Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 01 31

Su varžovu apsižodžiavęs Jonas Valančiūnas atsilaikė prieš NBA monstrą

Jonas Valančiūnas antrose rungtynėse iš eilės buvo nubaustas technine pražanga, bet atsilaikė prieš geriausią kovotoją NBA dėl atšokusių kamuolių. O Torontas džiaugiasi ilgiausia pergalių serija klubo istorijoje. „Toronto Raptors“ namuose 111:107 (26:17, 29:30, 26:25, 30:35) pranoko „Detroit Pistons“ ir laimėjo jau 11-ąjį kartą iš eilės.
Jonas Valančiūnas
Jonas Valančiūnas / „Scanpix“/AP nuotr.
NBA | „Toronto Raptors“ – „Detroit Pistons“ 111:107 | Valančiūnas 8+9

Kai pergalė jau buvo „Raptors“ kišenėje (111:105), iki rungtynių pabaigos likus žaisti 5,5 sek. J.Valančiūnas dar agresyviai kovojo dėl atšokusio kamuolio. Metant baudų metimus buvęs komandos draugas Vilniaus „Lietuvos ryte“ Aronas Baynesas šiurkščiai atsitvėrė lietuvį nuo krepšio ir baudos aikštelėje kilo nedidelės grumtynės.

Už J.Valančiūno kabinosi „Pistons“ puolėjas Stanley Johnsonas. 19-metis NBA naujokas po susistumdymo po krepšiu kažką leptelėjo J.Valančiūnui, o lietuvis agresyviai atsisuko į savo priešininką.

Teisėja nelaukė, kas įvyks toliau ir greitai abu nubaudė techninėmis pražangomis. Dėl tokio sprendimo labiausiai tūžo šalia buvęs „Pistons“ treneris Stanas Van Gundy.

J.Valančiūnas aikštėje praleido 27 minutes, pasižymėjo 8 taškais (2/4 dvit., 4/8 baud.) ir 9 atkovotais kamuoliais, suklydo 2 ir prasižengė 3 kartus.

„Centras“ galingai pradėjo rungtynes, triuškinančiu dėjimu sudrebino krepšį, bet greitai gavo antrąją pražangą, o vėliau pakilęs nuo suolo nebesulaukė didesnio komandos draugų dėmesio – šie jau buvo įsibėgėję.

VIDEO: Galingas Jono Valančiūno dėjimas ir kiti jo epizodai

Svarbiausia J.Valančiūno užduotis buvo atsilaikyti prieš „Pistons“ vidurio puolėją Andre Drummondą – geriausiai dėl atšokusių kamuolių kovojantį NBA žaidėją. Iki  rungtynių su „Raptors“ rinkęs vidutiniškai 17,3 taško ir 15,1 atkovoto kamuolio, Toronte jis pasižymėjo 11 taškų ir 12 atkovotų kamuolių.

Jį apribojo 6 asmeninės pražangos, todėl amerikietis aikštėje spėjo praleisti mažiau nei įprastai – 28 minutes.

„Scanpix“/AP nuotr./Andre Drummondas ir Jonas Valančiūnas
„Scanpix“/AP nuotr./Andre Drummondas ir Jonas Valančiūnas

„Raptors“ pirmavo nuo pirmos iki paskutinės minutės. Tiesa, ketvirtajame kėlinyje Toronto krepšininkai išbarstė 20 taškų persvarą ir turėjo ginti pergalę lemiamomis akimirkomis.

Tai supykdė „Raptors“ trenerį Dwane'ą Casey: „Gali laimėti 11 rungtynių iš eilės, bet jei žaisi nesusikaupęs, pralaimėsi 7-8 paeiliui. O to susikaupimo mums ir trūko ketvirtajame kėlinyje. Tikiuosi, kad pasimokėme iš šios pamokos. Ketvirtasis kėlinys buvo prastas. Tai nėra laimintis krepšinis.“

„Raptors“ (32-15): DeMaras DeRozanas 29, Kyle'as Lowry 18, Cory Josephas 16, Bismackas Biyombo 12 (13 atk. kam.), Jamesas Johnsonas 11, Luisas Scola 10.

„Pistons“ (25-23): Brandonas Jenningsas 22, Kentavious Caldwellas-Popeas 15, Marcusas Morrisas ir Reggie Jacksonas po 13, Aronas Baynesas ir Andre Drummondas (12 atk. kam.) po 11.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius