą, bet visos komandos turėjo vienodą situaciją. Mūsų trys pagrindinės problemos, kurias pažymėjo ir Billy (Donovanas, „Bulls“ vyr. treneris – red. past.), buvo klaidos, pražangos ir mažas išprovokuotų pražangų skaičius. Buvome paskutiniai lygoje pagal baudų metimus, tad tai iliustruoja agresyvumo stygių.

Gynyba buvo nebloga, užbaigėme sezoną būdami dvylikti pagal gynybos efektyvumą, bet norint laimėti rungtynes, privalai įmesti į krepšį. O mes to nepadarėme.

Mūsų tikslas žvelgiant į ateitį yra žaisti subalansuotą krepšinį, neišeikvoti visos energijos puolime, kad nebegalėtume gintis arba atvirkščiai.

Esu palaimintas, kad galiu dirbti su Billy, ypač šiais sunkiais laikais. Kai tik galėsime, susitiksime su Billy ir Marcu (Eversley, „Bulls“ generaliniu vadybininku – red. past.), kad įvertintume sezoną ir sukurtume planą. Kol kas negaliu pasakyti, kaip atrodys tas planas, bet galiu pažadėti, kad padarysime viską, kad patobulintume šią komandą. Negali praleisti kažkurių žingsnių – turime augti toliau, ką darėme ir šiais metais, ir atgauti pagarbą šioje lygoje.

Nesame patenkinti, bet pasimokysime, prisitaikysime ir pasirūpinsime, kad tai, kas neveikė, nebepasikartotų. Noriu pabrėžti, kad tikimės iš komandos pergalių. Man patiko, kad visų rungtynių pabaigose jautėmės kaip atkrintamosiose, jautėme spaudimą augti. Gaila, tačiau nesugebėjome jose susitvarkyti pastoviai, bet aš matau vietos tobulėjimui.

Būsime agresyvūs bandydami pagerinti šią komandą, nesvarbu, ar tai būtų mainai, naujokų birža ar laisvųjų agentų rinka. Neapsistosime ties vidutiniokų statusu. Mūsų laukia svarbi vasara – įvertinsime šį sezoną ir susidėliosime prioritetus ateinančiam.“

Būsime agresyvūs bandydami pagerinti šią komandą, nesvarbu, ar tai būtų mainai, naujokų birža ar laisvųjų agentų rinka. Neapsistosime ties vidutiniokų statusu.

Čikagos žurnalistai A.Karnišovo paprašė įvertinti ir mainus, kuriuos jis su pagalbininkais atliko kovo pabaigoje, kai į „Bulls“ iš „Orlando Magic“ atvyko N.Vučevičius. Nors „bulių“ sirgaliai tikėjosi, kad jis padės komandai sugrįžti į atkrintamąsias, juodkalniečio prisiviliojimas Čikagos aukštyn lentelėje nepakėlė.

„Trumpu laikotarpiu mainai nuvylė. Turi tikėtis, kad pridėjęs dar vieną žvaigždę, pagerinsi savo rezultatus. Deja, tai neįvyko, bet esame laimingi turėdami Vučevičių. Daugybė žaidėjų, kuriais pasipildėme per mainus, mums padėjo sezono pabaigoje. Turėjome galimybę pasipildyti žvaigžde ir tą padarėme“, – sakė A.Karnišovas.

AFP/„Scanpix“ nuotr./„Chicago Bulls“ krepšininkai
AFP/„Scanpix“ nuotr./„Chicago Bulls“ krepšininkai

Jau šią vasarą jo laukia ir svarbios derybos. Komandos lyderis, net po 27,4 taško šį sezoną rinkęs Zachas LaVine'as dar turi kontraktą su „Bulls“ kitam sezonui, tačiau jau šią vasarą jis galės būti pratęstas, jei tik abi pusės susitars dėl sąlygų.

„Viską spręsime iš eilės, – išgirdęs klausimą apie Z.LaVine'o situaciją sakė A.Karnišovas. – Laukiu, kol pasikalbėsiu su Zachu. Žvelgiant į jo skaičius akivaizdu, kaip gerai jis žaidė šiame sezone – jis pagerino rezultatyvumą, pataikymą, baudų metimų pataikymą, atkovotų kamuolių, rezultatyvių perdavimų vidurkius. Jis tiesiog buvo geresnis žaidėjas. Turime susėsti su Zachu ir pasikalbėti apie vasarą. Turime išreikalauti iš žaidėjų padaryti daugiau, nes rezultatai mūsų netenkina. O jis laukia šio iššūkio.“

„Scanpix“/AP nuotr./Zachas LaVine'as
„Scanpix“/AP nuotr./Zachas LaVine'as

Savo kalboje lietuvis ne sykį minėjo, kad jis ir žaidėjai yra nusivylę. Ar tas nusivylimas gali virsti motyvacija kitam sezonui?

„Esu nusiteikęs optimistiškai, nes žinau, kad visi žaidėjai yra nusivylę dėl šio sezono. Noriu, kad jie kitą sezoną pasitiktų nusiteikę taip pat ir rastų būdų, kad tai nepasikartotų. Turime tai daryti išvien – mūsų darbas yra pasirūpinti, kad sustiprintume sudėtį, o jų – tapti geresniais ir sugrįžti į aikštę patobulėjus, kad patektume į atkrintamąsias. Man nepatiks žiūrėti atkrintamųjų rungtynes, nes nesu patenkintas, jog ten mūsų nėra. Esu kovingas – kalbėsiuosi su visais, kad tai nepasikartotų“, – ryžtingai šnekėjo A.Karnišovas.

Tiesa, jo rūstumą spaudos konferencijos pabaigoje trumpam išsklaidė netikėtas klausimas. Vienas iš žiniasklaidos atstovų lietuvio paklausė, kas laimės Vakarų konferenciją – taip, be abejo, norėta išgirsti A.Karnišovo nuomonę apie buvusios jo komandos, „Denver Nuggets“, šansus žengti į šio sezono NBA finalą.

„Kas čia žino“, – nusijuokęs savo prognozės taip ir neatskleidė „Bulls“ vadovas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius